Keskustelu:Pyhäjärvi Vpl

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Millä nimellä artikkelin kuuluisi olla. Googlen mukaan "Pyhäjärvi Vl" on jonkin verran yleisempi kuin "Pyhäjärvi Vpl". Samannimisten kuntien nimissä on yleensä käytetty kaksikirjaimisia lyhenteitä, Tl, Hl jne. Lyhenne aloitetaan isolla kirjaimella. Tuleeko loppuun piste? --Hippophaë 28. heinäkuuta 2005 kello 21:16:37 (UTC)

Samannimisten kuntien nimissä on pyritty käyttämään kaksikirjaimisia lyhenteitä, mutta koska ennen toista maailmansotaa Suomessa oli Viipurin lääni ja Vaasan lääni, ei näiden läänien kohdalla voitu toimia samalla tavalla, vaan täytyi käyttää kolmikirjaimista lyhennettä, joka ainakin Viipurin läänin kohdalla on Vpl (pisteestä minäkään en ole varma, voi olla ettei sitä käytetä, kertokaa joku viisaampi).--Kyzyl 25. helmikuuta 2006 kello 10.09 (UTC)
Pyhäjärvisäätiön sivuilla on selvitetty kunnan nimeen liittynyttä nimikiistaa Vl vastaan Vpl. Kiista on päättynyt muotoon Vpl ilman pistettä. --Kyzyl 7. huhtikuuta 2008 kello 20.11 (UTC)
Yritin siirtää artikkelin ilman pistettä olevalle nimelle, mutta se ei onnistunut kun kohdesivu oli jo olemassa, josko joku ylläpitäjä voisi hoitaa asian. --Kyzyl 7. huhtikuuta 2008 kello 20.12 (UTC)