Keskustelu:Puolidemokratia

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Lähdeviitteet on hyvä esimerkki huonosti toteutetusta viitteestä. Jos niissä lukisi lähteen otsikko, niitä voisi etsiä jos löytyisi joltain toiselta sivulta. Nyt ei, kun ei edes Internet archive ole tallentanut niitä. --Typotus (keskustelu) 30. huhtikuuta 2018 kello 12.34 (EEST)

Nimi ja nimitys[muokkaa wikitekstiä]

Puolidemokratia on aiheen yksi nimi, mutta niitä on muitakin. Artikkeli linkittyy muihinkielisiin mm. seuraavasti: Illiberális demokrácia (unkariksi), Нелиберальная демократия (venäjäksi), Illiberale Demokratie (saksaksi), Democracia iliberal (portugaliksi), Illibéralisme (ranskaksi), Hybridregime (norjaksi) ja Illiberal democracy (englanniksi). Mainittakoon, että sana illiberal tarkoittaa englannista käännettynä suomeksi ahdasrajaista. Jos lähteen mukaista selvitystä ei saa, voisi minusta sanasta hyvä olla ainakin tällainen selvitys.--Kulttuurinavigaattori (keskustelu) 10. marraskuuta 2018 kello 15.09 (EET)

Suomen mediassa on viime aikoina viljelty paljon termiä "Illiberaali demokratia". En tiedä onko se termi vielä päätynyt alan suomenkieliseen kirjallisuuteen. Jos tämä artikkeli on jo linkitetty englanninkieliseen "Illiberal democracy" -artikkeliin, voisi olettaa että tässä tarkoitetaan samaa asiaa, ja tämän voisi ehkä siirtää sille nimelle ja kirjoittaa uusiksi lähteiden pohjalta. --Savir (keskustelu) 18. elokuuta 2019 kello 18.52 (EEST)
Olisikohan tätä vastava sana "anokratia"? Aiheesta englanniksi: [1]--Sentree (Walituksia) (Tarkkaile minua) 18. elokuuta 2019 kello 19.23 (EEST)