Keskustelu:Populaarikulttuuri

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Populaarikulttuurissa on mukana eskapistinen elementti, se pyrkii irrottamaan nauttijansa arjesta.lähde?

  • Onko eskapismi ominaista vain populaarikulttuurille?

Populaarikulttuuri on taiteen vastakohta.lähde?

  • Lausuma erottelee vahvasti taiteen ja populaarikulttuurin. Ikään kuin kirjoittaja haluaisi erityisesti korostaa eroa "taiteen" ja populaarikulttuurin välillä. Tällainen voimakas hierarkia-ajattelu oli tyypillistä 1950-luvulla, mutta onko se enää ajankohtaista aikamme kulttuurin moninaisuudessa?

Populaarikulttuuriin kuuluu myös sen alalaji, joka ei ole kaikkien suosiossa: kaikki musiikin kuuntelijat eivät kuuntele esimerkiksi metalli- tai rap-musiikkia.

  • Jälleen aikansa elänyt, erotteleva lausuma. Kaikki eivät varmaankaan kuuntele kaikkea musiikkia, kuten kaikki eivät käy kaikissa teatteriesityksissä.

Löytyisiköhän jostain vähän tieteellisempää perustaa populaarikulttuurille? Ennakkoluuloihin perustuva teksti ei vakuuta. --Kulttuurinavigaattori 19. helmikuuta 2007 kello 07.20 (UTC)


Populaarikulttuuriin kuuluu myös sen alalaji, joka ei ole kaikkien suosiossa: kaikki musiikin kuuntelijat eivät kuuntele esimerkiksi metalli- tai rap-musiikkia.

Tuo kuulostaa siltä että populaarikulttuurilla olisi yksi, epäsuosittu alalaji; en ryhdy muotoilemaan uudestaan sillä lause on lähteetön ja aika höpöhöpöä. -- Piisamson 28. huhtikuuta 2007 kello 10.35 (UTC)

Kansankerrokset[muokkaa wikitekstiä]

Mitä ovat kansankerrokset? Sana tuo mieleen yhteiskunnan, jossa kansa on jakaantunut kerroksiin, se viittaa siis luokkayhteiskuntaan. Eikö sanan käyttö tässä yhteydessä ole johdattelevaa? --Kulttuurinavigaattori 20. toukokuuta 2009 kello 21.50 (EEST)[vastaa]