Keskustelu:Polttopallo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Luokkaa lasten leikit ei vielä ole luotu, mutta olisi varmaankin hyvä luoda tällainen. Uskaltaako olemattomia luokkia käytttää?  –Kommentin jätti 80.221.14.143 (keskustelu)

Luokka syntyy, kun vaan liittää jonkin artikkelin luokkaan. Mutta ensin on hyvä tarkastaa, mitä luokkia on jo valmiina, ettei tulisi luoneeksi turhaan uutta rinnakkaista luokkaa. http://fi.wikipedia.org/w/wiki.phtml?title=Toiminnot:Categories&article=Luokat --Aulis Eskola 17. joulukuuta 2004 kello 17:22 (UTC)

Toisaaltaan yhdelle jutulle ei kannattane luokkaa rakentaa, vaan pyrkiä ensin löytämään monia samaan luokkaan sopivia artikkela... - sama

Polttopallo ja dodgeball[muokkaa wikitekstiä]

Löysin tämän sivun alunperin englanninkielisen Wikipedian kautta. Olin lukemassa artikkelia nimeltä dodgeball, kun huomasin sivun reunalla kielissä suomen. Painaessani nappia siirtyäkseni suomenkieliselle sivulle eteeni ilmestyi yllätyksekseni polttopallosta kertova artikkeli. Ymmärrän että, dodgeballin suomennus on polttopallo, mutta artikkelissa ei mainita mitään amerikkalaisesta dodgeballista. Kutsun sitä tästä lähtien dodgeballiksi selvyyden vuoksi. Vaikka ymmärrän, ettei kielivalikossa oleva nappi ole suuri ja tärkeä osa suomenkielistä artikkelia, on silti loogista, että dodgeballistakin pitäisi olla oma artikeli tai kertoa artikkelissa hieman. Dodgeball ja polttopallo vaikuttavat hyvin eri lajeilta, esimerkiksi dodgeball on joukkuepeli. Pitäisikö dodgeballista luoda oma artikkeli, vai siitä luoda kohta polttopalloa käsittelevään artikkeliin kuten Neljän tulen välissä -leikki. Dodgeballissa mainitaan lyhyesti artikkelissa: "Yhdysvalloista Suomeenkin levinnyt joukkuelajimuoto saa koko ajan uusia pelaajia myös Suomessa ja mm. SM-kisoja pelataan eri tasoilla Suomessa." Sen lisäksi pidän sitä omituisena, että Neljän tulen välissä on lisätty samaan artikkeliin, vaikka leikki on myös aivan selkeästi erilainen kuin polttopallo. Yhtenäistä näillä kolmella lajilla sekä keinupolttopallolla on periaatteessa vain pallon heittäminen ja väistely, polttopallo on ikäänkuin nimitys kokoelmalle lajena. Artikkeliin ei ole vielä merkitty lähteitä, mikä on yksi puutteisat. Lisään myös, että artikkelin "aiheesta muualla" kohdassa on linkki suomen polttopalloliiton nettisivuille, joissa näytetään käytettävän amerikkalaista dodgeballia sääntöjen pohjana.Juhouse Wolfryx (keskustelu) 20. maaliskuuta 2019 kello 17.29 (EET)