Keskustelu:Pikku-Berliini

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Olisikos tästä aiheellista tehdä täsmennyssivu, ja siirtää tekstit ko. kaupunginosa-artikkeleihin? --Tve4 14. heinäkuuta 2007 kello 17.05 (UTC)

Toisaalta nyt huomio kiinnittyy paremmin tuohon omintakeiseen saksalaisvaruskuntien kutsumanimeen (miksi se tosiaakin oli sama eri kaupungeissa?). Pikku-Berliinit ovat palanen kulttuurihistoriaa, joka "hukkuisi" helposti kaupunginosa-artikkeleihin. Asia mistä ei ole lainkaan vielä artikkeleja on saksalaisvaruskuntien ja paikallisasutuksen suhteet – jos vielä joskus saadaan jotain niistä kertovaa aikaiseksi liittyisi tämä PB-koonti hyvin siihen. Mielummin pitäisin näin koottuna, ja linkit kaupunkeihin tekstistä. --Riisipuuro 16. heinäkuuta 2007 kello 21.32 (UTC)--
Toisaalta: mitä jos tämän siirtäisi nimelle Jatkosodan saksalaisvaruskunnat? Esimerkiksi Rovaniemen suurta Ranuantien aluetta ei tietääkseni kutsuttu Pikku-Berliiniksi, ja se oli sentään tärkein saksalaisvaruskunta-alue Suomessa. Artikkeliin voisi lisätä tietoa muista saksalaisrakenteista varuskuntakaupungeissa ja ehkä myös yleisempää asiaa saksalaisjoukkojen huollosta jatkosodassa. Tekstin voisi jakaa paikkakunnittain kuten nytkin, Pikku-Berliinit olisivat osa artikkelia.--Riisipuuro 6. huhtikuuta 2008 kello 22.53 (UTC)--
Olen samaa mieltä siitä, että Pikku-Berliinit hukkuisivat kaupunginosa-artikkeleihin. Sitäpaitsi Wikipediasta löytyvät nykyajan kaupunginosat eivät välttämättä vastaa jatkosodan aikuisia paikkakuntien nimiä. Esimerkiksi Oulun Tuiran Pikku-Berliini oli hieman epämääräinen käsite, koska saksalaisten käytössä oli mm Tuiran kansakoulu ym rakennuksia Tuirassa sekä Vaakunakylän varuskunta-alue nykyisessä Hietasaaren kaupunginosassa ja parakkikyliä nykyisissä Laanilan ja Takalaanilan kaupunginosissa. Ja varsinainen Pikku-Berliinin alue ei sijainnut nykyisessä Tuiran kaupunginosassa vaan silloisessa "Taka-Tuirassa" (joka sekin oli rajoiltaan epämääräinen alue), nykyisessä Alppilan kaupunginosassa. -- Eppukoo (keskustelu) 29. syyskuuta 2016 kello 10.27 (EEST)
Jos perustetaan Jatkosodan saksalaisvaruskunnat -sivu, tämä Pikku-Berliini -sivu kannattaa jättää lyhennettynä, niin että siitä jää jäljelle vain alussa oleva esittely-virke ja linkki Jatkosodan saksalaisvaruskunnat -sivulle, jolle muu sisältö siirrettäisiin. Tuolla uudella sivulla voisi olla linkki Vaakunakylä-sivulle, jonka sisältöä ei sovi siirtää uudelle sivulle, koska Vaakunakylä-sivulla kerrotaan myös sodanjälkeisestä ajasta, jolloin parakit olivat siviilien asuntoina. -- Eppukoo (keskustelu) 29. syyskuuta 2016 kello 10.27 (EEST)

Ei pelkkiä valtuustoaloitteita vaan nykyinen tilanne[muokkaa wikitekstiä]

Ehdotan, että osastosta https://fi.wikipedia.org/wiki/Pikku-Berliini#Oulun_Pikku-Berliini poistetaan kappale "Oulun kaupunginvaltuuston jäsenet ... tekivät 29. huhtikuuta 2013 valtuustoaloitteen ... muutetaan Pohjolan sotamuseoksi, jonne tuodaan Pohjois-Pohjanmaan museon kokoelmista puolustusvälineitä, jotka kertovat saksalaisten joukkoyksiköiden Suomessa olosta 1940-1945". Perustelu: Wikipediaa ei liene tarkoitettu aloitteiden mainostamisseen, ja lukijoita kiinnostaa jotakin puolikymmentä vuotta sitten tehtyä aloitetta enemmän se, mitä Oulun Pikku-Berliinin entisen upseerikerhon tiloissa nykyään on. Se joka tietää mitä tuossa rakennuksessa nykyään on, kirjoittakoon korvaavan tekstin (itse en ole tätä seurannut). Eppukoo (keskustelu) 17. huhtikuuta 2018 kello 00.33 (EEST)