Keskustelu:Persianlahden arabimaiden yhteistyöneuvosto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Korjausraportti 18.5.2022. Kamala propaganda-artikkeli.

1. Originaalissa oli listattu 12 lähdettä. Niistä 10 ei toiminut ja 1 meni väärälle sivulle. Nyt kaikki toimivat.

2. Originaalissa oli väliotsikko Tulevat jäsenvaltiot; köyhä Jemen (+lippu) neuvottelee liittymisestä vuonna 2016. Lähde oli Jemen Times vuodelta 2006. Tätä artikkelia ei löytynyt mistään. Löysin Reutersin artikkelin vuodelta 2011. Siinä ei puhuttu enää mitään Jemenistä. Nyt jäsenyysneuvotteluissa olivat köyhät Jordania ja Marokko. Saivathan ainakin hyvät neuvottelurahat.

3. Toimenpiteitä (tarkoittaa kai tekoja, tuloksista ei tietoa) kohdassa oli vapaakauppa-alue 1983-2002. Tälle ei löytynyt mistään lähteitä edes arabiankielisestä Wikipediasta. Löytyi kuitenkin lopulta internetin arkistosta arabiaksi kovia julistuksia, mutta antaa olla. Vuonna 2022 arabien Gulf Operation Council totesi: "Vaikka vuoden 1981 taloussopimus ei sisältänytkään suoranaista järjestelyä Talousalueen kansalaisuudesta (Economic nationality) tai yhteismarkkinoista, tarkistetussa vuoden 2001 taloussopimuksessa säädetään (provides), että yhdenvertaisen kohtelun tavoitteena mainituilla kymmenellä alalla on GCC:n yhteismarkkinoiden saavuttaminen. Sopimuksessa todetaan lisäksi, että talousalueen kansalaisuuden saavuttaminen on yksi sen tavoitteista." Mutta ehkä vapaakauppa-alueita on ollut lentokenttien lähellä.

4. Kohdassa tavotteita mainittiin, että yhteisvaluutta vuonna 2010 ja sitä siirrettiin vuoteen 2013. Todisteeksi pitikin olla unkarinkielinen tv-ohjelma, joka ohjelmateksti julisti: "Arabieuro, khaleeji, otetaan pian käyttöön". Niin kai.

5. Lähes kaikki tiedot oli kerätty arabien toimistosta, jossa mitä ilmeisemmin saudit hallitsivat. Onko se huonoa? Saudi-Arabian lehdistönvapausindeksi-sija oli vuonna 2012: 158 ja vuonna 2022: 166 ja Venäjällä vastaavat sijat olivat 142 (2012) ja 155 (2022). Lähteet ovat tässä [1] ja tässä [2]. Onko se huonoa? On.

6. Otin yhden lähteen BBC:ltä ja se käsitteli aihetta aivan eri tavoin kuin arabien itsekehuiset ja nykyään kauniisti kuvitetut lähteet. Itsekehuiset? Alan asiantuntijasivusto kertoo saudien tiedotushommeleista mm.: "Journalists who criticise the country’s role in the war in Yemen, or who oppose normalisation of relations with Israel, are considered traitors. Those who prefer to stay neutral and who do not follow the official line of praise for Crown Prince Mohammed bin Salman become de facto suspects." [3]. Muistuttaa kovasti Venäjää, josta äskettäin kerrottiin, että akateemista väkeä ja opettajia erotetaan sen takia, että he ovat erehtyneet sanomaan, että Ukrainassa on sota. Virallisen sivistyksenhän mukaan kyse on erityisoperaatiosta. Lähde on tässä: Russia: Educators fired, students indoctrinated — academia is the latest victim of the ongoing crackdown, 12.5.2022

7. Ja Wikipedian virallisen selityksen mukaan on väärin kirjoittaa, että "Charles Darwin sanoo, että ihmiset kehittyivät luonnollisen valinnan kautta". Oikein on kirjoittaa: "Ihmiset kehittyivät luonnollisen valinnan kautta, kuten ensimmäisenä Charles Darwinin teoksessa The Descent of Man and Selection in Relation to Sex selitettiin." Wikin kirjoitusohje on tässä: [4]

8. Miten tämä liittyy tähän? Tämä liittyy sanan- ja uskonnonvapauteen, jotka ovat YK:n mukaan perusoikeuksia. Wikipedian johdossa on kai kummallisen paljon ateisteja, jotka ovat äänestäneet ettei Luojaa ole olemassa. Ja kuten muinoin Neuvostoliitossa, annetaan sellaisia fanaattisia kirjoitusohjeita, että se uppoaisi jokaisen päähän. Kyllä sokea Reettakin sen näkee, mihin lukijoita johdetaan yksipuolisuudella.

9. Kohta tulee kai salanimen takaa haukkumiset. Jari Rauma (keskustelu) 18. toukokuuta 2022 kello 23.20 (EEST)[vastaa]