Keskustelu:Pannukakku

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

"Ohuita pannukakkuja kutsutaan myös ohukaisiksi." Kutsuuko kukaan suomalainen ohukaisia pannukakuksi? Minulle pannukakku on aina tarkoittanut sellaista isoa ja paksua, uunissa paistettua leivonnaista, kun ohukaisia taas tehdään pannulla ja se ovat ohuita. Ohukaisten kutsuminen pannukakuksi kuulostaa minun korvaani anglismilta. Onko jollakulla muulla erilaisia kokemuksia? Nikke 15. kesäkuuta 2006 kello 16.09 (UTC)

Olet toki oikeassa: muutin artikkelin sanamuotoa, koska siitä sai käsityksen että ohukaiset ovat pannukakkujen alalaji. Nyt on minusta kyse siitä, mitä tässä artikkelissa halutaan käsitellä. Mielestäni antoisinta olisi vertailla eri maiden pannukakkuja, jolloin käsitteen tulkinta voi olla hyvin vapaa (esimerkiksi artikkelin ulkoisessa linkissä International Pancakes Collection reseptien joukossa ovat myös blinit, joita suomalaiset tuskin yleensä mieltävät pannukakuiksi). Minusta artikkelissa on kuitenkin selvästi kuvailtu mainitsemasi tavallisin suomalainen mielikuva pannukakusta. -Aslak 15. kesäkuuta 2006 kello 17.40 (UTC)
Ei tuo pannukakku-nimitys niistä ohuemmistakaan näköjään ole ihan tuntematon: vanha (ainakin 50 v.) Maija keittää -niminen keittokirja käyttää ohukaisista nimeä "ohuet pannukakut". Nikke 16. kesäkuuta 2006 kello 07.52 (UTC)
Kiintoisaa. -Aslak 16. kesäkuuta 2006 kello 11.27 (UTC)