Keskustelu:Palvelutyönantajat

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Pienoisena artikkelitoiveena esitän, että joku voisi tehdä aiheesta, Palvelutyönantajista ja sen edeltäjästä Liiketyönantajain keskusliitosta, itsenäisenkin artikkelin (tällä hetkellä hakusana on vain uudelleenohjaus artikkeliin Elinkeinoelämän keskusliitto). Aiheesta on ilmestynyt kirjallisuuttakin, viime vuonna kirja Varjosta vaikuttajaksi, joka kertoo Palvelutyönantajien historiasta vuosilta 1995–2004[1], ja vuonna 1995 kirja Herraklubista edunvalvojaksi, joka kertoo Liiketyönantajain keskusliiton historiasta vuosilta 1945–1995. Ainesta erilliseen artikkeliin siis luulisi olevan.

Sama koskee Suomen työnantajain keskusliittoa (STK), joka toimi tuolla nimellä vuosina 1918–1992. Aiheesta saisi varmasti kasaan itsenäisenkin artikkelin (lähdeteoksiksi kelpaavia olisivat esimerkiksi Markku Mansnerin neliosainen historiikkisarja Suomalaista yhteiskuntaa rakentamassa ja saman tekijän kirja vuodelta 2007, Suurlakosta Euroopan unioniin – vuosisata työnantajatoimintaa[2]), mutta tällä hetkellä hakusana on vain uudelleenohjaus EK:sta kertovaan artikkeliin, vaikkei artikkelissa edes mainita järjestön historiaa vuotta 2005 kauemmas.

Suomalaisten ammatillisten keskusjärjestöjen historiaa on käsitelty täällä suomenkielisessä Wikipediassa ihan hyvin, esimerkkeinä erilliset artikkelit Suomen Ammattijärjestö, Suomen Ammattiyhdistysten Keskusliitto, Suomen Ammattijärjestö (1960) ja Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK, ja hyvä niin, mutta hieman sääli, että ihan yhtä lailla merkittävässä asemassa suomalaisen yhteiskunnan kehityksen kannalta olleet työnantajien keskusjärjestöt on kuitattu vain uudelleenohjauksilla. --Nironen 18. heinäkuuta 2010 kello 04.08 (EEST)[vastaa]