Keskustelu:Palestiina (alue)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

palestiinalaiset ja heidän alkuperänsä[muokkaa wikitekstiä]

Koko käsite "palestiinalaiset" on lähinnä poliittisia tarkoituksia varten jo Israelin olemassaolon aikana keksitty. Palestiinalaiset ovat etniseltä alkuperältään suurelta osin 1900-luvulla Egyptistä muutaneiden fellahien jälkeläisiä. Kommentin jätti 195.236.48.161 (keskustelu – muokkaukset).

Lähdeviite? Perustelu?--Fidordela 16. huhtikuuta 2008 kello 20.50 (UTC)

Hamas[muokkaa wikitekstiä]

Palestiinalaisten vaalien tuloksesta ja niiden voittajasta olisi ehkä asiallista mainita jotain. Kommentin jätti 195.236.48.161 (keskustelu – muokkaukset).

Palestiinan valtion tunnustaminen[muokkaa wikitekstiä]

Artikkelissa todetaan, että Palestiinan valtiota eivät ole tunnustaneet Israel ja USA. Itse asiassa sen ovat länsimasita tunnustaneet vain Itävalta (!) ja Vatikaani. Neuvostoliitto ja sen valtapiirissä olleet itäblokin kommunistimaat tunnustivat myös Palestiinan: vaikea sanoa, mitä tällä hetkellä tapahtuisi Euroopan tilanteen muututtua. Kommentin jätti 195.236.48.161 (keskustelu – muokkaukset).

Vaihdoin kuvan oikeaan, jossa näkyy vain tunnustaneet ja tunnustamattomat valtiot. Aiemmassa oli virheellisesti mm. Suomi ja moni muu valtio tunnustavien joukossa. Konnala 5. lokakuuta 2014 kello 16.30 (UTC)

Muokkauksia Palestiinan historiaan[muokkaa wikitekstiä]

Uutena käyttäjänä unohdin yhteenvedot tekemistäni Palestiinan historiaa koskevista muokkauksista, joten mainitsen niistä tässä. Historiassa oli huomattavia puutteita. Artikkeli ei ollut NPOV:n, koska juutalaisten historiallinen olemassaolo alueella sivuutettiin lähes täysin. Lisäksi filistealaiset eivät olleet alueen ensimmäisiä asukkaita. Maininta filistealaisista ensimmäisinä asukkaina ja heti perään viittaus Daavidiin heidän maansa valloittajana näytti vahvasti piiloviittaukselta siihen, että Palestiinalaiset olisivat muinaisten filistealaisten jälkeläisiä. Kaikkia juutalaisia ei myöskään karkoitettu Palestiinasta diasporaan, vaan alueella on säilynyt harvalukuinen mutta jatkuva juutalaisasutus Raamatun ajoista lähtien. Palestiinan asia on ymmärrettävästi arkaluontoinen, mutta tässäkin on pyrittävä tasapuolisuuteen. Lisäämäni tiedot ovat Weilin+Göösin Suomalaisen tietosanakirjan osa 6. (1992) mukaisia. --Shadrap 12. toukokuuta 2006 kello 03.31 (UTC)

Miksi Länsirannan ja Gasan kartat pois[muokkaa wikitekstiä]

Poistin Länsirannan ja Gasan kaistaleen kartat sivulta. Käyttäjä:Höyhens kaipasi tarkempia perusteluja: Palestiina (arab. ‏فلسطين‎, Falastīn, hepreaksi ‏ארץ ישראל ‎ Eretz Israel) on maantieteellinen alue Lähi-idässä, joka käsittää Välimeren ja Jordanjoen välisen alueen sekä tähän liittyvät alueet pohjoisessa ja etelässä.

Ehkäpä joku voisi etsiä Palestiinan alueen karttaa vaikka commonsista tai englanninkieliseltä sivulta. --Thv 23. lokakuuta 2006 kello 18.21 (UTC)

Artikkelin alku[muokkaa wikitekstiä]

Artikkelin alussa lukee "Palestiina on maa Lähi-idässä", mutta lähteessä ei lue niin vaan siinä mainitaan että Palestiina on alue. Eli ei mainita, että olisi maa tai vielä vähemmän valtio. Artikkelin alkuun määritelty vain Brittiläisen Palestiinan mandaattin alue, joka on vain osa tätä suurta artikkelia ja näin harhaanjohtava. Siinä tulee mainita milummin, mitä alue "Palestiina" on laajimmillaan käsittänyt ja mitä se nykysin käsittää. Arto Alanenpää 9. heinäkuuta 2011 kello 17.33 (EEST)