Keskustelu:PSP

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

PSP tarkoittaa (nykyään) ylivoimaisesti useimmin PlayStation Portablea, joten tämän ei pitäisi olla täsmennyssivu. Postisäästöpankkia ei ole enää edes olemassa, ja PSP ei ole edes Paint Shop Pron virallinen nimi. En-wikissä on löydetty PSP:lle vielä useampia knoppimerkityksiä, mutta sielläkin PSP ohjaa pleikkariartikkeliin. —MikkoM () 17. syyskuuta 2005 kello 16:34:35 (UTC)

Tänään se tarkoittaa pleikkaria, mutta entäs huomenna? Jos jonkin lyhenteen/termin pääasiallinen merkitys muuttuu, pitäisi mahdolliset toissijaiset viitteet siirtää päämerkityksen saaneelle sivulle. Eihän tuosta paljon vaivaa ole, mutta kannattaako moinen? --Tommi Rautava 17. syyskuuta 2005 kello 17:03:01 (UTC)
Minä kuulin ensimmäistä kertaa PlayStation Portablesta toissa viikolla ja varmasti se on tutumpi PSP digitaalisukupolvelle ja useimmille tietoteknisesti/viihteellisesti orientoituneille, mutta valtaosalle muuta väestöä se muistuu mieleen laskuista, tilinumeroista ja pörssistä. Jos Wikipedian on tarkoitus olla tietoteknisesti orientoitunut tietosanakirja (yhtään enempää kuin mitä se väistämättä on useimpien wikittäjien sitä ollessa), on yksi tuotemerkki varmaan nostettavissa muiden merkitysten ohi, mutta jos tavoite on olla normaali tietosanakirja (joka vain sijaitsee webissä), niin täsmennys on parempi. PSP on tarkoittanut kannettavaa pleikkaria ehkä puoli vuotta(?), mutta Postipankkia yli sata vuotta. --thule 17. syyskuuta 2005 kello 17:17:46 (UTC)