Keskustelu:Operaatio Nordwind (1941)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Lasketaanko tämä nimenomaan toisen maailmansodan operaatioksi eikä jatkosodan? --Ulrika 23. kesäkuuta 2007 kello 10.34 (UTC)

Tämähän oli myös natsi-saksan operaatio, voidaanko sen katsoa osallistuneen jatkosotaan? En osaa sanoa. Käytännössähän tämä palveli ainoastaan natsi-saksan etua, suomalaisten sotatoimien tukemisessa tällä manööverillä ei ollut merkitystä, päinvastoin koska tappiot olivat musertavat tavoitteeseen nähden. Argus 23. kesäkuuta 2007 kello 15.35 (UTC)
Sotahistoria ei kuulu vahvuuksiini, siksi kysyin. Ajattelin kuitenkin, että pitäisikö se luokituksen kautta sitoa jollakin tavalla myös Suomen historiaan, kun kerran siihen meikäläisetkin osallistuivat? En rupea tekemään luokitusta, vaan jätän sen asiaan perehtyneiden huolehksi, mutta otin nyt asian esille, kun sattui silmään.--Ulrika 25. kesäkuuta 2007 kello 07.53 (UTC)
Jää tällä kertaa avoimeksi, en ole niin perillä asiasta että pystyisi varmaksi sanomaan. Kyseessä oli kuitenkin natsien Operaatio Barbarossaan liittynyt hämäys. Argus 25. kesäkuuta 2007 kello 14.18 (UTC)