Keskustelu:Ohjelmistosodankäynti

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Minun mielestäni tilasto Viestintäviraston varoituksista ohjelmointivirheistä kaupallisissa softatuotteissa on aika kaukana otsikon Ohjelmistosodankäynti sisällöstä tai sitten ymmärryskykyni on niin heikko, etten pysty tätä tietosanakirja-artikkelia niiltä osin hahmottamaan. TBone 20:37 syys 22, 2004 (UTC)


Ohjelmistosodankäynti on ohjelmistojen käyttöä sodankäynnin tarkoituksiin ja sodankäynnin välineenä. Viestintäviraston lista kokretisoi sen asian että ohjelmistot ovat lievästi sanottuna epäluotettavia. Näiden epäluotettavuuksien kautta aukeaa mahdollisuudet käydä sotaa tietoverkoissa ohjelmistojen avulla. Ohjelmistosodankäynnin pohjana on siis mm. ohjelmistojen epäluotettavuus. Sille on ainakin kolme lähdettä:

  • ohjelmistojen kompleksisuus ja siitä seuraavat virheet (1/1000 riviä?)
  • ohjelmistojen tekijöiden huolimattomauus (esim. ohjelmistojen tarkastukseen jätetty takaportti jää kaupalliseen tuotteeseen ja
  • tarkoituksellinen ohjelmistojen heikkouksien luominen. Tämän todistaminen on edellisten perusteella vaikeaa.

Myös hakkerien toiminta perustuu ohjelmistojen epäluotettavuuteen ja virheisiin. Tässä alustava kommentti, kysy tarvittaessa lisää. Tällä tavalla Wikipediaa pitää tehdä. Sakari Ahvenainen 06:20 syys 23, 2004 (UTC)

No niin, jollakin tavalla tuo täytyisi seuraavaksi "aukikirjoittaa" artikkeliinkin esim. omana alaotsikkonaan. Tällä hetkellä siellä on nyt yksinäinen tilasto vailla kiinnitystä artikkelin aiheeseen. TBone 08:22 syys 23, 2004 (UTC)

Olet oikeassa. Jos sinä muokkaat em. kommmenttien perusteella ko. kohdan se tulee varmaan hieman perempaan muotoon kuin minun muokkaus. Ei kun muokkaamaan! Tässä on Wikin voima. Yksi kirjoittaa omista lähtökohdistaan, mut kommentoivat/korjaavat/muokkaavat ja tuloksena on hyvä ja ymmärrettävä artikkeli. Ohjelmistosodankäynti on siis:

  • ohjelmistojen sodankäyntiä (virusohjelma ja virustorjuntaohjelma) ja
  • ohjelmistojen käyttöä sodankäynnin tavoitteisiin (vrt. kivääri, psv jne)

Terv. Sakari Ahvenainen 08:49 syys 23, 2004 (UTC)


Mikä muuten on alussa mainittu psv, panssarivaunu? --jeepo 7. helmikuuta 2005 kello 09:41 (UTC)