Keskustelu:Norma Talmadge

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Syntymäaika[muokkaa wikitekstiä]

Pyydettiin listaamaan vaihtoehdot Norma Talmadgen mahdollisista syntymäajoista, joten tässä ne nyt ovat joidenkin lähteiden kanssa:

 • ---> Greta de Groat sanoo vuonna 1999 kirjoitetussa artikkelissaan päivämäärän 26. toukokuuta 1893 olevan ”nykylähteiden” mukaan Talmadgen syntymäaika. Tämä päivämäärä kävisi oikeaksi syntymäajaksi, koska Greta de Groatin kaltaisen Talmadge-asiantuntijana auktoriteettina on myös Stanfordin yliopisto. Kuitenkin Greta de Groat maustaa syntymäajan kysymysmerkillä Silent Eran sivuilla ja kirjoittaa vuonna 2013 Columbian yliopiston projektin yhteydessä Talmadgen syntymäajan olevan 2. toukokuuta 1894. Taitaa vuoden 1999 tiedot olla jo vanhentuneita?
 • ---> D C O’Driscoll -sukututkimussivusto näyttäisi olevan wikipediamainen sivusto, jota voi muokata rekisteröityneenä.
 • ---> IMDb on epäluotettava lähteenä
 • ---> Steve Starrin artikkeli hieman... vanhentunut?
 • ---> Mitä tulee muihin Talmadgen Wikipedia-artikkeleihin, niin voi olla että muiden artikkeleiden kirjoittajat ovat ottaneet kyseisen päivämäärän englanninkielisestä Wikipediasta. Silloin kun enwikissä oli vielä Talmadgen syntymäaikana 26. toukokuuta 1893, oli myös muissakin. Nyt kun vuosi on vaihtunut, niin on myös vaihtunut muissakin. Tämä on vain arvailua, ei tässä vaiheessa iltaa jaksa alkaa tonkia ja vertailla kaikkien Talmadge-artikkeleiden muokkaushistorioita. Voihan sen joku tehdä?

Yhdysvaltain vuoden 1900 väestönlaskennassa Talmadgen syntymäajaksi on merkitty toukokuu 1894.

 • ---> Syntymätodistus, Columbian yliopiston projekti ja Talmadge-asiantuntija Greta de Groat ovat suuria auktoriteetteja.
 • ---> Uudehko projekti antaa lisäpontta kyseisen mahdollisen syntymäajan luotettavuudelle.
 • ---> Ensimmäinen Talmadgea koskeva väestönlaskenta on myös hyvin luotettava. Miksi valehdella nuoren tyttären ikä väestönlaskennassa?
 • ---> En löytänyt luotettavampia lähteitä tälle syntymäajalle.
 • ---> IMDb ja Find a Grave ovat epäluotettavia lähteitä, ja Tammy Stone ei ole merkinnyt lähteitään The Silent Collection -artikkeliinsa.
 • ---> Glen Pringlen ja Kally Mavromatisin mainitsema syntymäaika on peräisin vuodelta 1997. Lisäksi heidän artikkelissaan ei ole lähteitä.

Edellä mainitut päivämäärät esiintyvät Talmadgen syntymäaikoina eri lähteissä. Listasin mahdollisien syntymäaikojen alle muutamia lähteitä, joissa kyseinen syntymäaika esiintyy. Punnitsin joskus näitä Talmadgen mahdollisia syntymäaikoja ja tulin siihen tulokseen, että 26. toukokuuta 1893 on luotettavin ja oikea syntymäaika. Nyt alkaa vaikuttaa siltä, että 2. toukokuuta 1894 on oikea syntymäaika. --NYESB (keskustelu) 30. kesäkuuta 2015 kello 22.42 (EEST)

Vaihdoin syntymäajaksi 2. toukokuuta 1894. Käy enemmän järkeen. --NYESB (keskustelu) 3. heinäkuuta 2015 kello 23.52 (EEST)