Keskustelu:Noidannuoli

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

mielestäni neuvo ottaa ibuprofeenia selkäkipuun on väärä, paracetamooli on tähän tarkoitukseen (lihaskipu) paljon parempi. en ymmärrä että joku leikki lääkäriä wikipediassa. oikea ohje olisi pahoissa tapauksissa hakeutua lääkärille joka määrää lihaksia rentouttavia lääkeaineita.

Totta, poistin kyseisen kohdan (a. ibuprofeiini ei auta nimim. kokemusta on ja b. wikipedia ei ole resepti- eikä hoitokirja). --Agony 23. helmikuuta 2006 kello 16.36 (UTC)
Ibuprofeeni on tulehduskipulääke, joka auttaa paracetamolia paremmin, koska krampissa olevien lihasten taustalla on myös tulehdustila (kuten niskajännityskivuissa). Tietty vaste on yksilöllinen. Lääkärit myös määräävät tulehduskipulääkkeeksi mm. diklofenakkia (Voltaren).Kommentin jätti 193.167.242.85 (keskustelu – muokkaukset).
Koska viitatussa lähteessä suositellaan ensisijaisesti parasteamolia, niin poistin maininnat muista lääkkeistä omana tutkimuksena. Wikipedianhan pitää perustua sekundäärilähteisiin, joten lisätään muita lääkkeitä, jos niille on lähteitä. Minulle lääkäri määräsi aikoinaan Dolania, jossa näkyy olevan parasetamolia orfenadriinia, joista jälkimmäinen (kai?) lienee lihaksia rentouttava.--Urjanhai 24. lokakuuta 2011 kello 22.55 (EEST)
Ja onkin näköjään ao. artikkelin mukaan.--Urjanhai 24. lokakuuta 2011 kello 22.56 (EEST)