Keskustelu:Nikolaus I

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Näitten paavien (ja eritoten pyhäksi julistettujen paavien) nimeämisessä olisi varmaankin parempi jättää tuo alkumääre 'pyhä' pois, koska muutoin tulee jatkossa ongelmia ja sekaannuksia.

Vaikkapa tämä pyhä Nikolaus I saattaa jatkossa sekaantua pyhään Nikolaokseen Lyykian Smyrran piispaan (Santa Clausiin, Joulupukkiin). Joten laittaisin hänestä kertovan artikkelin nimeksi Nikolaus I (paavi) ja olisi varmaan hyvä tehdä sellainen selittelysivu 'Nikolaus' / 'Nikolaos', josta ohjailla sitten oikeille sivuille. --HAnnuP 19:56, 4 elokuu 2006 (UTC)

Melko hyvä ajatus, mutta aika iso homma (koska paavi-sivuihin on aika paljon linkkejä). Olen poiminut paavien nimet sivulta Luettelo paaveista. Olen myös ehdottanut muistaakseni kouluhain käyttäjäsivulla, että olisi hyödyllistä jos joku jaksaisi tehdä täsmennyssivut ja uudelleenohjaukset näihin pyhiin paaveihin. Esim. "Leo n" -sarja on jo olemassa keisareina. Kompromissina ehdotan että aloitamme täydennyssivuista tai Tämä artikkeli-mallineilla. Yst.terv. --Tappinen 20:03, 4 elokuu 2006 (UTC)
En oikein ymmärrä tuota perustelua pyhän poistamiselle, sillä ilman sitä sekoittamismahdollisuudet kenties vain lisääntyvät. Ne ovat toki hallitsijanimissä tuttua kauraa ja hoidettavissa täsmennyksillä. --ML 20:33, 4 elokuu 2006 (UTC)