Keskustelu:Neuvostoliitto Gorbatšovin aikakaudella

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun


kirjoitusvirheitä paljon --Seppo 31. joulukuuta 2006 kello 22.50 (UTC)

Yhdistettävä[muokkaa wikitekstiä]

Eikö tätä artikkeli voi yhdistää artikkeliin Neuvostoliiton historia? Glasnostista ja perestroikasta voidaan toki kirjoittaa oma artikkeli, mutta näin otsikoitu kokooma-artikkeli ei ole järkevästi nimetty. --Hippophaë 1. tammikuuta 2007 kello 15.08 (UTC)

Artikkelin nimestä[muokkaa wikitekstiä]

Minusta Neuvostoliitto Gorbatšovin aikakaudella olisi asiallisempi nimi; vaikka pääsihteerin valta olikin suuri, ei kai hän aivan omistanut NL:ää. :) -- Piisamson 17. helmikuuta 2008 kello 19.12 (UTC)

No, yleensähän johonkuhun henkilöityvä ajanjakso nimetään noin. Puhutaanhan myös Putinin Venäjästä ja Kekkosen Suomesta. En tosin ole varma, pitäisikö sittenkin olla Gorbatšovin-Neuvostoliitto, Putinin-Venäjä ja Kekkosen-Suomi, joku kielenhuoltajistamme kenties osaisi siihen vastata. Ehdottamasi nimi ei ole toki lainkaan huonompi. – Kuohatti 17. helmikuuta 2008 kello 19.16 (UTC)
Toki puhutaan, eikä nykyinen nimi huonokaan ole. Mielestäni ehdotukseni on kuitenkin tietosanakirjamaisempi. En tosin ole aivan varma pitäisikö se olla aikakaudella vai valtakaudella. -- Piisamson 17. helmikuuta 2008 kello 19.20 (UTC)
Aikakausi vaikuttaa jotenkin epämääräiseltä, valtakausi ehkä vanhanaikaiselta (minulle tulee ainakin keskiajan Ruotsi mieleen). Fiilispohjalta sanoisin, että paras nimi voisi kenties olla tuo yllä esittämä ehdotuksesi, Neuvostoliitto Gorbatšovin aikakaudella. Tärkeintä on, että noudatetaan samaa linjaa muiden samalla tavalla rajattujen artikkelien (onkohan niitä?) kanssa. – Kuohatti 17. helmikuuta 2008 kello 19.24 (UTC)
Siirsin nyt artikkelin nimelle Neuvostoliitto Gorbatšovin aikakaudella. Kyllä se on tietosanakirjamaisempi, jaarittelin muuten vaan ummet lammet :). – Kuohatti 10. maaliskuuta 2008 kello 07.30 (UTC)