Keskustelu:Nelson Mandela

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Mandela ei milloinkaan ole esittänyt olevansa absoluuttinen pasifisti ja nuorempana oli käynnistämässä ANC:n aseellista toimintaa. --Joonasl (kerro) 6. helmikuuta 2007 kello 21.07 (UTC)

Arkistoitu vertaisarviointi[muokkaa wikitekstiä]

Löysin täältä, ja muistin (taas) tehneeni aiheesta tutkielman. Laajennettu aika reilusti, mutta ongelmia on vielä paljon. Artikkeli oli aika laaja jo aluksi, ja jouduin tasapainottelemaan vanhan ja uuden tekstin välillä. Luin tekstin äsken, mutta jonkun olisi hyvä katsoa löytyykö sieltä päällekkäisyyksiä. Alku on pelkkää tekstiä, ja yleisestikin artikkelin wikitykset ovat lähinnä vuosilukuja.. Lopun käänsin enkkuwikistä joten sekin vaatisi varmaan kielenhuoltoa. Herra täyttää pian 90, joten nyt olisi aika parantaa artikkelia! Ehdotuksia?

Ps. en aio tätä suositelluksi tai mitään, ellei parane huomattavasti, joten punaisia linkkejä tuskin lähden sinistelemään. kallerna 9. heinäkuuta 2008 kello 15.03 (UTC)

Ainakin tässä on yksi tekninen ongelma. Kun tuon navigaatiomallineen avaa, edeltäjä-seuraaja-mallineet hyppäävät sen päälle. Joku voisi yrittää tehdä tuosta Mvezosta jotakin, että edes syntymäpaikasta olisi artikkeli. --Juusomoro 11. heinäkuuta 2008 kello 14.46 (UTC)
Eivät hyppää ainakaan minun koneellani. kallerna 11. heinäkuuta 2008 kello 18.31 (UTC)
Ei minunkaan--kalamies 11. heinäkuuta 2008 kello 18.36 (UTC)
Minulla taitaa olla liian vanha kone tai käyttöjärjestelmä. --Juusomoro 13. heinäkuuta 2008 kello 16.56 (UTC)
Ihan ekalla vilkaisulla tuli mieleen, että liikaa otsikoita. Eli otsikoiden karsintaa tai niihin enemmän sisältöä. Vilkaisen lisää. --Ulrika 11. heinäkuuta 2008 kello 18.45 (UTC)

Kiitos Tappiselle tärkeimpien punaisten linkkien sinistämisestä! kallerna 13. heinäkuuta 2008 kello 18.39 (UTC)

Artikkelissa on sellainen ongelma, varsinkin artikkelin alkupuoli perustuu lähes täysin Mandelan omaelämänkertaan, joka on tulkittava ensisijaiseksi lähteeksi ("Ensisijaisia lähteitä ovat esimerkiksi asiakirjat, kirjeet, silminnäkijöiden todistukset ja aineistoista lasketut tilastot" Wikipedia:Tarkistettavuus). Wikipedia-artikkelien tulisi kuitenkin käyttää pääasiallisina lähteinään toissijaisia lähteitä ("Toissijaiset lähteet ovat asiantuntijoiden kirjoittamia yhteenvetoja ja tulkintoja ensisijaisista lähteistä"). Lisäksi artikkelin alkupuoli on tyylillisesti mielestäni liian "tarinamainen" ja sitä tulisi muokata enemmän tietosanakirjamaiseen suuntaan ennen kuin siitä voi tulla hyvä tai suositeltu artikkeli. --Joonasl (kerro) 16. heinäkuuta 2008 kello 11.42 (UTC)

Surffailen täällä ekaa kertaa mutta Nelson Mandelan Nobelin rauhanpalkinnosta ei ole mainintaa tekstissä vaikka hänen elämäkerran ko.vuosien otsikossa 1994-1999 niin mainitaankin... t. make Kommentin jätti 88.115.111.104 (keskustelu – muokkaukset)

Korjasin otsikon sisältöä vastaavaksi. --Quadriplegia 15. tammikuuta 2010 kello 21.36 (EET)

Tälle saisi ilmeisesti lupaavan artikkelin statuksen, jos joku lyhentäisi rohkeasti tarinalliset osuudet pois. Runko on hyvä. Löytyyköhän Joonasl:ää paikalle, hänhän tuntee Etelä-Afrikan aihealueen. --Thi 14. syyskuuta 2010 kello 01.53 (EEST)

Lupaava artikkeli -ehdotus[muokkaa wikitekstiä]