Keskustelu:Näkyvän valon spektri

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Muutos ohjaussivuksi[muokkaa wikitekstiä]

Ehdotan tämän sivun muuttamista ohjaussivuksi sivulle Spektri. Perustelut: 1) Värispektri on harvinainen termi. 2) Tämän sivun tieto on esitetty laajemmin sivulla Spektri ja spektri-sivun johdantokappaleesta linkittyvällä sivulla Väri. Jawacz 7. joulukuuta 2008 kello 12.19 (EET)

Hmm. Lähes neljässäkymmenessä muussakin kieliversiossa on aiheesta erillinen artikkeli (esim. en:Visible spectrum), joten miksei voisi olla täälläkin? --Nironen 19. lokakuuta 2009 kello 04.37 (EEST) Lisäys: Artikkelin tila ennen uo:ksi muuttamista oli mahdollisesti huono [1] (hankala sanoa, kun en aihepiiriä erityisemmin tunne), mutta paremman, laajemman ja lähteistetyn, kirjoittaminen olisi varmasti mahdollista. Ja jos suomenkielinen käsite värispektri on harvinainen, ainahan artikkelin voi siirtää yleisemmälle nimelle, mikä se sitten onkaan. --Nironen 19. lokakuuta 2009 kello 04.52 (EEST)
Sopivaa nimeä ja sitä myötä sopivaa sisältöä ei tuntunut tähän asti löytyneen - sisältö oli samaa kuin Spektrissä, mutta hajanaisemmin. Mikähän olisi tarkempi nimi joka vastisi näitä muita wikejä? Äkkiseltään katsoen en-wiki puhuu paluon asiaa joka on usein värijärjestelmät & niiden kehitys -nimellä.--BluePuddle 19. lokakuuta 2009 kello 04.55 (EEST)
Spektrin muissa kieliversiossa taas on aika lyhyitä, lähellä määritelmää ja täsmennyssivua, selostetaan mitä kaikkea spektri voi tarkoittaa. Jokin tässä on hiukan sekaisin--BluePuddle 19. lokakuuta 2009 kello 04.59 (EEST)
Minusta artikkeli kannattaa säilyttää, mutta siirtää nimelle Näkyvän valon spektri. --Otrfan 19. lokakuuta 2009 kello 05.01 (EEST)
Kuulostaa jo järkeenkäyvältä nimeltä. Ilmeisesti artikkeli kannattaisi aloittaa alusta, siinä oli paikoin aika epämääräistä jutustelua. Aika monet väriin liittyvät artikkelit tuntuvat kaipaavan tarkennusta, esim Väriavaruus ja Väri. --BluePuddle 19. lokakuuta 2009 kello 05.27 (EEST)