Keskustelu:Näkemiin – kuulemiin

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Olin merkinnyt lähteettömiksi artikkelin osat "Kiertueen konsertit ja päivämäärät" ja "Kappalelistat", mutta K-mies poisti nämä lähdepyynnöt. Linkkilista artikkelin lopussa ei korvaa viitteitä. En kuitenkaan ryhdy palauttamaan vaan ilmoitan asian tässä. Artikkeli on joka tapauksessa kelvoton Wikipedian ohjeiden mukaan. Tosin se ei ole poistoperuste. --Ulrika 8. heinäkuuta 2008 kello 16.14 (UTC)

Ei ole linkkilista vaan Lähteet-osio kuten otsikossa lukee. Kannattaa edes lukea artikkeli (ja mielellään myös lähteet) ennen kuin alkaa vandalisoimaan artikkelia. --Klassikkomies 8. heinäkuuta 2008 kello 16.17 (UTC)
Et kaikilta kiireiltäsi ole näemmä vielä ehtinyt tutustua Wikipedian käytäntöihin. Viitehuomautusmallinetta ei tietenkään saa poistaa, ellei lisää viitteitä. Pelkkä linkkilista ei ole viite, vaan se on linkkilista, eikä korvaa viitteitä. Ei voida edellyttää että muut käyttäjät lähtevät selvittelemään, mitä mikäkin linkki tarkoittaa. Sitä varten on malline, jolla pyydetään merkitsemään asianmukaiset vititeet. Linkkilistasi karsiminen oli normaalia artikkelimuokkausta, sen sijaan sinun mellastelusi käyttäjäsivulla on täysin asiatonta. Hyvä kuitenkin, että vihdoin sait linkkejä artikkeliin, sehän olikin ainakin siltä osin kehno. Kyllä sinä vielä opit. Olemme optimisteja, kuten Väyrynen. --Ulrika 8. heinäkuuta 2008 kello 18.16 (UTC)
Lätkit artikkeliin "Lähteetön" mallinetta, vaikka lähteet oli selvästi merkitty osioon "Lähteet" niin kuin Wikipediassa on tapana. Kokeneena käyttäjänä sinun pitäisi tietää, että viitteitä pyydettäessä käytetään mallinetta "Viitteetön", ei "Lähteetön". "Karsimasi" eli suomeksi sanottuna poistamasi lähteet toimivat artikkelin lähteinä ja siksi ne on merkitty osioon "Lähteet". Ole ystävällinen äläkä poista niitä. Olen parhaillaan viitteistänyt artikkelia. --Klassikkomies 8. heinäkuuta 2008 kello 18.28 (UTC)

Artikkeli väärällä nimellä (ajatusviivan tilalla yhdysmerkki), vaan sotkeeko sen siirtäminen poistoäänestystä? --Louhikärmes 9. heinäkuuta 2008 kello 02.17 (UTC)

Jep, tein saman havainnoin enkä uskaltanut siirtää, vaan mietin samaa. Pitäisi kai lisäksi olla vielä nimellä Näkemiin-Kuulemiin. Eli isot kirjaimetkin. Olisko ideoita mitä tehtäis? --Klassikkomies 9. heinäkuuta 2008 kello 02.21 (UTC)
Tai en tiedä. Näkyvät käyttävän eri kirjoitusasua eri lähteissä. Mikä lie oikea. --Klassikkomies 9. heinäkuuta 2008 kello 02.33 (UTC)
Ymmärtääkseni Wikipediassa ei kauhean helposti jyrätä yleisiä suomen oikeinkirjoitusperiaatteita, vaikka jossain logoissa tms. näin olisi tehty (vain todella vakiintuneet nimet, kuten Helsingin Sanomat, ovat poikkeuksia), joten isoa kirjainta ”kuulemiin”-sanaan tuskin kuuluu. Nähdäkseni viiva on tarkoitettu ajatusviivaksi, (Näkemiin-kuulemiin olisi minulle melko omituinen yhdyssana), joten oikea muoto olisi kait ”Näkemiin – kuulemiin”. Väli-yhdysmerkki-väli on tunnettu ajatusviivan korvike, jonka käyttämiseen ei Wikipediassa ole syytä. Varsinaisesti mitään funktiota suomen kielessä sillä ei ole. Googlen pohjalta en kyllä päässyt selvyyteen oliko kiertueen nimi oikeasti Näkemiin – kuulemiin vaiko Näkemiin, kuulemiin.
Tekniseltä kantilta itse ehkä odottelisin sekaannuksen välttämiseksi äänestyksen päättymistä, jollei joku paremmin asiaa tunteva tule sanomaan notta siirtoon vaan. --Louhikärmes 9. heinäkuuta 2008 kello 02.36 (UTC)
Jep, tehdäänpä sitten näin. --Klassikkomies 9. heinäkuuta 2008 kello 02.41 (UTC)