Keskustelu:Murrosikä

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Terveisiä vaan[muokkaa wikitekstiä]

Taas jaksaisin muistutella ihmisille sanakirjakielen käytöstä. Jos katsotta viimeisintä muokkaustani tällä sivulla, huomaatte, että korjasin PALJON huonosti muotoiltuja lauseita ja kielioppivirheitä. Ja jätinpä sinne vielä pari muillekin korjattavaksi ;). Black Eagle 16. marraskuuta 2006 kello 19.00 (UTC)

Paranneltavaa löytyisi[muokkaa wikitekstiä]

Tämä artikkeli kaipaa varsinkin kieliopillista korjailua. Lisäksi tekstin sisältöä pitäisi tarkistella ja muotoilla paremmin. Korjailin itse muutamia eteen tulleita välimerkkivirheitä ja lisäilin isoja alkukirjaimia. Joku paremmin asian hallitseva voisi jatkaa. Kommentin jätti 212.66.211.12 (keskustelu – muokkaukset).

Asiavirheitäkin tuntuu löytyvän, saattaisi koko artikkeli olla korjaamisen tarpeessa. --Sts 27. heinäkuuta 2007 kello 10.18 (UTC)

Kuvitus[muokkaa wikitekstiä]

Murrosikä on monista sitä itse elävistä ahdistava aihe. Artikkeli on jo niin pitkä, että se on turhan painava ilman kuvaa myös alkuosassa, jossa oli aikaisemmin kuva Shadowgraph.jpg. Mielestäni se kuvasi hyvin murrosiän ruumillisia ja henkisiä muutoksia, vaikkakin leikillisellä tavalla. Jollei jotain vastaavaa löydy, pitäisin kuvaa Shadowgraph asialinjan kuvatekstin keralla edelleen toivottavana. Vihonviimeinen kuvitusidea olisivat häpykarvoituksen tai rintojen yksityiskohdat, joita sisarversioissa on käytetty. Paj. 3. kesäkuuta 2007 kello 21.16 (UTC)

Poikien psyykkinen kehitys[muokkaa wikitekstiä]

Kohta on mielestäni yleistävä. Läheskään kaikki pojat eivät liity jengeihin, ja palloa aletaan kyllä pelata jo n. 10 vuoden iässä. --212.149.209.240 21. elokuuta 2007 kello 15.44 (UTC)

Ikä[muokkaa wikitekstiä]

Nämä on jostain seiskytluvulta nämä iät. Itse olen 13-vuotta, eli juuri oikeassa iässä kertomaan iät oikein. Palloa alettiin potkia jo 10-11-vuotiaana ja pelikonsolit tuli suosioon 8-9-vuotiaana. Seksuaaliset mielikuvatkin synty jo 11-vuotiaana ja kävin usein tutkimassa Wikipediassa seksiin ja pornoon liittyviä artikkeleita (Toivottavasti vanhempani eivät lue tätä). Jengit alko syntyä 11-13-vuotiaana, vaatteet alko kiinnostaa monia ja 12-vuotiaana saatiin tietää, et yks meidän luokkalainen tyttö poltti tupakkaa. Myöhemmistä vaiheista minulla ei ole vielä omia kokemuksia, mutta kyllä neki on varmaa pari vuotta jäljessä. Aikaistakaa ikiä. !!!!!adeen!!!!! 4. lokakuuta 2007 kello 10.58 (UTC)

Jatkan vielä. Tuossa 16-17-vuotiaita kertovassa kohassa sanotaan, että jotkut pojat seurustelee sillon. No meiän luokalla jotkut pojat seurusteli jo 12-vuotiaana. !!!!!adeen!!!!! 4. lokakuuta 2007 kello 11.04 (UTC)
Tunnen itseni hölmöksi vastatessani ikivanhaan juttuun mutta kyllä tuo 12 vuotiaiden seurustelu on vielä enemmänkin tutustumista vastakkaiseen sukupuoleen henkisellä tasolla kuin vakavasti otettavaa seurustelua. --Nvidia 13. marraskuuta 2008 kello 20.03 (EET)

Asiavirheitä aivan järjetön määrä[muokkaa wikitekstiä]

Aika lennokasta ja lähteetöntä tekstiä. Varsinkin tuo osa "Murrosiän ja nuoruuden psyykkinen kehitys" ja erityisesti sen viimeinen kappale on ihan puhdasta puppua, sisältäen mm. kirjoittajan omia mielipiteitä, jotka eivät kuulu sanakirjaan. Olisikohan jollain aikaa ja tietoa korjata koko artikkeli, koska on oletettavaa, että tätä murrosikäisetkin lukevat ja pahimmassa tapauksessa pitävät faktatietona. Skai

Sitä olikin vandalisoitu muun muassa muuttamalla ikiä, mikä kuitenkin oli jäänyt kumoamatta. Palautin siltä osin aikaisemman version, jossa siinäkin tosin lienee parantamisen varaa. -KLS 14. lokakuuta 2009 kello 15.48 (EEST)

Murrosikä ja puberteetti[muokkaa wikitekstiä]

Ovatko murrosikä ja puberteetti täysin sama? Minulla on se käsitys, että murrosikä tarkoittaa kyseistä ikää yleisesti ottaen, puberteetti nimenomaan niitä muutoksia, jotka kehossa silloin tapahtuvat, erityisesti lisääntymiskyvyn saavuttamista. Jaalei (keskustelu) 12. maaliskuuta 2015 kello 13.15 (EET)

Lähteiden mukaan mennään. Yritä etsiä lähde (tai lähteitä), joissa sanotaan noin. Sitten se on niin. --Hartz (keskustelu) 12. maaliskuuta 2015 kello 13.17 (EET)