Keskustelu:Molok (yritys)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Järjestelmän kehittäjä[muokkaa wikitekstiä]

Järjestelmän on kehittänyt Ruotsalaisen Västeråsin kunnan työntekijä ei Veikko Salli. Tästä on olemassa hovioikeuden päätös, jolla kumottiin Molok Oy:lle virheellisesti myönnetty patentti. Oikeuden päätös perustui nimenomaan kyseiseen ruotsissa huomattavasti aikaisemmin tehtyyn tuoteinnovaatioon ja sen käyttämiseen kunnan kohteissa.Kommentin jätti 80.220.213.227 (keskustelu – muokkaukset).

Tuotteen ja menetelmän keksiminen ei ole tapahtunut Veikko Sallin tai Molokin toimesta. Menetelmän ja tuotteen kehitti Ruotsissa Västeråsin kaupungin tyontekijä -80 luvun alkupuolella ja kaupunki otti systeemin käyttöönsä omissa kohteissaan. Työntekijä palkittiin aloitepalkinnolla keksinnöstään. Hovioikeus kumosi 2003 Molok Oy:lle / Veikko Sallille virheellisesti myönnetyn patentin perustuen juuri tähän ruotsalaiseen innovaatioon.Kommentin jätti 91.154.231.130 (keskustelu – muokkaukset).

Artikkeli on korjattu vastaamaan ko. asiaa, eli Sallia ei väitetä menetelmän keksijäksi, ainoastaan Molok-järjestelmän (so. yrityksen kauppaaman malliston) kehittäjäksi. Terv. --Riisipuuro 14. huhtikuuta 2009 kello 15.59 (EEST)--
Artikkelissa lukee tällä hetkellä, että malliston on kehittänyt Veikko Salli. Onkohan se ihan oikein, luulisi tuotteiden kehitystyössä olleen muitakin. --Juha.EBT 15. huhtikuuta 2009 kello 03.40 (EEST)
Noo, aika usein kehitystyön vetäjää kutsutaan about tuolla tavalla, muotoile uusiksi jos mieleen tulee parempi muoto. Terv. --Riisipuuro 15. huhtikuuta 2009 kello 07.40 (EEST)--

Västeråsin lähteen saa esim. oileuden pöytäkirjoista tai joltakin niistä Molokin kilpailijoista, jotka hakivat patentin kuomoamista esim Challenger Oy, EcoSir Oy. Kuka oikeasti perusti Molok Oy:n, tuskin Veikko Salli (ei ollut juridisesti mahdollista 1991). Molok Oy ei täytä perheyrityksen kriteereitä, sillä sen omistaa 6 yksityishenkilöa, joista vain kahdella on sama perhetausta. Lisäksi yhtiön omistajiin kuuluu 4 yhtiötä tai yhteisöä, jotka eivät myöskään ole perhesidonnaisia.Kommentin jätti 91.154.231.130 (keskustelu – muokkaukset).

Tuleeko nimi molok moolokin kitaan joutumisesta?[muokkaa wikitekstiä]

Ei kai nimi tule sanasta jossa nimeen lisätään vain yksi kirjain ? Harrastaja2018 (keskustelu) 13. kesäkuuta 2018 kello 21.30 (EEST)