Keskustelu:Mikko Kokko

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Jännä, että Mikko Kokosta kertova sivu on laajentunut huomattavasti kirjani Tuija Wetterstrand: Punaisten panssarijuna 1918 (Kustannus Into, 2017) ilmestymisen jälkeen ja juuri niiltä osin kuin itsekin tuon hänen toimintaansa esille, mutta lähdeviitteissä ei kirjaani mainita. Kuka ihmeessä on tehnyt näin mittavan arkistotyön ennen minua tai samaan aikaan? Vai missä mättää, kun viitettä ei voi reilusti mainita?Plicata (keskustelu) 12. lokakuuta 2017 kello 19.41 (EEST)

Artikkeli on kattavasti lähteistetty, ja siinähän on käytetty useita kirjoja lähteinä. Ja viitteet niihin merkitty huolellisesti. Onko tässä jotain sellaista tietoa, mitä ei ollut saatavilla ennen tekemääsi arkistotutkimusta? Risukarhi on tätä laajentanut tämän vuoden alkupuolella, eikä tällä hetkellä ainakaan vaikuta siltä, että artikkeli olisi varastettu Punaisten panssarijuna 1918 -teoksesta. --PtG (keskustelu) 12. lokakuuta 2017 kello 20.18 (EEST)
Laajensin tosiaan artikkelia tämän vuoden keväällä. Kokon nimi tuli silloin vastaan useissa kirjoissa, joita luin eräiden toisten Wikipedia-artikkelien kehittämistä varten, ja innostuin sitten kehittämään myös tätä artikkelia. Olen merkinnyt artikkeliin jokaisen lähteenä käyttämäni kirjan, jotka ovat kaikki vähintään kymmenen vuotta vanhoja. Lisäksi lähteinä on pari nettisivua, jotka muistaakseni löysin ihan Google-haravoinnilla (tai tuo venäläinen sivu saattoi löytyä Yandexilla, en muista enää tarkasti). Mitään arkistotutkimusta ei minun artikkeliin lisäämiini kohtiin sisälly. Artikkelin vanhasta versiosta on jäljellä joitain arkistolähteisiin perustuvia päätelmiä, mutta ne ovat käyttäjä Plicatan omia lisäyksiä helmikuulta 2014 [1]. Wetterstrandin kirjasta kuulen nyt ensi kerran (seuraan uutta kirjallisuutta aika laiskasti tai ainakin viiveellä). Kirja on sitä paitsi julkaistu vasta tämän vuoden elokuussa [2], kun taas minun artikkeliin tekemäni laajennukset ovat jo helmi- ja toukokuulta. Yhteensattuma johtunee siitä, että Suomen sisällissodan satavuotisjuhlan lähestyessä kaikki aiheeseen liittyvä kiinnostaa nyt sekä tutkijoita että wikipedistejä. --Risukarhi (keskustelu) 12. lokakuuta 2017 kello 22.48 (EEST)
Vähän muuten arkailin tuon kuolinajankohdan ilmoittamista yhden nettilähteen pohjalta, mutta päätin kuitenkin luottaa siihen ja tieto oli liian herkullinen poisjätettäväksi. Akateemisessa tutkimuksessa tuollainen ei tietenkään kelpaisi lähteeksi, mutta ajattelin, että ehkä se nyt Wikipediassa sentään kelpaa. Olisi itse asiassa hauska kuulla, onko tutkijalla jokin muu näkemys Kokon vaiheista vuoden 1939 jälkeen. Jos tekisin aiheesta vakavampaa tutkimusta, kävisin varmaan ensin henkilökohtaisesti tarkistamassa löytyykö Pietarin Serafimin hautausmaalta varmasti hautakivi nimellä Михаил Кокко. --Risukarhi (keskustelu) 12. lokakuuta 2017 kello 22.48 (EEST)
Tutustuin nyt Wetterstrandin kirjaan ja lisäsin sen pohjalta pari kiinnostavaa tietoa artikkeliin. Nyt sekin sitten löytyy lähdeluettelosta. --Risukarhi (keskustelu) 16. lokakuuta 2017 kello 16.53 (EEST)