Keskustelu:Metaetiikka

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kappaleessa "Moraalinen subjektivismi" on seuraavanlainen lause, josta puuttuu jotain tai siinä on jotain liikka: "Epäkognitivismin mukaan moraaliset arvolauseet koska ne eivät ole todellisuudessa preskriptiivisiä käskylauseita, vaan pelkkiä tunteidenosoituksia." Kuka osannee korjata?

En tiedä moraaliopin hienouksia, mutta koetetaan, mitä tulee, kun ottaa "koska ne" pois. Tämä lienee suomennosta? Höyhens 27. tammikuuta 2005 kello 15:19 (UTC)

Hyve-etiikka-artikkeli toteaa "Hyve-etiikka on normatiivisen etiikan laji", mutta silti se on myös täällä. Jonkinlainen näkemysero vai virhe? Jmartisk 7. elokuuta 2008 kello 13.29 (EEST)


Metaetiikka vs. normatiivinen etiikka[muokkaa wikitekstiä]

Siivosin artikkelista pois rutkasti tosiasiassa normatiivisen etiikan alaan kuuluvaa kamaa, ja tein metaeettisten kantojen jaottelun akateemisesti kestävämmällä tavalla. Myönnettäköön, että ero näiden välillä on välistä vaikeaa tehdä, mutta esimerkiksi konsensusteoria ja sen sellaiset ovat selkeästi normatiivisen etiikan teorioita, eivät metaetiikan. Lähteet tulevat perässä pienellä viiveellä, ja varmaan jotain metaetiikan historiasta ja kritiikistäkin pitäisi kirjoittaa...Kynokefalos 14. lokakuuta 2008 kello 15.24 (EEST)