Keskustelu:Max Jakobson

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Minun nähdäkseni Jakobson on valtiotieteen tohtori. Korjatkaa, jos olen väärässä. Kommentin jätti 217.140.207.90 (keskustelu – muokkaukset).

Kirjojen mukaan hän on ainakin valtiotieteiden kunniatohtori. Entäpä miksi hänet on luokiteltu poliitikoksi? --MN 8. maaliskuuta 2006 kello 14.14 (UTC)
Onko Jakobson ollut ehdokkaana vaaleissa? Jos ei, poliitikko on virheellinen nimitys. --ML 8. maaliskuuta 2006 kello 14.16 (UTC)
Onkohan joku nyt sekoittanut Jakobsonin ministeri-arvonimen ministerin tehtäviin... --thule 8. maaliskuuta 2006 kello 14.26 (UTC)
Eiköhän tuo tulisi selväksi, jos lisäisi lauseen, milloin (kenties myös mistä ansioista) Jakobson sai ministerin arvonimen. Itse yritin lukea artikkelia selvittääkseni oliko tuo ministeri vain arvonimi. Asia selvisi yllättäen vasta täällä keskustelusivulla...  –Kommentin jätti 213.143.167.3 (keskustelu) 11. maaliskuuta 2013 kello 16.57

Jakobsonin kommentti[muokkaa wikitekstiä]

Jakobson kommentoi itsestään kertovaa Wikipedian artikkelia Kalevassa tiistaina 30. syyskuuta julkaistussa 85-vuotis haastattelussaan, jonka otsikko on "Ministeri oikoo Wikipedian väitteitä". Väite, jota hän kommentoi, on Wikipedia-artikkelin kohta: "Kekkosen on katsottu alkaneen vierastaa Jakobsonin kriittisyyttä ja itsenäisyyttä, ja on myös väitetty, että jo YK:n pääsihteerihankkeen lopulla Kekkonen olisi toiminut Jakobsonia vastaan." Jakobson sanoo Kalevan jutussa: "Eihän se pidä lainkaan paikkaansa. Kun menin Kekkosen luo ja sanoin, että luovun ulkoministeriöstä, hän oli erittäin pahoillaan. Ei hän minua vastaan koskaan hyökännyt. Päinvastoin." Hieman myöhemmin Jakobson toteaa: "Kun katsotaan, mitä Kekkonen on kirjoittanut, niin ei hän ole kertaakaan minua vastaan mitään esittänyt." IP-käyttäjä lisäsi ylempänä mainitun irrallisen väitteen artikkeliin vuoden 2006 toukokuussa. Otetaanko suoraan pois vai laitetaanko muodon vuoksi lähde-malline, joka tod. näk. joka tapauksessa johtaa väitteen poistoon artikkelista? Väite kun lienee puhtaasti IP-käyttäjän omaa tulkintaa. --Nironen 4. lokakuuta 2008 kello 04.12 (EEST)[vastaa]