Keskustelu:Maitohappo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Epäilen tiedon/väitteen luotettavuutta. "maitohappo aiheuttaa lihasten väsymistä pitkäkestoisen rasituksen seurauksena."

Uuden tutkimuksen mukaan kipua aiheuttaa kaliumin kertyminen solun pinnalle ja samalla syntyy maitohappoa. Ja tutkimuksissa on todettu maitohapon vahvistavan lihasta. Väsyneisyys johtuu luultavammin silloin vain lihassolun energiavarastojen loppumisesta. Rasituskipu taas kaliumin kertymisestä.

Lisää tietoa kaivataan:[muokkaa wikitekstiä]

Miten maitohappoa syntyy lihastyön aikana? Mitkä ovat maitohapon hyödyt/haitat elimistössä? Kommentin jätti 195.156.95.170 (keskustelu – muokkaukset)

D jaL[muokkaa wikitekstiä]

Maitohappoartikkelissa sanotaan näin: "L-kirjain viittaa molekyylin kiertävän tasopolarisoidun valon värähdystasoa vastapäivään (levorotatory). Sen peilikuvaa tarkoittavasta rakenteesta käytettävä D-kirjain viittaa taas siihen, että molekyyli kiertää valon värähdystasoa myötäpäivään (dextrorotatory)."

Toisaalta artikkelissa Optinen isomeria (http://fi.wikipedia.org/wiki/Optinen_isomeria) sanotaan näin: "Jos kierto on myötäpäivään on kysymyksessä (+)-isomeeri, jos taas kierto on vastapäivään kysymyksessä on (−)-isomeeri.[1] (+)- ja (−)-isomeerejä merkitään myös kirjaimilla d (dextrorotatory ’myötäpäivään’) ja l (levorotatory ’vastapäivään’). Tämä merkintä sekoitetaan usein D- ja L-merkintöjen kanssa, millä tarkoitetaan Fischerin projektiolla esitettyjä konfiguraatioita."

Onkohan maitohappoartikkelissa tapahtunut juuri tämä merkintöjen sekoittuminen?