Keskustelu:Magneettimedia

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Jukka Wallin sanoi muokkausyhteenvedossa että yhdistystä ei voi pitää uusnatsistisena koska kauppalehden yritysrekisteri ei sano näin. Mielestäni tuo on paska huono perustelu, koska mainitun tyyppisissä rekistereissä lähinnä mainitaan tilinpäätöstietoja ja yhteystietoja yms eikä kommentoida poliittisia kantoja. Muokkasin ekaa lausetta ja nyt käytetty sanamuoto on suoraan turun sanomista. --Seeggesup? 1. joulukuuta 2017 kello 23.29 (EET)

Kyllä toimittajat voivat sekoittaa ja haluavat sekoittaa kirjoittamiinsa artikkeleihin myös omia mielitpiteitä. Mutta miksi se pitää näkyä myös Wikipedian artikkeleissa, on minua ainakin minua ihmettänyt. Varsinkin, kun pitäisi pyrkiä käyttämään neutraaleita ilmaisuja. Jos Käräjäoikeus olisi lakkauttanut julkaisun rasistisena ja pitänyt tuomiolauselmassa sitä "uusinatsistisena" tai kansallissosiallisistisenayhdistyksenä, niin sen voisi silloin myös tänne laittaa. Tietyillä KT on tyypillistä sekoittaa vahvasti omat poliittiset mielipiteensä muokkaamiinsa artikkeleihin. Pyritään kaikilta osin pitämään se pois Wikipediasta, kun projekti muutenkin on ulkopulisten silmätikkuna. Vaikka itse otankin välillä turhan kärkkäästi asioihin "siviilissä", en sitä halua sotkea millään tavalla tänne. Sen takia pyrin neutraalisuuteen kaikinkeinoin.Jukka Wallin (keskustelu) 2. joulukuuta 2017 kello 11.52 (EET)
Lisään vielä sen,jos lause alkaa "Jukka Wallin" niin käsittäisin sen tarkoittavan sitä, että asiaa käsitellään tässä tapauksessa, minun keskustelusivulla, eikä silloin keskustella artikkelin kehittämmisestä? Jukka Wallin (keskustelu) 2. joulukuuta 2017 kello 11.58 (EET)
Toimittajista en tiedä, mutta Wikipedian käyttäjien ei pidä kirjoittaa omia poliittisia mielipiteitään yhteenvetoihin (eikä tietysti artikkeliinkaan). --Tpe1 (keskustelu) 2. joulukuuta 2017 kello 12.00 (EET)
Tuo aiempi aloitukseni alkoi nimelläsi, koska se oli vastaus muokkausyhteenveto-kommentteihisi. Asia kuitenkin koski enimmäkseen tätä artikkelia joten kirjoitin tänne. --Seeggesup? 3. joulukuuta 2017 kello 20.21 (EET)

Lupaava artikkeli -ehdotus[muokkaa wikitekstiä]

Replacement filing cabinet.svg Tämä osio on arkisto. Älä muokkaa tätä osiota.

ehdotan lupaavaksi --Hartz (keskustelu) 2. joulukuuta 2017 kello 12.11 (EET)

Toki voi aina ehdottaa, mutta ei. Viikon sisällä seitsemän kumousta/hylkäystä, ja jo aloituslauseessa virhe. --Tpe1 (keskustelu) 2. joulukuuta 2017 kello 12.21 (EET)
Tämän takia itsekään en itsekään kannata lupaavaksi, ainakaan toistaiseksi. –Sullay (Keskustelkaamme siitä) 2. joulukuuta 2017 kello 13.38 (EET)
Mikäs virhe on aloituslauseessa? --Zache (keskustelu) 3. joulukuuta 2017 kello 11.45 (EET)
En kannata toistaiseksi. Artikkeli ei ole mielestäni kovin tasapainoinen; tuo Kiihotus kansanryhmää vastaan -osio saa artikkelin pituuteen nähden turhan paljon huomiota. Kyllä tässä tosin on aineksia mahdollisesti lupaavaksi, mutta ei vielä. --Roopeank (keskustelu) 3. joulukuuta 2017 kello 12.44 (EET)

Kukaan aktivisti ei vaivautunut korjaamaan aloitus, niin korjasin sen sitten minä. Jos oikein ymmärrän niin Magneettimedia ei ole enää paperijulkaisu. Verkkojulkaisu ilmoittaa olevansa palvelu, ei siis lehti. Lähteen mukaan sillä on kuitenkin päätoimittaja (Julkunen). Näin epämääräistä ja koko ajan vaihtelevaa ja kumousten kohteena olevaa artikkelia ei pidä mielestäni arvioida millään +-merkkisellä laatuarviolla. Sitten kun se on lopettanut toimintansa, asiaa voi katsoa uudestaan, jos sille saisi jonkun pysyvän sisällön, josta ei synny voimakasta erimielisyyttä. --Tpe1 (keskustelu) 3. joulukuuta 2017 kello 21.44 (EET)

Vuonna 2016 Magneettimediaa julkaistiin myös paperilehtenä; käytännössä siinä oli MV-lehden ja Magneettimedian juttuja koostettuna ja SVL jakoi sitä tapahtumissaan sekä luukutti sitä ihmisten postilaatikoihin. Vuonna 2017 paperiversion nimenä näyttäisi olevan Vastamedia. Konsepti ja sisältö näyttäisi Magneettimedian/patriootti.com:n kannalta olevan sama kuin aikaisemmin ja lehteä pystyi myös tilaamaan SVL:n verkkokaupasta. --Zache (keskustelu) 3. joulukuuta 2017 kello 22.01 (EET)
Mutta se sisältö mikä on Magneettimedia.comissa ei kai tule paperisena. Ovatko nuo muut satunnaispainatuksia? Paitsi jos Vastamedia pystyi tilaamaan. Mutta onko se ilmestynyt ja onko se kuitenkaan enää Magneettimedia.comin verkkoversio? Jos nää paperit on etääntynyt omille teilleen, ne voi jotenkin selittää artikkelissa Historia-otsikon alla, ainakin jos on jokin lähde, josta asiat voi luotettavasti tarkistaa. --Tpe1 (keskustelu) 3. joulukuuta 2017 kello 22.11 (EET)
Tässä lukee että "vuoden 2017 Vastamedia on ilmestynyt". Voisiko sitä nimittää vuosikirjaksi? --Tpe1 (keskustelu) 3. joulukuuta 2017 kello 22.11 (EET)
Siis käsittääkseni se on aika lailla olemassaolevan materiaalin kierrätystä eli paperiversioon koostetaan taitettuna osa siitä sisällöstä mikä muutenkin jo julkaistu. Julkaistavia numeroita ei varmaanakaan ole kovinkaan montaa vuodessa, mutta useampia kuin yksi kuitenkin jos oikein ymmärsin konseptin. Eniten luulisin tässä olevan kyse siitä, että Magneettimedian imago on aika huono ja ne yrittää brandata paperiversiota uudella nimellä uskottavammaksi. --Zache (keskustelu) 3. joulukuuta 2017 kello 22.22 (EET)

Kannatan lupaavaksi artikkeliksi.--Humbleby (keskustelu) 5. joulukuuta 2017 kello 18.54 (EET)

Ei ilmeisesti konsensusta vakauden takia. Arkistoin. J.K Nakkila (keskustelu) 7. joulukuuta 2017 kello 14.49 (EET)