Keskustelu:Maaseutu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kartta ja määritelmistä[muokkaa wikitekstiä]

Kartta maaseudun kolmijaosta löytyy osoitteesta Liite_1_Tiivistelma_Suomen_maaseudun_kolmijaosta_2006. Kyseessä on julkisen asiakirjan julkinen liite. Miten on tekijänoikeuksien kanssa? Jos sen kartan saisi tähän toiseksi kuvaksi, niin hyvä - katsokaa ja laittakaa, jos pystyy. HUOM. Kyseessä on nyt huhtikuun 2006 versio tuosta luokittelusta, vanhempia ei kannata tuoda W:aan näytille.

Maaseudun määritelmiä voisi löytyä lisääkin. Noista kolmesta kaksi perustuu mainittuihin suomalaisiin määrittelylähteisiin suoraan, ensimmäinen historiallinen on käytännössä maaseutupolitiikassa havaittu vaikka sille en lähdettä pystykään nimeämään. Antiikin jutuista yritän tällä viikolla kaivaa lähteen (R. Koselleck, M.H. Hansen tai M.I. Finley). --Ville E. 31. heinäkuuta 2006 kello 14.12 (UTC)

Karttaa ei voi käyttää, koska kyseessä ei ole viranomaisen päätös tai lausuma. Kuitenkin kartan voi itse luoda käyttäen taulukossa mainittuja tietoja ja Commonsista löytyvää kuntakarttaa - jos taulukolla ei ole luettelosuojaa. -Samulili 31. heinäkuuta 2006 kello 14.18 (UTC)
Ehkäpä siitä olisi helpoin tehdä tosiaan oma karttansa. Mietin sitäkin, että julkaisuluvan voisi kysyä, mutta se olisi saatava sekä Kajaanin yliopistokeskukselta, Suomen aluetutkimukselta että MMM:ltä. Kun asiakirja tulee joskus 2006-2007 aikana viranomaisen päätökseksi, niin ... vaikuttaakos se? Mitäpä luettelosuojaa tuolla kuntaluettelolla olisi - se on tilaustutkimuksen tulos. Omille www-sivuilleni uskaltaisin luettelon napata (ja sen perusteella kartan muokata), mutta W:sta kun en vielä tiedä. --Ville E. 31. heinäkuuta 2006 kello 14.35 (UTC)
Niin, oma aikani ei tällä yhteistyöartikkeliviikolla riitä tuon karttatekniikan opetteluun. Jos joku haluaa tehdä hyödyllisen työn, niin kannattaa tehdä. Jos se ei sovi tähän artikkeliin, niin sitä voisi käyttää maaseutupolitiikassa ja sitten maaseudun kehittämisyhdistysten kartan laittaa ao. sivun "kuvitukseksi". --Ville E. 1. elokuuta 2006 kello 12.13 (UTC)
No jopas, valtioneuvosto päätti juuri kuin oli luonnostellutkin. Varmistakaa nyt vielä, mutta maaseudun kolmijako-kartan voisi liittää artikkeliin joko maaseudun määritelmiä tai suomalainen maaseutu -kappaleiden kohdalle. Muokatkaa Wikille sopivaan muotoon. --Ville E. 11:55, 4 elokuu 2006 (UTC)

Täyskorjaaminen vai siirto?[muokkaa wikitekstiä]

Nyt aihetta käsitellään vain Suomen näkökulmasta. Asian korjaaminen vaatisi täydellisen uudelleenkirjoittamisen, tai sitten artikkeli voidaan siirtää nimelle Suomen maaseutu. --SM 1. elokuuta 2006 kello 04.38 (UTC)

Sama vinous oli illalla mielessäni. Täydennetään maailman tietoja - ei se ihan täyskorjaus ole. Hyviä lähteitä olisivat YK-järjestöistä UNDP ja FAO. Lisäksi Euroopasta Eurostat ja ihan perustietoja maaseutuväestön osuudesta koko väestöstä esim. maanosittain. Tuossa määritelmäjaksossa voi kuitenkin säilyttää myös suomalaiset määritelmät, mutta jos kansainvälisempiä esim. jonkin YK-järjestön määritelmiä löytyy, niin hyvä. --Ville E. 1. elokuuta 2006 kello 07.29 (UTC)