Keskustelu:Mūmin (vuoden 1969 sarja)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Mistä tämä nimi on peräisin, muuten kuin en-wikistä? Ja-wikissä en tällaista nähnyt (ehkä en etsinyt tarpeeksi tarkaan), nimi on vain Mūmin (kuten myös täällä). Tanoshii Mūmin ikka on myöhemmän sarjan nimi. Varsinkin "Jasson" vaikuttaa kummalliselta ja virheeltä. Joka tapauksessa translitteroitu nimi täytyy kirjoittaa pienin kirjaimin, eli "tanoshii Mūmin ikka". Tämä pitäisi kuitenkin varmaan siirtää nimelle "Mūmin" (vai "Moomin", jos se katsotaan lainaksi englannista?). --Orri 12. maaliskuuta 2008 kello 17.51 (UTC)

Olen itsekkin miettinyt sarjan alkuperäisen nimen muutosta pelkästään Mūmin nimitykseksi, koska huomasin että nimitystä "Moomin" käytetään Japnissa. Pistin tuon saman en-wikin artikkelin nimen siksi, koska minulla oli paljon vaikeuksia miettiä suomalaisen Wikipedia -artikkelin nimeä. Vastaukseni on: "Mūmin". --MarioSonic 14. maaliskuuta 2008 kello 16.30 (UTC)

Miksi sarjan tekijäksi on merkitty Tove Jansson? Eikö sarja vain perustu hänen luomaansa maailmaan ja hahmoihin? --Cuprum 14. maaliskuuta 2008 kello 06.42 (UTC)

Jaa, tuossa Muumilaakson tarinoita -artikkelissa on myös sama tekijän nimi. Mutta jos kysytään nyt tästä studiosta joka teki sarjan, niin tämän Muumilaakson tarinoita -animen olivat tehneet tai itse asiassa olivat mukana sen tekemisessä Teleimage ja Visual 80. Mutta itse sarjan oli tehnyt Telescreen -studio. Studio oli myös tehnyt Alfred J. Kwakin. Mutta tämän varhain 70-luvulla olleen sarjan teki Tokyo Movie Shinsha (26 jaksoa) ja Mushi Productions (39 jaksoa). --MarioSonic 14. maaliskuuta 2008 kello 16.47 (UTC)