Keskustelu:Mämmi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Nykyään mämmi tarjotaan jäähdytettynä sokerin ja kerman kera
Enpä ole koskaan kerman kanssa mämmiä syönyt, kyllä se on aina ollut maidon kanssa. Sokeria tuli nuorempana (alle 20-v.) käytettyä, mutta ei sitäkään enää. Vai tarkoittaako tuo miten mämmi pitäisi tarjota tai jotain? 82.141.73.182 14. huhtikuuta 2014 kello 21.34 (EEST)

Ilmeisesti se tarkoittaa että viitteessä mainitun lähdeteoksen kirjoittaja tai joku hänen arvostamansa taho on tätä mieltä. Itse olen harvoin saanut tai syönyt mämmiä kahvikerman kanssa, pääsääntöisesti tulee 95%:sti syötyä esim. kevytmaidon kanssa. (Rasvaton maito ei oikein seuraksi sovi liian vetisenä, vaikka muuten sitä kuluu perheessä enemmän.) --Paju (keskustelu) 3. huhtikuuta 2015 kello 06.58 (EEST)
Kulttuuriero. Omassa piirissäni syödään vatkaamattoman kuohukerman kanssa. --Pitke (keskustelu) 3. huhtikuuta 2015 kello 22.32 (EEST)
Joo, ja tuli mieleen myös mämmin syöntiajakohdan vaikutus. Eli jos oppii syömään mämmiä jo paastoaikana (esim. pitkänäperjantaina ja lankalauantaina), jolloin ei kermaa ollut tapana käyttää niin kuin pääsiäispäivinä ja seuraavana pääsiäisaikana, oli maito luontaisempi valinta. Juhlaruokana esim. kahvin yhteydessä mämmiä sai mättää myös kerman kanssa... syöjän valinnan mukaan. Lisäksi tuli mieleen, että mitäköhän se Mietaan Juha laittaa mämminsä jatkeeksi noita ropposia ympärivuotisemmin tyhjennellessään (kymmeniä mämmilootia ei mulla sentään ole pakkasessa, mutta jokunen täälläkin). Ja itsekin on mämmipuuron laittoa, luontaista imellyttämistä ja paistamista tullut kokeiltua maltaista/jauhoista lähtien. Tänä vuonna kaupassa havaitsemani (Laihian Maltaan) mämmi- ja leipämaltaat ovat mielestäni rakenteeltaan hienompaa jauhoa kuin aiemmin lahjaksi saamani rouheisemmat mämmimaltaat. Täytyy kokeilla, miten noille onnistuu luontainen imellytys, vai tartteko lisämakeuttajaa. Pussinkyljen "uusperinteinen" resepti ehdottaa joukkoon siirappia.--Paju (keskustelu) 28. maaliskuuta 2016 kello 21.51 (EEST)
Lapsena mämmiä syötiin kerman kanssa ja sokeria päälle reilusti. Sittemmin tuli syötyä myös punaisen tai muun maidon kanssa. Kermaa en ole käyttänyt vuosikymmeniin oikeastaan missään paitsi leivonnaisissa. Jossain näin vinkin syödä vaniljakastikkeen kanssa, se ei ole kovin rasvaista (9 %) rasvaa. Se on hyvää ja jos haluaa herkutella, pikkasen muscovado-sokeria päälle. --Htm (keskustelu) 28. maaliskuuta 2016 kello 22.10 (EEST)
Mietaa: sinistä maitoa päälle.--Htm (keskustelu) 28. maaliskuuta 2016 kello 22.14 (EEST) (edit) ja sokeria.--Htm (keskustelu) 28. maaliskuuta 2016 kello 22.17 (EEST)
Söin tänä(kin) pääsiäisenä imellettyä mämmiä joka ei kaipaa sokeria, koska on jo valmiiksi makeaa. Keltaista kermaa päälle, vaikka en muuten maitotuotteista välitäkään. Hyvää oli. --Abc10 (keskustelu) 29. maaliskuuta 2016 kello 08.26 (EEST)