Keskustelu:Luottokortti

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Lukeekohan artikkelissa mitään siitä, että luottokortti on maksuväline ja maksuvaihtoehto? Luottokorttimaksut hyväksymällä yrityksen myynti kasvaa... luottokortit kasvattavat hyödykkeiden kysyntää yhteiskunnassa. Luottokortilla saa 30 päivää korotonta maksuaikaa ja se mahdollistaa kuluttamisen ennen palkkapäivää ja tasaisemman kulutuksen. Luottokortteihin liittyy "processing fee". Suomen Lidl ei hyväksynyt aluksi luottokortteja. Saksassa ruokakaupat eivät yleisesti ottaen hyväksy luottokortteja. Luottokortteja käytetään erityisesti hotelli- ja lentolippuvarauksissa. --Hartz (keskustelu) 17. helmikuuta 2014 kello 09.15 (EET)

Lisäsin sanan maksuväline ja maininnan tulojen kuluttamisesta etukäteen. Asioille "myynti kasvaa" ja "kysyntä kasvaa" olisi hyvä saada lähteitä. Tarkensin kohtaa "Luottokorttien hyväksyminen ja kustannukset" kuluilla ja käymisellä eri kaupoissa. Lentovarauksissa luottokortilla ei näytä olevan erityisasemaa ainakaan Suomessa (jotkut matkatoimistot perivät jopa lisähintaa siitä). Sen sijaan hotellivarauksissa ja autonvuokrauksessa luottokortti saattaa olla jopa pakollinen.
OK-kortti pitäisi kirjoittaa. Lienee ollut Suomen ensimmäinen yleisluottokortti. Liittyy Luottokunnan perustamiseen. --Wähäwiisas (keskustelu) 17. helmikuuta 2014 kello 12.49 (EET)
Luottokorttien hyväksymisen vaikutus on samansuuntainen (vastaava) kuin yritys myisi laskulla (30 pv netto) ja sitten yrityksen myyntisaamisina olisi suuri summa, vaan luottokortilla summa siirtyy heti yritykselle ja asiakkaalle jää luottokorttivelka. Joitain Googlen hakutuloksia: http://www.monerisusa.com/payment-processing-services/benefits-of-credit-cards.aspx, http://smallbusiness.intuit.com/news/Business-operations/19106091/Benefits-of-Accepting-Credit-Cards.jsp, http://www.businessnewsdaily.com/2566-accepting-credit-cards-increases-profit.html. Yhteiskunnassa luottokorttien laaja käyttö edesauttaa vaihdantaa eli rahasummien siirtymistä yrityksien ja yksityishenkilöiden debetien ja kreditien välillä. Tämä kun tapahtuu ketjureaktion omaisesti niin kulutuskysyntä kasvaa, mikä kasvattaa kansantalouden kokonaiskysyntää. Tavallaan luottokorttivelkaa lyhentävä pystyy lyhentämään velkansa siten että joku muu synnyttää luottokorttivelkaa -- ja molempien työpaikat ovat riippuvaisia siitä, että jotkut ostavat luottokorteilla. Raju yksinkertaistus kylläkin. --Hartz (keskustelu) 17. helmikuuta 2014 kello 13.04 (EET)
Kuulostaa oikean suuntaiselta. Velanotto lisääntyy, kulutus kasvaa. Ehkä lisäät kohtaan "Luottokorttien hyväksyminen ja kustannukset"? Kasvaneen myynnin vastapainona on kaupan katteen kaventuminen (provisio jopa useita prosentteja) ja kuluttajan mahdollinen ylivelkaantuminen (luoton korko, liiallinen kulutus). Jäin miettimään, onko olennaista saatu luotto vai mieluummin se, että kortti vain on seteliä tai šekkiä kätevämpi. Ehkä molemmat. Jälkimmäinen syy sopisi artikkeliin Maksukortti. Amerikkalaisiin tuloksiin kannattaa suhtautua Suomessa varauksella, sillä tilanne poikkeaa. Keskimääräisellä kuluttajalla on siellä lähes 10 luottokorttia. Kaupan on tavallaan "pakko" hyväksyä luottokortti tai asiakas ei osta mitään. Jospa myynnin lisäys tuleekin siitä? Ehkä Lidlinkin oli "pakko" hyväksyä luottokortti, jotta sai markkinaosuutta ylös. Suomessa korttiyhtiöt mainostavat, että heidän kauttaan saa ostovoimaisia asiakkaita ([1][2]), mikä johtunee siitä, ettei näitä kortteja edes myönnetä pienituloisille. Ts. kaupan on hyväksyttävä kortti tai maksukykyinen asiakas suuntaa toiseen kauppaan, ja siksi voidaan väittää myynnin kasvavan juuri kortin avulla. --Wähäwiisas (keskustelu) 17. helmikuuta 2014 kello 14.45 (EET)
Lidl joutui taipumaan luottokorttimaksuissa juurikin markkinaosuuden vuoksi. Sitä en kuitenkaan ole ymmärtänyt, että miksi käteinen olisi niin ylivoimaisen hieno maksutapa, kun käteisen käsittely/laskeminen/tallettaminen kestää ja maksaa sekin. S-market kai halusi luopua käteisen käytöstä kokonaan? Nyt toisaalta uutuutena käteistä voi nostaa kassoilta? --Hartz (keskustelu) 17. helmikuuta 2014 kello 16.22 (EET)
Taloussanomien mukaan käteinen maksaa n. 0,30 %. Sama suuruusluokka myös täällä: [3]. S-kauppa ja Stockmann antavat asiakkaalle 0,5 % alennuksen, jos asiakas maksaa kaupan omalla kortilla. Kaupan siis kannattaa antaa ilmainen luottokortti ja alennus, ettei asiakas vain tuputtaisi käteistä. Sen sijaan pikkuliikkeissä käteisen käsittely ei maksa "mitään", koska yrittäjän oma työ on "ilmaista". Kun kassahenkilökunta joudutaan palkkaamaan, kulu realisoituu henkilöstökuluissa. Käteisen nosto kassasta on taas lisäpalvelu. S-pankin kustannusetuna pidetäänkin juuri sitä, ettei erillistä konttoriverkostoa ole tarvinnut perustaa. Summa summarum, S-ryhmä haluaa eroon käteisestä tarjoamalla kortin ja lisäksi tuputtamalla ylimääräiset setelit takaisin asiakkaille. --Wähäwiisas (keskustelu) 17. helmikuuta 2014 kello 20.52 (EET)