Keskustelu:Luettelo vatjalaiskylistä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Onko tällainen ohjaus tarpeellinen, etenkään kun yksikään artikkelilinkki ei johda tälle sivulle? Poistokäytännöstä ei ainakaan äkisti katsottuna löytynyt sopivaa poistosyytä, siellä on puhetta ainoastaan Wikisanakirjaan ohjaamisesta: "Sanakirjamääritelmä eli artikkeli, jota ei voi laajentaa tietosanakirja-artikkeliksi -> Siirrä Wikisanakirjaan ja jätä sivulle sanakirjaan ohjaava malline". Yhtäkään muuta Wikiaineistoon vievää ohjausta ei Wikipediassa ole. --Vyörykkä (keskustelu) 20. helmikuuta 2021 kello 21.00 (EET)

Tein luettelon aikoinaan Wikipediaan, mutta se siirrettiin Wikiaineistoon. Minun puolesta saa poistaa. --Esamatti1 (keskustelu) 20. helmikuuta 2021 kello 22.14 (EET)
Wikiaineisto on kuollut, eikä siitä tiedetä. Täältä löytyisi paremmin. Siirto Wikiaineistoon on tehty aikana, jollon vielä kuviteltiin, että suomenkielisiä kiinnostaisivat internetissä suomenkieliset asiat. @Pxos: voi ehkä kertoa, miksi malline aikoinaan poistettiin turhana, ts. miksi muita ohjauksia Wikiaineistoon ei ole. Iivarius (keskustelu) 24. helmikuuta 2021 kello 13.33 (EET)
Iivariukselle suosittelen wikiarkeologiaa, joka kohdistuu menneisyyteen ja myös nykypäivään. Ensinnäkin Wikiaineisto ei ole kuollut, minkä huomaa, kun käy siellä edes kerran. Toisekseen siirto on tehty vuonna 2009 ja sen on tehnyt joku, joka on toiminut joko yksin tai sitten silloisen meiningin nojalla. Ajat muuttuvat, ja en tiedä, oliko silloin tapana yleensä siirtää luetteloita w-sorsaan laajasti vai oliko tosiaan siirtäjä liikkeellä yksin oman vakaan käsityksensä ajamana. Wikipedian mottohan on "e pluribus lupum" eli "monesta susi". Yksikin muokkaaja saa asiat pieleen, mutta mikään ei voita joukkovoimaa. Oma toimintani on ollut kuin pisara Saharassa. --Pxos (keskustelu) 8. maaliskuuta 2021 kello 17.17 (EET)
Ei tätä tämmöisenä kannata pitää, mutta nuo luettelot, joita on siis kaksi, voisi siirtää artikkeliin Vatjalaiset. Nehän on ihan kiinnostavia ja siellä on jonkintasoinen lähteistyskin. --Höyhens (keskustelu) 7. huhtikuuta 2021 kello 12.10 (EEST)
Ei tällainen luettelo oikein sovi artikkelin Vatjalaiset sisällön osaksi. Vaihtoehtona on lähinnä linkittää se artikkelissa. Mutta linkittäkjö tämän kautta vai suoraan wikiaineistoon, lienee se kysymys. Ja niin kuin alla esitin, niin kun on 11 vuotta väliä, niin voi ehkä arvioida tuon alkuperäisen siirronkin perusteita.--Urjanhai (keskustelu) 13. huhtikuuta 2021 kello 21.33 (EEST)
Eihän tosiaan Wikiaineisto ole kuollut, vaan jatkuvasti erimkielistewn merkittävien kulttuuriperintöhankkeitten alusta.--Urjanhai (keskustelu) 13. huhtikuuta 2021 kello 21.24 (EEST)
Jos Wikisanakirjaan voi olla linkkejä, niin miksei muuallekin. Toisalta miksi tämä alaunperinkään on mahdettu poistaa täältä, koska Köppenhän on tainnut kuolla jo niin kauan sitten ettei taida olla tekijänoikeudellista estettä hänen tekemänsäö luettelon julkaisemiselle wikipedfiassakaan, varsinkin kun se on noin lyhyt. Siirtokin on tehty jo 11 vuotta sitten, niin voisi ehkä kalibroida, että pidetäänkö siirtoa nyt tämän hetken näkökulmasta perusteltuna. Siitä riippumatta ainakin linkin Wikiaineistoon on syyrtä olla wikipediassa jossakin, mutta toisaalta sille mahdollinen paikka voi olla myös rinnan commons-linkin kanssa artikkelissa vatjalaiset. Periaatteessa joku linkki wikiaineistoon voisi olla wikisanakirjalinkin tapaan omanakin sivunaan, mutta tässä voi kai harkita kumpaakin vaihtoehtoa myös tämän suhteen.--Urjanhai (keskustelu) 13. huhtikuuta 2021 kello 21.30 (EEST)