Keskustelu:Luettelo kuninkaallisista vierailuista Suomessa

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Vanha Suomi[muokkaa wikitekstiä]

Siirretty sivulta Keskustelu käyttäjästä:Petri Krohn#Luettelo kuninkaallisista vierailuista Suomessa. -- Petri Krohn 3. joulukuuta 2010 kello 22.21 (EET)

Lisäsit Fredrik I ja Württembergin tälle sivulle jossa mainittiin että kyseinen henkilö hallitsi ns. Vanhaa Suomea vuosina 1782–1786. Vanha Suomi oli osa Venäjää ja Suomi osana Ruotsia. Kyseinen henkilö ei tehnyt valtiovierailua tai vieraili Suomessa vaan oli Suomesta luovetetun alueen hallitsija joka kuului osana Venäjää. Olen itse puoliksi intialainen ja sama pätee varmaan kiisteltyyn Kashmirin alueeseen. Jos thaimaalainen henkilö valitaan Kashmirin alueen Pakistanin hallinnoiman osan kenraalikuvernööriksi ja tämä alue liitetään joskus tulevaisuudessa Intiaan tekikö tämä henkilö vierailun Intiaan vai Pakistaniin? Pakistaniin sillä alue oli Kashmirin puoleinen osa Pakistania joka myöhemmin luovutettiin Intiaan. Luovutettu Karjala tai Kashmirin alue on vähän kuin Vanha Suomi. Sodassa otettu alue.--Ashoka 3. joulukuuta 2010 kello 19.39 (EET)

Yrität ilmeisesti tulkita Suomen historiaa Intian historian näkökulmasta :-)
Suomen historiasta kirjoitettaessa on muodostunut oma historiografia, joka määrittelee, mikä kuuluu ja mikä ei kuulu "Suomeen". Lyhyesti siis Vanha Suomi kuuluu historialliseen Suomeen, luovutettu Karjala ei! (Ei, huolimatta kaikista Karjalan palauttamisvaatimuksista.
Jos et usko, voit tehdä vaikka hiemän lisää omaa tutkimusta. Käypä vaikka Lappeenrannan tai Savonlinnan torilla kysymässä ovatko ne "vanhoja venäläisiä kaupunkeja" tai olivatko kaupunkilaisten esi-isät venäläisiä. (Jos et heti saa vastausta, voit tehostaa kysymystä kysymällä kansanomaisemmin olivatko esi-isät "ryssiä".) Jos et pääse Itä-Suomeen saakka ja liikut Helsingin seudulla, voit käydä esittämässä vastaavia kysymyksiä Helsingin Yliopiston Viipurilaisessa osakunnassa.
Itse asiassa Vanha Suomi on nimensä mukaisesta enemmän Suomea, kuin Ruotsin osana säilyneet Suomen alueet. Vanhan Suomen asukkaat olivat suomalaisia jo silloin kuin muun Suomen väestö oli kansallisuudeltaan, mieleltään ja pääosin kieletään ruotsalaisia.
Puhui myös valtiovierailuista. Mitkään tämän listan vierailuista ennen vuotta 1918 eivät ollet valtiovierailuja Suomeen. Näiden vierailujen merkitys on usein suurin paikallishistoriassa. Ympäri Suomea on erilaisia kuninkaiden ja keisarien mukaan nimettyjä paikkoja, Kuninkaanlähde, Keisarinnankivi jne. -- Petri Krohn 3. joulukuuta 2010 kello 22.21 (EET)
Minä en puhu nyt Intian historian näkökulmasta vaan alueen joka oli aikoinaan osa Suomea tai Venäjää. Kashmir on loistava esimerkki tästä. Luovutettu Karjala oli osa Suomea. Sen rajat vahvistettiin Tarton rauhassa vuonna 1920.Moskovan välirauhassa vuonna 1944 Suomi luovutti Karjalan ja Petsamon NL:lle. Me itse Kashmiriin ja kysy heiltä ovatko he pakistanilaisia vai intialaisia.Väitätkö että luovutettu Karjala ei ole koskaan kuulunut Suomelle ei edes historiallisesti?Minä puhun nyt juridisesta näkökulmasta en kulttuurillisesta. Jos alue esim.Kun Karjala luovutettiin Venäjälle ja sen 99 % väestöstä siirtyi alueelta pois ja loput 1 % jää sinne niin kyllä he ovat virallisest (juridillisesti) venäläisiä eli Venäjän kansalaisia. Heidät kielellinen tai kulttuurillinen tausta on asia erikseen. Juridillisesti Vanha Suomi on osa Venäjää kuten Jammu ja Kashmir on osana Intiaa. Kashmirilaiset ovat itse rakentaneet oman kulttuurillisen identiteetin. Mutta minä puhun juridellisesti en kulttuurillisesti. Suomi luovutti Karjalan Moskovan välirauhassa vuonna 1944 ja se vahvistettiin kansainvälisesti Pariisin rauhassa. Itä-Saksa oli vuoteen 1990 oma valtio se liitettiin Saksan liittotasavaltaan josta muodostettiin yhdistynyt Saksa. Tämä uusi Saksa peri kaikki oikeudet mitkä Länsi-Saksalla oli (EU-ja Nato jäsenyys jne) . Vanha Suomi oli ikäänkuin Itä-Saksa otettin pois manner-Suomesta joka oli osa Ruotsia ja liitettiin Venäjään. Ruotsi hallitsi Suomea vuoteen 1809. Sen jälkeen Haminan rauhassa Suomi luovutettiin Venäjälle jonka alaisuudessa siitä muodostettiin suurruhtinaskunta johon liitettiin vuonna 1812 Vanha Suomi joka oli jo vuodesta 1721 osana Venäjää. --Ashoka 4. joulukuuta 2010 kello 00.14 (EET)
Korjaan kohdan luovutettu Karjala. Tarkoitan sillä luovutettuja alueita eli kysymys kuuluu luovutetuista alueista.--Ashoka 4. joulukuuta 2010 kello 00.20 (EET)