Keskustelu:Luettelo Suomen kartanoista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Luettelo on edelleen vaiheessa, mutta alkaa merkit vilistää silmissä sen verran, että jätän homman hetkeksi. :) Listan kokosin Suomen kartanot -luokan sekä http://www.tie.to/kartanot/ -sivun pohjalta. Vuosilukuja ym. on poimittu kartanoiden artikkelisivuilta ja em. nettisivulta löytyvistä linkeistä. --Hanna V 9. maaliskuuta 2008 kello 20.17 (UTC)

Oho, täytyy nostaa hattua että tämä sivu on todellakin viimein aloitettu. --Vnnen 13. maaliskuuta 2008 kello 10.49 (UTC)

Kun taulukon solujen välillä riveittäin ei ole viivaa, niin taulukko on vähän vaikealukuinen. Voisiko ulkoasua muuttaa tältä osin? Ja kun eri aakkosten alla sarakkeet ovat eri levyiset, niin pystyisikö tätä tasaamaan?--Urjanhai 27. maaliskuuta 2010 kello 11.54 (EET)

Saahan sitä muuttaa ken haluaa/jaksaa. Minulla ei ole hajua miten moinen tehdään enkä jaksa nyt ottaa selvää. Varsinkaan kun asia ei itseäni erityisemmin häiritse. --Hanna V 29. maaliskuuta 2010 kello 22.43 (EEST)

Vesunnan kartano Hattulassa[muokkaa wikitekstiä]

Yksi Suomen vanhimmista ja aikansa mahtavimmista kartanoista puuttuu luettelosta. Kyläläiset käyttivät nimeä Vesunnin kartano, ehkä tällä hetkellä vielä Karén suvulla ja osaavat sanoa, kumpi nimi on se oikea?

Tästä nyt puuttuu vaikka mitä muutakin. Luulisin, että Suomessa on reilusti enemmän kartanoita kuin mitä tässä luettelosta on mainittu. -Risukarhi (keskustelu) 2. syyskuuta 2012 kello 17.43 (EEST)
Monesta suurtilallisen rakennuksesta on käytetty myös kansan suussa nimitystä kartano, vaikkei kyseessä ole välttämättä ollutkaan aatelismaita. Lisäksi näemmä nykyään joitakin myyntikohteita tituleerataan kartanoiksi. Enivei, lista on varmasti vajaa, joten rohkeesti vain lisäämään puuttuvia mestoja. Ei taida muuten olle edes olemassa kattavaa lähdettä? --Vnnen (keskustelu) 16. maaliskuuta 2015 kello 14.35 (EET)