Keskustelu:Luettelo Suomen ilmavoimien ilma-aluksista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Olisiko aiheellista lisätä Morane-Saulnier Parasol tälle sivulle, pidetäänhän sitä ilmavoimien ekana koneena. --Majuri0 15. marraskuuta kello 16.32

Löytyy listalta, tosin lisenssiversion tyyppimerkinnän, Thulin Typ D mukaan. --Jukka Kolppanen 15. marraskuuta 2006 kello 20.19 (UTC)

Sivulla koneet ovat aakkosjärjestyksessä, vaikka yläreunassa lukeekin hankinta-ajankohdan mukaan. Olisiko järkevää vaihtaa järjestys otsikon mukaiseksi? --Majuri0 15. joulukuuta kello 22.38

Artikkelin tekijä on nähdäkseni tarkoittanut hankinta-ajankohdalla noita aikajanan kohtia (1918–37, 1939–40 jne.), ja aakkostanut sitten kunkin väliotsikon alle niinä vuosina hankitut koneet. Voisihan ne laittaa hankintavuoden mukaan (kuitenkin aikajana säilyttäen), se olisi minunkin mielestäni tärkeämpi kuin aakkosjärjestys. Luettelossa on vielä muutakin pientä korjattavaa/täydennettävää.

--Jukka Kolppanen 16. joulukuuta 2006 kello 13.50 (UTC)

Fougat on jostain syystä listattu hävittäjiksi kun taas Hawkit ovat geneerisesti lentokoneissa. Mitään syytä tähän ei ole, joten kyse lienee lipsahduksesta lajittelulogiikassa?

--Khilon 15. heinäkuuta 2007 kello 00.41 (UTC)

Lisätty sarake "Tunnus", joka myöhempinä aikoina on selkeä kaksi kirjaiminen, mutta varhaisempina aikoina hyvin moniselitteinen ja hapuileva kyhäelmä numeroita, pisteitä ja kirjaimia. Näiltä osin muutos on keskeneräinen ja vaatii alaviitteiden käyttöä, jotta lopputulos olisi selkeämpi.

Eräs alkupään lajittelun peruste olisi luoda uusia aikarajoja tunnusten muutosten kohdille, jolloin kukin tunnuksen variaatio voitaisiin esitellä ko. aikajanan kohdalla.

Joitakin asiavirheitä on korjattu vastaamaan käytetyn lähteen mukaisia merkintöjä.

--Olli.korhonen 30. huhtikuuta 2010 kello 00.04 (EEST)[vastaa]

1919-1926 välin kaksi lohkoa vaativat vielä tunnusten kohdalta korjailua.

Sisällysluettelon rakenne vaatinee myös huomiota. Tekninen osaamiseni ei vielä ole vaaditulla tasolla.

--Olli.korhonen 30. huhtikuuta 2010 kello 23.09 (EEST)[vastaa]