Keskustelu:Luettelo Cthulhu-mytologian olennoista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Merkittävyys[muokkaa wikitekstiä]

Artikkelin aloittaja merkinnyt tämän pikapoistoon A4 perusteella, mikä ei mielestäni täyty. Laitetaan keskusteluun koska artikkeli ollut Wikipediassa yli vuosikymmenen. Kolme muutakin Chhultu luetteloa on merkittävyyskeskustelussa juuri nyt. jni (k) 7. tammikuuta 2021 kello 10.10 (EET)

Symbol delete vote.svg Pois. Cthulhu-tarusto -artikkeli koostui aikanaan pelkistä pitkistä luetteloista, joissa oli kirjaimellisesti vain siansaksaa aakkosjärjestyksessä ilman mitään selityksiä. Siirsin ne erillisiksi luetteloiksi. Tuohon aikaan minulla oli kunnianhimoinen suunnitelma luetteloiden laajentamisesta ja lähteistämisestä, enkkuwikin vastaavien malliin. Aika pian kyllästyin, ja sen seurauksena artikkeli on ollut silminnähden keskeneräinen jo yli vuosikymmenen. Olen hyvin skeptinen sen suhteen, tuleeko näihin artikkeleihin koskaan mitään tosimaailmaa kuvaavaa sisältöä. Vaikka luettelon viimeistelisi, se olisi siltikin vain fiktion näkökulmasta kirjoitettua nippelitietoa, jolle parempi paikka olisi jonkinlainen faniwiki. Nykymuodossa artikkeli on lisäksi aikamoista tuubaa – hävettää myöntää, mutta vastuu on minun – ja vaikka se periaatteessa ylittäisikin merkittävyyskynnyksen (mielestäni ei ylitä), niin se tulee siltikin poistaa roskana. Suuret muinaiset lienee itsessään wikimerkittävä aihe; siinä voi samalla lyhyesti luetteloida tunnetuimpia örmyjä. Cthulhu ehkä jokunen muukin örkki lienee lisäksi sellaisenaan wikimerkittävä, koska niistä on muutakin kuin juonireferaattia kerrottavana. Luokitus riittää, erillistä luetteloa ei tarvinne. --Miihkali (KM) 7. tammikuuta 2021 kello 10.27 (EET)
Pois ja äkkiä! --46.132.12.103 14. tammikuuta 2021 kello 00.08 (EET)
Aivan hirvittävää epämerkittävää sontaa. Poistettava. --176.72.23.23 21. tammikuuta 2021 kello 21.06 (EET)
Ymmärtänette, ettei rekisteröitymättömillä käyttäjillä ole äänioikeutta. Jokuhan voisi vaikka tehdä niin härskisti, että kävisi äänestämässä useita kertoja eri IP-osoitteiden takaa. Mutta sinänsä olen kyllä samaa mieltä, roskikseen tämä kuuluu. --Miihkali (KM) 21. tammikuuta 2021 kello 21.42 (EET)