Keskustelu:Lordi (yhtye)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun


Get Heavy levyn tuottajaksi on laitettu T.T Oksala. Eikös se ollut niin että hän jätti Get Heavyn tuottamisen kesken ja hänen tilalleen tuli tuottajaksi Kevin Shirley (Lordisami)

Lordin ensimmäinen biisi "Inferno" on julkaistu vuonna 1995, Rockmurskaa-nimisellä kokoelmalevyllä. Pitäisikö tästä mainita jossain välissä? On muuten aivan erilaista tavaraa kuin nykyinen. --Wege 25. kesäkuuta 2006 kello 10.26 (UTC)

"Hän oli jo lapsesta asti haaveillut omasta yhtyeestä, joka käyttäisi esiintymisasuja ja naamareita." Lapsena Putaansuu kyllä haaveili bändistä, muttei tuolloin osannut kuvitellakkaan bändille maskeja. Putaansuu sai idean maskibändistä unensa kautta, jonka hän näki vasta aikuisena. Lukekaa vaikka Mie Oon Lordi kirjan sivulta 40.--Lordisami 19. marraskuuta 2008 kello 20.20 (EET)[vastaa]

---


Kannattaisikohan tuonne "Aiheesta muualla" -osioon lisätä Lordin puolen tunnin pituinen äänihaastattelu: http://www.stara.fi/?p=3134. Siinä Lordi kertoo itse suomeksi omista jutuistaan.

ja voisko joku aloittaa Lordi's the Kin artikkelin teon? ihe kuin kokeilin niin heti se olikin täyttä roskaa :(

---

Olisin sitä mieltä, että bändin jäsenien nimet pitäisi poistaa. Tarkoitushan oli, että nekin pysyisivät salaisina. Kommentin jätti The owl (keskustelu – muokkaukset).

Minä en. Kun ne nimet kerran ovat yleistä tietoa, voivat ne Wikipediassakin olla. --Jetman 16. kesäkuuta 2006 kello 21.06 (UTC)

Lordin oikeat nimet pois täältä! Koska he eivät halua esiintyä oikeilla nimillä eivätkä he halua näytää kasvojaan. Ihan huvinko vuoksi he käyttävät maskeja ja toisia nimiä? Ei, he eivät halua että esim. kun he ovat ulkona, niin tulee fanilauma siihen pyytämään nimmareita yms. He haluavat omaa rauhaa. Työ ja vapaa-aika erikseen. Arvatkaan vaan, että oliko kiva tutkia wikipedian Lordi tietoja, ja näin muiden jäsenten oikeat nimet. Kiitti vaan kamalasti...

Tieto voi tehdä köyhämieliselle kipeätä. Se ei kuitenkaan ole syy rajoittaa tiedonsaantia. Kuten ei myöskään julkisuuden henkilön preferenssit, etenkään sikäli kun Wikipedia noudattaa toiminnassaan Floridan osavaltion ja muiden relevanttien kohteiden lakeja. -Les 22. heinäkuuta 2006 kello 10.16 (UTC)

Lordin jäsenten nimet on kerrottu Mie Oon Lordi kirjassa. Tomi Putaansuu on ollut itse mukana tekemässä sitä kirjaa. Näin ollen bändi on itse hyväksynyt nimiensä julkaisun (Lordisami 16. elokuuta 2008 kello 09.15 (EEST)) ---[vastaa]

Onkos se oikea taivutusmuoto nyt "Rovaniemestä" (nykyinen sivulla oleva muoto) vai "Rovaniemeltä"? Itse olen 31 vuotta luullut olevani kotoisin Rovaniemeltä.

Olet luullut aivan oikein, kyllä se taipuu Rovaniemeltä eikä Rovaniemestä. --kebabi 15. kesäkuuta 2006 kello 06.42 (UTC)

---

Haluaisin perustelut tälle lauseelle: "(olkoonkin, että kyseinen pistejärjestelmä oli käytössä vasta kolmatta vuottaan)". Pistejärjestelmä, jolla joka maa antaa pisteet 1, 2, 3,..., 8, 10 ja 12 (katsojien puhelinäänestyksen perusteella tahi ongelmien ilmetessä erillisen tuomariston mukaan määritellysti) on ollut käytössä vuodesta 1974 lähtien. Käsittääkseni nyt ei ole vuosi 1976. Semifinaali ja finaali käytäntö sen sijaan on ollut käytössä vain kolme vuotta.

Pistemäärät ovat olleet, mutta aikaisemmin finaaliin osallistumattomat maat eivät jakaneet pisteitä. Toisin sanoen nykyään pisteitä tulee vuodesta riippuen noin kymmeneltä maalta enemmän kuin aikaisemmin. Se on äärimmäisen huomionarvoista, mikäli piste-ennätystä halutaan käsitellä. Voi sen tietysti paremminkin ilmaista, mikäli mielessänne on jotakin. En näe tätä kuitenkaan fanisivuna, ja pelkästä piste-ennätyksestä puhuminen ilman olennaista lisäselvitystä on mielestäni ylimääräisen harhaanjohtavaa. -Les 23. toukokuuta 2006 kello 19.18 (UTC)
Ok, hyväksyn selityksen, vaikka mielestäni asia olis parempi ilmaista esimerkiksi näin: "Täytyy kuitenkin muistaa, että pisteitä antavien maiden lukumäärä on noin kymmentä maata suurempi, kuin ennen vuotta 2004". Sillä käytännössä tuo muutos johtuu kilpailujärjestelmän muutoksesta yksiosaisesta kaksiosaiseen, osallistujamaiden suuren määrän vuoksi.

Tarkennus Lordin markkinointikäytäntöihin? http://www.kaleva.fi/plus/index.cfm?j=573137


Tälläkin sanalla on tietysti kaksi merkitystä. Lordi on myös ylhäisaatelistoon kuuluvan henkilön arvonimi Yhdistyneessä kuningaskunnassa.


Lisätkääs tuonne albumeiden sivuille niiden kansikuvat. Tietysti muutakin tietoa olisi hyvä saada sinne.


ja jos olis mahdollista niiin joku vois pistää musaa tänne 3)


"Vuoden 2002 "Would You Love a Monsterman" -singlen jälkeen basisti Magnum erotettiin bändistä ja hänen tilalleen tuli Kalma. Yhtye voitti vuonna 2003 Emman parhaasta kotimaisesta Hard Rock/Heavy-albumista debyyttialbumillaan Get Heavy. Lisäksi kosketinsoittaja Enarya pyydettiin eroamaan yhtyeestä. Heidän tilalleen tulivat Ox ja Awa. Lordi myös uudisti täysin asunsa. Yhtyeessä tapahtuneet muutokset julkistettiin 31. joulukuuta 2005.

Lordi julkaisi 14. huhtikuuta 2004 toisen albuminsa, The Monsterican Dreamin.."

En kyllä tajua tämän kronologiasta yhtään mitään. Voisikohan joku asiaa tunteva pistää uusiksi..


Huomatkaa, että myös Hämeen Sanomat julkaisi keskiviikkona 24.5 kuvia ja nimiä Lordi-yhtyeen jäsenistä.


Olen ymmärtänyt että wikipedian käyttäjien kanssa on keskusteltava siitä, että mitä tietoja sinne pistetään. Pyydän tuhannesti anteeksi koska olen rikkonut tätä sääntöä koska häiritsin teitä Monsters Of Rock linkinlläni ( en tiennyt silloin tätä sääntöä). Mutta nyt perustelisin että miksi tämä linkki voisi pistään wikipediaan. Tämä Klubi on aika pieni vielä mutta se on ollut nousussa jokin aikaa ja olisihan se hienoa että suurella bändillä olisi ainakin yksi fani yhteisö kun kaikilla muillakin bändeillä on(kiss:lläkin on Kiss Army Finland). Wikipedia osaisi neuvoa kiinnostuneitä faneja tähän yhteisöön. http://www.monstersofrock.urli.net/ Olisi hienoa jos voisitte vastata että otetaanko tai ei oteta linkki käyttöön wikipediassa minun sähköpostiini. monsters@wippies.com Kommentin jätti Juissi333 (keskustelu – muokkaukset).

Kantani tässä on se että linkkejä on jo nyt runsaasti (pikaisella laskutoimituksella 17) jotka ovat kaikki joko Lordi-yhtyeen omia sivustoja tai sitten jonkin sanomalehden tai muun suuren mediayhtiön sivustoja. Pitäytykäämme näissä "virallisten" tahojen linkeissä toistaiseksi. 17 on huomattavasti enemmän kuin tyypillisessä artikkelissa. Lordi on sen verran kiinnostava aihe että monet tahot ovat tällä hetkellä kiinnostuneita heistä. Sitten kun Monsters of Rockissa on jäseniä sen verran että sitä voidaan ihan oikeasti verrata Kiss Army Finlandin, linkitetään sitten. Tosiasia kuitenkin on se ettei wiki ole mikään linkkikokoelma, kuten Google ja Yahoo. Artikkeleihin poimitaan vain harvat ja valitut, relevantit ja todella aihetta koskettavat linkit, pääpaino on artikkelin asiasisällössä. Ja nyt tällä hetkellä tilanne on se että monsters of rock ei nyt ylitä tuota kynnystä minun mielestäni. Tilanne voi mahdollisesti ajan myötä muuttua jos ja kun kerhon jäsenmäärä kasvaa. Mitä tulee keskusteluihin, ne eivät yleensä ole tarpeen, kuka tahansa voi lisätä asiallista sisältöä artikkeleihin, ja se on todella suotavaakin, mutta tilanne on eri jos joku toinen käyttäjä katsoo lisäyksen aiheettomaksi. Silloin ei kannata ryhtyä "muokkaussotaan" eli lisäämään uudestaan vaan on parempi keskustella asiasta kuten nyt. --Kimmo Laine 21. heinäkuuta 2007 kello 13.57 (UTC)

Congratulations from Iceland, a victory well deserved! I was wondering about the meaning of the name Lordi, I think I saw on BBC it simply means "the lord", is that correct? --Biekko 20. toukokuuta 2006 kello 22.31 (UTC)

Yes, it means that. Morat 20. toukokuuta 2006 kello 22.34 (UTC)

Yeah, but it doesn't mean the Christian God like it does in English. Tero 20. toukokuuta 2006 kello 22.42 (UTC)

Quite so - the 'lord' is not capitalized. --Kizor 20. toukokuuta 2006 kello 22.50 (UTC)
So it's more like 'a god' in general then, not God. -- --Biekko 20. toukokuuta 2006 kello 23.01 (UTC)
It's more like en:Lord#Feudalism. --TBone 20. toukokuuta 2006 kello 23.06 (UTC)

like "land lord" Ok, thanks. :) --Biekko 20. toukokuuta 2006 kello 23.10 (UTC)

Tulisikohan myös tuo Tomi Putaansuun sivu suojata vandalismia vastaan?

Yep. You misunderstood it. Finnish comment had nothing to do with "The name"-thread. --TBone 23. toukokuuta 2006 kello 13.04 (UTC)

thanks. I've removed my comment. 87.247.132.233 25. toukokuuta 2006 kello 13.50 (UTC)

Pistäkääs tuonne "musta lista". Eli ne maat jotka ei antanu Lordille yhtään pistettä. Armenia, Monaco ja Albania. Oliko vielä joku neljäski?

Joo ja hei, kerätään vielä adressi sen puolesta että ne maat ei saa enää osallistua kisaan, fiksua... onhan se pakko aina keksiä tyhjästä jotain negatiivista, ettei tule liian hyvä mieli kenellekkään. Olisihan se nyt perin kiusallista jos voittaisi lotossa pääpotin, ja jälkikäteen huomaisi että toisesta rivistä minkä teki, ei tullut voittoa ollenkaan. Ota ennemmin ilo irti tilanteesta jos Lordi/Euroviisut toimii.

Semifinaalin pisteet[muokkaa wikitekstiä]

Eurovision virallisilta sivuilta löytyvät myös semifinaalin pisteet, joista näkyy Lordin voittaneen myös semifinaalin ja vieläpä samalla pistemäärällä, 292. Toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet maat olivat toisin päin ja johotasema oli muutaman pisteen pienempi semifinaalissa. --Gem 20. toukokuuta 2006 kello 23.13 (UTC)

the real name?[muokkaa wikitekstiä]

Know somebody the real name of member?--LaWa 21. toukokuuta 2006 kello 01.57 (UTC)

Now there is the real names of the members. --kebabi 21. toukokuuta 2006 kello 10.27 (UTC)
thx. Somebody had work in de:WP. "We" have more real name.--LaWa 21. toukokuuta 2006 kello 22.28 (UTC)
We don't add real names without good references. --Zxc 21. toukokuuta 2006 kello 22.44 (UTC)

Muutama korjaus[muokkaa wikitekstiä]

  • "Yhtyeen tunnetuimmat kappaleet ovat Would you love a monsterman?, Devil is a loser ja Hard rock hallelujah"

Lisäisittekö listaan "Blood Red Sandman", The Monsterican Dream-albumilta.

  • "Albumin tutuimmaksi kappaleeksi nousi "My heaven is your hell"."

Tuo mainitaan The Monsterican Dream-albumin yhteydessä. Lisäisittekö tai vaihtaisitteko siihenkin Blood Red Sandmanin. Nuo jos menevät läpi niin kiitoksia.

Jos olet varma muutosten oikeellisuudesta, voit tehdä ne itse saman tien, ei wikipediassa tarvitse muilta pyytää. --80.221.29.88 21. toukokuuta 2006 kello 07.32 (UTC)
Artikkeli on suojattu käyttäjätunnuksettomien käyttäjien muokkauksilta. --Harriv 21. toukokuuta 2006 kello 10.30 (UTC)

The picture is a copyvio (see commons). Please change back to Lordi-screen.jpg --84.44.194.231 21. toukokuuta 2006 kello 09.22 (UTC)

Thanks. I killed the copyvio from Commons. --84.44.194.231 21. toukokuuta 2006 kello 09.48 (UTC)

SM poisti virheettömän, laillisen ja kiinnostavan linkin[muokkaa wikitekstiä]

Käyttäjä SM, poistit linkin http://users.tkk.fi/~jkaurama/sony_offers_lordi_mp3s_from_illegal_source.txt -sivuun versiosta http://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Lordi&oldid=1154726. Miksi ihmeessä? Apecat 21. toukokuuta 2006 kello 12.08 (UTC)

Kenties vastaus löytyy sivulta Wikipedia:Mikä Wikipedia ei ole. --Gurumasa 21. toukokuuta 2006 kello 12.10 (UTC)
"from illegal source", eiköhän tuo jo kerro paljon. Suomeksihan tuo on "laittomasta lähteestä". --kebabi 21. toukokuuta 2006 kello 12.18 (UTC)
Kebabi, ei, koska kyseiset tiedostot ovat Lordi.org-sivuston ylläpitäjien lisäämiä. Lisäksi kirjoittaja selvästi kertoo mistä on kyse, musiikki on kuuneltavissa bändin viralliselta sivustolla, vaikka ylläpitäjät, eli henkilöita jotka edistavat laulujen tekijänoikeuden omistajia ovat ilmeisesti ladannet niitä p2p-verkosta. Tämä on linkin ainoa outo aspekti. Apecat 21. toukokuuta 2006 kello 12.24 (UTC)
Mitä merkitystä tällä asialla on tietosanakirja-artikkelin kannalta? Onko asiasta esimerkiksi raportoitu näyttävästi tiedotusvälineissä? Ei tänne nyt kaiken maailman irkkilinkkejä tarvitse tunkea, niitä on maailma täynnä. --TBone 21. toukokuuta 2006 kello 12.29 (UTC)
Pirkka lehteä asia kenties voisi kiinnostaa, mutta tietosanakirjaa ei. --Gurumasa 21. toukokuuta 2006 kello 12.32 (UTC)
Artikkeleihin ei ole tarkoitus koota kaiken maailman turhanpäiväisiä linkkejä. Minun mielestäni tuo linkki oli asiaankuulumaton ja epämääräinen, vaikkakaan ei ehkä suoranaisesti sääntöjen ja ohjeiden vastainen. Laittakaa takaisin jos siltä tuntuu. --SM 21. toukokuuta 2006 kello 12.30 (UTC)
Nojuuei. Linkki vain koettaa tehdä SonyBMG:stä / Lordista rikollista, vaikka he tekijänoikeuden haltijana saavat päättää mikä ja missä on laillinen, mikä taas ei. --Agony 21. toukokuuta 2006 kello 12.36 (UTC)
Lisäsin linkin siksi että se minusta kertoo ihan kiinnostavaa faktaa jopa irrallisena linkkinä. Vaikka se on varsin "tekninen" ja sen tyyli ei edusta objektiivisuutta sen sisältö on hyvinkin antoisaa niille jotka pitävät Lordin musiikista tai webdesignista. Pointtihan on siinä että sivuston ylläpitäjät latasivat tiedostot koska se todennäköisesti oli nopein tapa saada työnsä valmiiksi. Mutta keskustelu siitä jos Wikipediaan pitäisi lisätä teknistä tietoa on minusta hyvinkin tärkeää, eihän tästa tule mitään jos sisällön taso väkisin alennetaan Apecat 21. toukokuuta 2006 kello 12.55 (UTC)
Vain nörttejä kiinnostaa, ei tietosanakirjaa. --Zxc 21. toukokuuta 2006 kello 13.00 (UTC)
Vertailun vuoksi: Zxc, onko tämä artikkeli sinusta siis täysin turhaa nörttitietoa: http://en.wikipedia.org/wiki/MP3 Apecat 21. toukokuuta 2006 kello 13.08 (UTC)
Ei se ole turhaa nörttitietoa, koska aihe koskee tietotekniikkaa. --Zxc 21. toukokuuta 2006 kello 13.16 (UTC)
Eikö kyseinen linkki olennaisesti liity Internet-käyttäjien mahdollisuuksiin löytää Lordiin liittyvää tietoa, eli Lordin musiikki? Apecat 21. toukokuuta 2006 kello 13.28 (UTC)
Ei liity Lordin musiikkiin tai Lordiin mitenkään merkittävissä määrin. Kuten sanoin, vain nörttejä kiinnostaa, turhaa mustamaalaamista. --Zxc 21. toukokuuta 2006 kello 13.33 (UTC)
Väitän että ilmainen musiikki on tavallistenkin ihmisten mielestä kiinnostavaa, vaikka sillä ei enää ole merkitystä koska mp3-linkit ovat jo rikki. Oli miten oli, linkki oli tietysti tekninen kiertämismetodi, mutta onko tämäntyylinen tekninen väittely mustaamaalamista? Tekstin kirjoittanut teekkari on mahdollisesti jostain syystä sitä mieltä että tekijänoikeuden omistajia eivät saisi ladata kappaleitaan laittomista palveluista, mutta se ei liity linkin tekniseen hyötyyn.
Ko. linkki ei nyt oikeastaan liity Lordiin mitenkään, vaan lähinnä sivujen teknisestä toteuksesta vastaavan tahon toimintaan. --Harriv 21. toukokuuta 2006 kello 13.15 (UTC)
Eikö Lordin musiikki ja sen hankkiminen liity Lordiin? Apecat 21. toukokuuta 2006 kello 13.19 (UTC)
Tarkoitatko että Wikipediaan voi laittaa jokaisen artisin sivulle linkit paikkoihin joista musiikkia saa kopioida laittomasti itselleen? Itse musiikistahan tuo linkki ei kerro/kertonut mitään, vain siitä että webbisivujen tekijä on tehnyt arveluttavan ratkaisun. --Harriv 24. toukokuuta 2006 kello 08.23 (UTC)
Toistan: Oman materialin levittäminen ei ole arvelluttavaa. Tässä tapauksessa oli kuitenkin luultavasti kyse vahingosta, mutta sekään ei poistanut linkin arvoa. Muistutan vielä että vaikka lisäämäni linkki voisikin joidenkin fasistilakien (Lex Karpela/DMCA) perusteella olla "laiton kiertämiskeino", Wikimedian palvelimista löytyy runsaasti näiden sananvapautta ja teknistä keskustelua rajoittavien lakien käsityksien mielestä "arvelluttavaa" tietoa. Esimerkkejä sivuista joissa esiintyy enemmän tai vähemmän laittomia linkkejä: http://en.wikipedia.org/wiki/Dvd_Decrypter; http://fi.wikipedia.org/wiki/DeCSS; http://fi.wikipedia.org/wiki/K%C3%A4ytt%C3%B6estojen_hallinta; http://en.wikipedia.org/wiki/Hymn_%28software%29 Apecat 24. toukokuuta 2006 kello 13.19 (UTC)

Oikeat nimet[muokkaa wikitekstiä]

Oikeat nimet poistetaan toistaiseksi ellei niille ole kunnollista lähdettä. --TBone 21. toukokuuta 2006 kello 13.03 (UTC)

Ilmeisesti päivän iltapäivälehdissä oikeat nimet on raportoitu näyttävästi. Jos näin on, se riittää minulle. --TBone 22. toukokuuta 2006 kello 04.17 (UTC)
Kosketinsoittaja mainitaan osoitteessa http://www.dolchamar.com/news.htm - soittaa myös kyseisessä bändissä.
Mainitaan "Lende", mutta missään ei mainita mikä on Lenden oikea nimi :) --Harriv 22. toukokuuta 2006 kello 19.28 (UTC)
Sivulla http://meteli.net/artist.php?id=5472 mainitaan oikea nimi jos tuon sivun voi luotettavaksi laskea.
Siellä taas ei ole mitään mikä hänet yhdistäisi Lordiin. Periaatteessa kyllä yhdistää pienen lenkin kautta. Kannatan myös Lordin omaa toivomusta jättää nimet mainitsematta, mutta jos hyvät lähteet löydetään, on ne pakko kai lisätä. --Zxc 23. toukokuuta 2006 kello 01.04 (UTC)
Lisäksi mainitsematta jättäminen Wikipediassa on tässä vaiheessa melko samantekevää, kun esimerkiksi Saksan suurin iltapäivälehti (Bild) on julkaissut näyttävästi (ml. lööppi) sekä jäsenten kuvat että nimet. -Les 23. toukokuuta 2006 kello 11.00 (UTC)
Onko perusteita jättää nimet mainitsematta? Lordi ei toivo siviilinimiään (ja -kuvia) käytettävän julkisesti yhtyeeseen liittyen (ja oma mielipiteeni on että kannatettaisiin sitä mallia) --Gallinago 23. toukokuuta 2006 kello 00.51 (UTC)
Yleisistä ystävällisyyssyistä kyllä kannattaa harkita tuollaisia toivomuksia, mutta tässä tapauksessa nimet kyllä on syytä merkitä sillä Wikipedialla on myös historiankirjoituksellinen funktio: meidän kannattaa tallettaa nyt tietoa, jolla voi olla tulevaisuudessa merkitystä. Vaikka Lordin jäsenten oikeiden nimien tietäminen ei tällä hetkellä olekaan kovin tärkeää, se voi olla tärkeä tieto tulevaisuudessa heidän siirryttyään muihin puuhiin. Tästä esimerkkinä vaikka MC Nikke T, jonka nimen tietäminen helpottaa yhdistämään hänet hänen myöhempiin projektihinsa. Salanimien ja oikeiden nimien julkaisuun liittyy myös tapaus Tron (en:Tron (hacker), de:Tron (Hacker). Nikke 23. toukokuuta 2006 kello 05.45 (UTC)
"Historiankirjoitusta varten"? Tuo on pelkkä tekosyy. Mm. minä voisin lisätä oikeat nimet tänne, mutta en sitä tule tekemään. Miksikö? Bändi on toivonut selvää rajaa siviilin ja työn välillä.
Julkisuuden henkilöt eivät kuitenkaan olennaisten tosiasioiden julkituontia päätä, samoin kuten Kauko Juhantalo ei päätä talousrikostensa maininnasta. Wikipedian kohdalla kyse on nähdäkseni lähinnä lähteiden luotettavuudesta. Ovatko bändin sivujäsenten tiedot tarpeeksi luotettavista lähteistä, siihen en ota kantaa. -Les 24. toukokuuta 2006 kello 11.14 (UTC)
Nimet kannattaisi lisätä vasta kun Lordi on jättänyt esiintymislavan ja siirtynyt muihin projekteihin. Siviiliminät tietenkin kiinnostavat yleisöä, mutta tässä tapauksessa kyse on pelkästä tirkistelynhalusta ja lööppijournalismista. --Card 24. toukokuuta 2006 kello 10.24 (UTC)
Iltapäivälehtien lisäksi nimet on mainittu ainakin eilisissä Turun Sanomissa. Sielläkin tosin "julkisuuten tihkuneen tiedon mukaan" eli aivan 100% varmuutta nimistä ei kai ole. Mutta jos nimet on jo TS:ssa, niin kai ne voi wikipediassakin olla. Minulle henkilökohtaisesti ihan se ja sama, mutta totesinpa nyt vain että nimet on julkaistu jo muuallakin kuin "juorulehdissä". --Hanna V 23. toukokuuta 2006 kello 11.09 (UTC)
Jos tieto julkaistaan juoruna, sitä ei voi pitää luotettavana. Sanamuodosta voi päätellä että TS ei ole pystynyt tarkistamaan tietoja luotettavalta taholta. --Harriv 24. toukokuuta 2006 kello 08.19 (UTC)
Näinpä näin. Pointti oli siis se, että kohteliaisuus bändin toiveita kohtaan taitaa nyt tuon nimiasian kanssa olla jo (valitettavasti) ihan turhaa. Kuten tuossa yllä on jo todettu, niin nimiä on julkaistu jo ties kuinka monessa lehdessä, tietojen paikkansa pitävyys on sitten asia ihan erikseen. --Hanna V 24. toukokuuta 2006 kello 13.34 (UTC)
Amenen oikea nimi mainittu Mäntsälä-lehdessä 22.5.2006 ja 24.5.2006 olleissa jutuissa. Osa 24.5 juttua luettavissa netissä seuraavan lehden ilmestymiseen asti http://www.mantsalalehti.fi/uutiset/uutinen2.html terv. naapurin poika 70-luvun lopulta ;-) 80.220.195.148 24. toukokuuta 2006 kello 17.32 (UTC)
Awan oikea nimi Uusimaa lehdessä. http://www.uusimaa.fi/uutiset/uutinen.php?id=2352 80.220.195.148 24. toukokuuta 2006 kello 17.52 (UTC)

Oikeat nimet ja kuvat (paitsi Mr. Lordi) olivat Katso-lehdessä, joka tuli minulle tänään lahjaksi. --Seppo Linnaluoto 26. toukokuuta 2006 kello 11.58 (UTC)

Näin on. Eli lähteeksi Katso-lehti 21/2006, ilmestymispäivä 26.5.2006. Elrith 26. toukokuuta 2006 kello 11.59 (UTC)
Onko Katso-lehti tosin pätevä lähde Wikipedian kaltaiselle projektille? Sen pätevämpi kuin vaikkapa "Bild: Lordi pitää kidutusseksistä!"? -Les 26. toukokuuta 2006 kello 12.28 (UTC)
Nimille haluttiin lähde; tuo on lähde. Ja kun siellä ei esitetä mitään muuta kuin muissakin medioissa on esitetty, niin kyllä sitä voi silloin pitää luotettavana. Elrith 26. toukokuuta 2006 kello 12.45 (UTC)
Tällä perusteella montakin urbaania legendaa voisi pitää luotettavana. Ja jos niitä identtisiä tietoja välittäneitä medioita on muitakin, ei liene mahdotonta etsiä niistä Katso-lehteä pätevämpää. En vastusta nimien lisäämistä sinänsä, ehkä ennemminkin päinvastoin, muttei aitaa myöskään tarvitse madaltaa millä hinnalla hyvänsä. -Les 26. toukokuuta 2006 kello 12.50 (UTC)
Kysymys on nyt kuitenkin niin triviaalista asiasta kuin muusikkojen oikeista nimistä. Ja niin kuin sanoin, tähän haluttiin lähde, ja tuo on sellainen. Jos haluat jostain syystä "paremman", etsi itse. Elrith 26. toukokuuta 2006 kello 12.52 (UTC)
Kyllä asia on triviaali silloin, kuin verrattain tuntemattomat muusikot eivät ole koskaan tulleet julkisuuteen oikeilla nimillään. "Voi olla" ei mielestäni ole riittävä varmuus asiasta Wikipedian kaltaiseen projektiin. Ja mitä todistusvastuuseen tulee, se ei ole väitteen kyseenalaistavalla osapuolella länsimaisessa tapakulttuurissa tai oikeuskäytännössä. -Les 26. toukokuuta 2006 kello 12.56 (UTC)
Oletko varma etteivät ole tulleet? Esimerkiksi lähteenä olevan Soundi-artikkelin perusteella näyttää siltä kuin nimet olisivat aiemmin olleet enemmänkin julkista riistaa, ja salailu alkanut vasta hiljattain (ehkä paparazzien pelossa). Nuo nimet on mainittu jo niin monessa paikassa, että eivätköhän ne ole vähintään yhtä luotettavia kuin hyväksyttävät tiedot keskimäärin. --ML 26. toukokuuta 2006 kello 13.02 (UTC)
Silloin pääsemme taas kohtaan pätevien lähteiden käytöstä. Mikäli ovat tulleet, silloinkaan ei Katso-lehteä tarvita lähteeksi. -Les 26. toukokuuta 2006 kello 13.25 (UTC)
En ymmärrä lainkaan mistä puhut. Kukaan ei ole täällä kyseenalaistanut lähteen todenperäisyyttä. Kysymyksiä on esitetty siitä, pitäisikö nimet julkaista, ja itse olet kysynyt, onko Katso pätevä lähde Wikipedialle. Samat nimet on julkaistu monessa eri mediassa, ja tämä nyt sattui olemaan käsillä oleva lähde. Väitätkö yhtäkkiä että Katson julkaisemat nimet ovat vääriä? En ymmärrä tätä viimeisintä puheenvuoroasi lainkaan. Elrith 26. toukokuuta 2006 kello 12.59 (UTC)
Esimerkiksi minä kyseenalaistan Katson pätevyyden lähteeksi Wikipedialle juuri missään tapauksessa. Jos samat tiedot on julkaistu monessa eri mediassa, saat varmasti paremman käsiisi lähteeksi. Esimerkiksi Helsingin Sanomia lähteenä en lähtökohtaisesti vastusta. Katson kohdalla en väitä nimiä sen enempää oikeiksi kuin vääriksikään, väitän vain ettei Katso-lehti omaa minkäänlaista itseisarvoa todistusaineistona, eikä siten myöskään lähteenä. -Les 26. toukokuuta 2006 kello 13.28 (UTC)
Jos ajatellaan, että Lordi-artikkeli on historiankirjoitusta, niin silloin lähdesnobismisi on täysin naurettavaa. Bändin jäsenten nimet on raportoitu nimenomaan "keltaisessa lehdistössä", josta Katso on täydellinen esimerkki. Kukaan ei ole julkisuudessa väittänyt että nimet olisivat vääriä, eivätkä ne ole mitenkään selvästi absurdeja, joten tietoa on täysi syy pitää luotettavana. Tuollainen snobismi siitä, minkälaiset lähteet ovat tarpeeksi arvokkaita Wikipediaan, on naurettavaa pseudointellektuellia valitusta. Toivoisin jonkinlaista alkeellista ymmärrystä siitä, minkälaisia dokumentteja voi pitää lähteinä ennen lähdekritiikkiin ryhtymistä. Elrith 26. toukokuuta 2006 kello 13.33 (UTC)
Voinet henkilökohtaisen hyökkäyksen sijaan perustella sen, mikä tekee keltaisesta lehdistöstä ilman yhtään neutraalia lisätodistetta riittävän pätevän lähteen. Sama keltainen lehdistö on julkaissut myös lukuisia kuvia nimien ohessa, ja nämä ovat osoittautuneet suurelta osin joko kokonaan vääriksi tai vähintäänkin useita vuosia vanhoiksi, myös Tomi Putaansuun kohdalla, joka sentään on nimellään tullut julkisuuteen ajat sitten. -Les 26. toukokuuta 2006 kello 13.39 (UTC)
No niin hei, ei poisteta niitä nimiä. Se on aivan sama mitä bändi haluaa meidän heistä kirjoittavan. Tämä on tietosanakirja. Poistetaanko seuraavaksi poliitikkojen artikkeleista kaikki, mitä hekään eivät haluaisi, että heistä julkisuudessa kirjoitetaan? Ei tätä hei näin voi tehdä. Elrith 26. toukokuuta 2006 kello 12.35 (UTC)
Ei tässä nyt ole kyse siitä, mitä bändin jäsenet haluavat ja mitä eivät. Kyseessä on se, että tietosanakirjan pitää pystyä tarjoamaan luotettavaa tietoa, ja on kyseenalaista, onko Katso luotettava lähde. Jos iltapäivälehtiä tai juorulehtiä pidettäisiin luotettavina, Kimi Räikkönen -artikkelissa voisi esimerkiksi lukea hänen siirtyvän Ferrarille seuraavaksi kaudeksi. Yksi mielestäni hyvä vaihtoehto olisi ilmaista asia tyyliin "Katso-lehden mukaan oikeasti N.N.", jolloin lukija saa itse päättää, luottaako Katsoon. --Jannex 26. toukokuuta 2006 kello 13.34 (UTC)
Lähdekritiikkiäkin pitäisi harjoittaa jotenkin kontekstissaan. Siihen onko pääministeri käynyt huorissa, Katso tai Seiska ei välttämättä olisi luetettava lähde. Sen sijaan anonyymien bändiläisten nimiin se on ihan luotettava lähde, koska tuo tieto on yksikäsitteistä ja tarkistettavaa. Epäileekö joku nyt muka oikeasti että nuo nimet olisivat väärin? Ja tällaisia asioita käsitellään lähinnä vain keltaisessa lehdistössä, joten hesareita tai tietosanakirjoja ei lähteeksi välttämättä saada. --ML 26. toukokuuta 2006 kello 13.39 (UTC)
Kyse on myös siitä, onko kukaan asiaa tarkistanut ylipäätään. Kuvien osalta nämä samat julkaisut eivät olleet sitä tehneet. -Les 26. toukokuuta 2006 kello 13.42 (UTC)
Tässä menevät puurot ja vellit nyt kuninkaallisesti sekaisin. Mikään suomalainen lehti ei ole julkaisuut vääriä kuvia Lordin jäsenistä. Elrith 26. toukokuuta 2006 kello 13.43 (UTC)
Suomalaisten osalta mahdollista, ainoa suomalaisessa lehdistössä havainnoimani on Helsingin Sanomien NYT-liitteestä vuodelta 1999 napattu kuva. Esiintyneet tiedot ovat kuitenkin olleet samoja niin suomalaisissa kuin Expressenissa ja Bildissakin. Enkä minä edelleenkään kaipaa kuin yhtä ainutta pätevää lähdettä, sellainen kahdesta yhtyeen jäsenestä jo onkin. Jos se on mielestäsi snobismia, niin olkoon. Silti uskon yhden vakavastiotettavan lähteen voittavan luotettavuudessa ja uskottavuudessa kymmenen keltaista. -Les 26. toukokuuta 2006 kello 13.49 (UTC)
Muutoksessa, jota kommentoin, annettiin nimien poistamisen perusteeksi bändin toive. Ja mitä ehdotukseesi lähteen merkitsemisestä tulee, niin oikeiden nimien jälkeen on alaviite: Lordi#_note-8. Elrith 26. toukokuuta 2006 kello 13.38 (UTC)

Mitenkäs entisten jäsenien, Kalman ja Magnumin nimet, onko niitä missään mainittu? Hansul 27. toukokuuta 2006 kello 10.21 (UTC)

EI VITTUJEN HELVETTI! NÄINKÖ WIKIPEDIA KUNNIOITTAA LORDIN JÄSENIEN TOIVOMUKSIA?? --Matti Hernesaho 27. toukokuuta 2006 kello 13.56 (UTC)
Jos ne nimet ovat ihan yleisesti tiedossa, voi kai ne täälläkin mainita. --Jetman 27. toukokuuta 2006 kello 13.57 (UTC)
Kyllä. Kunnioittaisitko itse vaikka Tony Halmeen toivetta, että hänen Wikipedia-artikkelissaan ei mainittaisi mitään hänen tuomioistaan? Ei sillä tavalla voi tehdä tietosanakirjaa. Tänne vain dokumentoidaan jo valmiiksi julkista tietoa. Elrith 27. toukokuuta 2006 kello 13.58 (UTC)
Pian joku tekee adressin Wikipediaa vastaan. Siinä vaiheessa mä alotan muokkaussodan. --Matti Hernesaho 27. toukokuuta 2006 kello 14.00 (UTC)
Muokkausoikeutesi tuskin näkevät sitä sotaa alkulaukausta pidemmälle. Voinet sen sijaan edes yrittää suhtautua asiaan neutraalisti, ja keskustella aiheesta asiallisesti. Jos argumentit ovat tasoa "Ei vittujen helvetti! Näinkö..." niin keskittyisin sinuna seuraavat viikot muihin aiheisiin kuin Lordiin, Euroviisuihin tai Tomi Putaansuuhun. -Les 27. toukokuuta 2006 kello 15.32 (UTC)
Kiinnostaisi tietää että mistä on peräisin Kalman oikea nimi, kun sellainen on tuonne ilmestynyt. 80.186.62.184 25. kesäkuuta 2006 kello 13.44 (UTC)
Kalman oikea nimi on erittäin suurella todennäköisyydellä virheellinen ja aion poistaa sen sivuilta kunnes joku toisin todistaa.194.100.52.161 30. elokuuta 2006 kello 13.56 (UTC)

Luulen että nimien julkaisu on paljon pienempi haitta kuin maskittomien kuvien, näin tiedämme mitä kyseiset henkilöt ovat ja tulevat tekemään, toisinkuin Tronin tapauksessa. Tärkeilevä nassikka... Hansul 27. toukokuuta 2006 kello 15.43 (UTC)

Tästä artikkelista on nyt toistuvasti yritetty poistaa niitä jäsenten oikeita nimiä. Perustelut olisi kiva kuulla. Ei Wikipediasta voi alkaa poistella yleisessä tiedossa olevaa faktaa vain sillä perusteella, että henkilö(t), joita se koskee, eivät siitä pidä. --Jetman 14. heinäkuuta 2006 kello 20.11 (UTC)
mun mielestä nimien ei tulisi olla näkyvillä niin kauan kuin bändi itse niin haluaa. nimet voidaan julkistaa, jos bändi hajoaa ja soittajat siirtyvät muihin hommiin. jos kuitenkin vielä silloin on niin, että nimet tulisi pysyä salassa heidän pyynnöstään, näin tulisi myös tehdä. kyseessä ei ole vain tulla tunnetuksi, kyseessä on bändin jäsenten elanto. heidän maskinsa ja nimettömyytensä ovat heidän elantonsa, ja on äärimmäisen epäreilua nähdä, kun joku instanssi, joka kutsuu itseään "tietosanakirjaksi joka tekee historiaa julkaisemalla ihmisten nimiä jotka eivät halua niitä julkaistavaksi", ei välitä siitä mitä k.o. henkilöt asiasta ajattelevat. kyse on viimekädessä kunnioituksesta toisen pyyntöä kohtaan. mutta eihän mikään ole enää pyhää.
Tietosanakirjan tehtävähän on juuri kertoa faktat, eikä hissutella jotain turhaa! Tana!!! U-T 15. heinäkuuta 2006 kello 11.46 (UTC)
aivan, mutta kuinka todellisia nuo faktat ovat jolleivät ne ole tulleet k.o. henkilöiltä itseltään? tietosanakirja ei ole tietosanakirja jollei tieto tule luotettavilta tahoilta. tieto, joka on saatu iltapäivälehdiltä, on saatu muualta, ja lähteitään he eivät tietenkään paljasta. mutta varmaa tässä asiassa on se, että bändin jäseniltä ne tiedot eivät ole tulleet. joku roti täytyy tietosanakirjoissakin olla, ja tiedoissa joita ne jakelevat. sama pätee kaikkia muita kieliversioita samanlailla. niin kauan, kuin tieto ei ole tullut bändin jäseniltä itseltään, voi tietolähdettä pitää epäluotettavana.
Jaa-a... Tuolla periaatteella ei voisi laittaa mitään tietosanakirjaan, sillä maailmassa EI OLE YHTÄÄN 100% puolueetonta mediaa ja se on FAKTA! Väittäisin omana arvionani, että kehittyneimmät EBU:n televisioyhtiöt, kuten BBC olisi mahdollisimman puolueettomia medioita maailmassa...? Eipä näitä Lordin nimiä kai kukaan ole riitauttanut! Ongelma olisi siinä, että ne on väärät... EI siinä, että ne lukee tietosanakirjassa!! - U-T 15. heinäkuuta 2006 kello 12.03 (UTC)
ei ne nimet varmasti vääriä ole, kuka vääriä nimiä julkistaisi? ottakaapa hyvä asento ja menkää katsomaan sellaista teosta kuin ihmisoikeuslaki. siellä on selkeästi selitetty, että kaikilla, jotka niin haluavat, on oikeus salata oman henkilöllisyytensä (pois lukien tietysti viralliset asiakirjat jne.) ja valitettavasti Wikipedia (ei ainoastaan Suomi) rikkoo ihmisoikeuslakia tässä asiassa. sama koskee myös lehdistöä. hekin tekevät vain työtään joka on pakko ymmärtää, mutta sen palkan voisi kyllä saada muualtakin...
Kyllä on olemassa lehdistönvapaus ja julkisen henkilön nimen saa mainita tietosanakirjassa! Ken leikkiin ryhtyy, sen kestäköön! -U-T 15. heinäkuuta 2006 kello 12.34 (UTC)


ihmisoikeudet menee kyllä minkä vaan lehdistönvapauden edelle. totta, joka leikkiin ryhtyy, sen kestäköön. tottahan henkilön nimen saa mainita tietosanakirjassa, mikäli siihen on asianosaiselta lupa :D


Onko aivan totta, että kalman oikea nimi on joku Niko Hurme, vähän aikaa sitten se oli Pekka Tarvainen!

Tuon kuvan voisi vaihtaa koska Lordi on bändi, niin miksi tuossa on vain Mr. Lordin kuva. Siihen koko bändistä kuva ja sitten jokaisesta vielä oma kuva. --MixyyH 24. toukokuuta 2006 kello 20.21 (UTC)

Hyvä idea. Tarjoathan kyseiset kuvat tekijänoikeuksia rikkomatta vielä? -Les 24. toukokuuta 2006 kello 20.30 (UTC)
Englanninkielisestä versiosta ryhmäkuva löytyy ja uskoakseni on laillinen. 80.186.62.184 24. toukokuuta 2006 kello 22.28 (UTC)

Otapa kuitenkin huomioon, että englanninkielisen kuva esittää vanhaa kokoonpanoa.--Warlord 24. toukokuuta 2006 kello 22.31 (UTC)

No kyllä siinä kuvassa Ox ja Awa näkyy! 80.186.62.184 25. toukokuuta 2006 kello 12.38 (UTC)
Tuo naisjäsen on ainakin ex-jäsen Enary (Awalla on tummat hiukset)--Warlord 25. toukokuuta 2006 kello 17.30 (UTC)
Minusta kyllä näyttäisi siltä, että en-wikin kuva esittää nimenomaan nykyistä kokoonpanoa. Niin tai näin, olisi kuitenkin hienoa, että artikkeliin saataisiin jokin hyvätasoinen kuva koko yhtyeestä. --Cuprum 29. toukokuuta 2006 kello 15.09 (UTC)
Juu, nyt näköjään esittää, muttei kyllä sillon kun tää keskustelu alko.--Warlord 29. toukokuuta 2006 kello 15.11 (UTC)
Kuva tosiaan oli aikoinaan toinen. Olisiko muuten mitään järkeä käyttää meidän artikkelissamme vaikka Arockalypse-albumin kansikuvaa kuvituksena? Siinä olisi nykyinen kokoonpano näkyvillä, eikä ainoastaan Mr. Lordi. --Cuprum 29. toukokuuta 2006 kello 15.41 (UTC)

Voisiko joku laittaa tuohon tietolaatikkoon kuvan yhtyeestä? --80.222.48.228 28. joulukuuta 2009 kello 16.58 (EET)[vastaa]

Näkökulman puutetta[muokkaa wikitekstiä]

Anteeksi, että kuulostan joidenkin mielestä nipottajalta, mutta tämän artikkelin osio "Euroviisukohu" kuulostaa samalta Lordi-propagandalta, jota olen tottunut löytämään iltapäivälehdistä. Saatananpalvontasyytöksistä olisi tyylikkäintä todeta vain, että Putaansuu on järjestelmällisesti kiistänyt väitteet. Nyt artikkeli kuulostaa vähän sellaiselta, että "kuinkas joku voisi edes ajatella olevansa eri mieltä viisuvoittajamme kanssa". 80.221.61.8 24. toukokuuta 2006 kello 22.14 (UTC)

Euroviisu -kohdat vaativat mielestäni pikaista neutraloimista. Euroviisuissa voitetun pistemäärän jälkeisissä suluissa oleva teksti mielestäni jotenkin rienaa Lordia. Jäi vain sellainen negatiivinen tuntuma tekstistä. 85.157.113.194 25. toukokuuta 2006 kello 11.54 (UTC)
Saa toki ehdottaa parempaa muotoilua, kunhan asiasisältö pysyy. En tosin ymmärrä miten puolueettomasti esitetyt olennaiset tosiasiat rienaisivat ketään. -Les 25. toukokuuta 2006 kello 12.22 (UTC)
Miltäköhän kuulostaisi, jos pelkästään poistaisi sanan "olkoonkin"? 85.157.122.21 25. toukokuuta 2006 kello 18.58 (UTC)
Mitä parannusta tällä saavutettaisiin? En näe sanaa olkoonkin kovin rienaavana. -Les 25. toukokuuta 2006 kello 19.35 (UTC)
Nuo saatananpalvontasyytöksetkin tuntuvat pitkälti mediakuplalta ja olkiukolta, niistä vihjaillaan jatkuvasti mutta itse syytöksiä tai niiden esittäjiä ei hevillä löydy. Osio kaipaisi tosiaan asiallisempaa ja täsmällisempää otetta, jossa kerrottaisiin vähän tarkemmin mitä bändistä oikeasti on sanottu ja kuka on sanonut, eikä tuommoista pintamedian kuplilla ratsastamista. --ML 26. toukokuuta 2006 kello 10.34 (UTC)

-- Jos joku korjaisi Oxin soittimeksi bassokitaran, koska pelkästä bassosta menee siihen miesääneen.

Korjattu. --SM 26. toukokuuta 2006 kello 19.29 (UTC)

Kauppatorilla oli poliisin mukaan noin 90 000 ihmistä, joten sen voisi muuttaa, sillä tällä hetkellä tuolla lukee että 80 000. --

7 päivää lehti on pyörittänyt "Anteeksi Lordi" -kampanjaa myös televisiossa (MTV3 ainakin).

Lordin lyriikka[muokkaa wikitekstiä]

Mitäpä jos artikkeliin lisättäisiin enemmän Lordin "perusominaisuuksia" kohujen rinnalle. Paneutukaa vaikkapa Lordin loistaviin riimaaviin, makaaberia huumoria hersyviin (ja silti totisinta totta oleviin) sanoituksiin. Kuunnelkaa vaikkapa "Kids Who Wanna Play With The Dead". Mistä ne on pienet pahat lapset tehty...

-ToniTheKing-

Artikkelia voi vapaasti muokata. Kannattaa tosin muistaa että omat mielipiteet ja tulkinnat eivät kuulu Wikipediaan. --Harriv 17. kesäkuuta 2006 kello 08.40 (UTC)

Noh, Lordillahan on (hei tämä on (miltei) kosmine tottuus) loistavia kappaleita; biomechanic man, kalmageddon... tässä artikkelissa on enimmäkseen kohuja mutta ei perusominaisuuksia

Kannattaisiko tämä sivu ehkä suojata osittain? Joku / jotkut yrittävät poistaa niitä jäsenten nimiä eri IP-osoitteilta koko ajan. --Jetman 15. heinäkuuta 2006 kello 10.28 (UTC)

Ajattelin vähän aikaa sitten ihan samaa. Eli minun mielestäni ainakin se olisi oikea ratkaisu. --United14 15. heinäkuuta 2006 kello 10.31 (UTC)
Osittaista suojausta kehiin vain. --Tve4 15. heinäkuuta 2006 kello 10.32 (UTC)
Lisäsin --Jetman 15. heinäkuuta 2006 kello 10.33 (UTC)

Lähteenä tyhjä linkki[muokkaa wikitekstiä]

Tuo 17. lähde on tyhjä linkki. Ilmeisesti se on kuitenkin varsinaisessa lehdessä ilmestynyt, joten lähteen sähköinen linkki pitäisi kai poistaa ja tilalle laittaa lehden julkaisutiedot. En tiedä, koska en ole seurannut artikkelin kehitystä enkä Wikipediaakaan johonkin aikaan, joten en nyt rupea muuttamaan mitään - viisaammat tehköön korjaukset. --Lemppari 11. elokuuta 2006 kello 20.12 (UTC)

Kyseinen sivu oli vaihtanut paikkaansa, korjasin linkin. –Kooma 11. elokuuta 2006 kello 20.29 (UTC)

Tarvitaanko tosissaan nuo jäsenet kertoa kolme kertaa samassa artikkelissa? //John Locke 10. syyskuuta 2006 kello 22.00 (UTC)

LORDI EI OLE HEAVY-METALLIA!!![muokkaa wikitekstiä]

lordi ei ole Heavy metallia se on hard rockkia heavy metallia on esim:Judas priest mötörhead metallica iron maiden mutta ei LORDI! Slipknot(2) 3. lokakuuta 2006 kello 15.36 (UTC)

Hard rockiksi se useimmiten mainitaan. En tiedä, mistä heavy metal on tuohon mallineeseen päätynyt. Voithan esittää sille lähdepyynnön ({{lähde}}). --Jetman 3. lokakuuta 2006 kello 15.37 (UTC)
Onhan Lordilla selkeitä "kasarihevi" vaikutteita. Eikös Lordi ole jopa tehnyt jonkun kappaleen Acceptin laulajan kanssa? Ei se puhdasta heavy metalia ole, mutta vaikutteita siitä löytyy. --kebabi 3. lokakuuta 2006 kello 16.34 (UTC)
Muutenkin tuolla musiikin osa-alueella (Hard rock, hevimetalli etc.) nuo luokittelurajat ovat veteen piirrettyjä viivoja --Altair 3. lokakuuta 2006 kello 16.38 (UTC)
Lordilla on vaikutteita heavy metallista, mutta se ei ole sitä, ainakaan bändin itsensä mielestä, mikäli oikein olen käsittänyt. --Juusomoro 23. maaliskuuta 2008 kello 18.32 (UTC)

Joku viisas päättäköön, onko tällä merkitystä, mutta australialaisen Nick Barfussin merirosvoaiheisen kuvan kippari on jokseenkin tutun näköinen. --Anshelm 22. marraskuuta 2006 kello 02.50 (UTC)

no johan on naisii lordin ympärillä... Kommentin jätti 83.102.61.185 (keskustelu – muokkaukset).

ja kuka sanoo et kuulostaa yhtään kissiltä paljo enemmän vaikutteita vaikka alice coopperilta!!! Kommentin jätti 84.239.162.65 (keskustelu – muokkaukset).

Arkistoitu vertaisarviointi[muokkaa wikitekstiä]

Kyllä Suomen ensimmäinen Euroviisuvoittaja pitäisi päästä suositelluksi sivuksi. Sellaisen tempun Putaansuu ja kumppanit sitten keväällä tekivät ja se oli hieno asia Suomelle. Kuviakin on todella paljon. --Vessanhana 11. tammikuuta 2007

Jotenkin artikkelista jää luettelonomainen mielikuva? Toki nootitkin ovat ihan OK! Muotta tuo luettelomaisuus? --Alexius Manfelt 11. tammikuuta 2007 kello 13.27 (UTC)
Tässä on selvästi ainesta. Ainakin alku näyttää hyvältä ja viitteitäkin on mukavasti. Kuvitus on tosiaan myös todella hyvä. Ehdotuksia:
  • Yhtyeellähän on hyvin mieleenpainuva ulkoasu ja lavaesiintymisetkin ovat kuulema hienoja, joten ihan erillinen kappale yhtyeen imagosta olisi paikallaan.
  • Artikkeli sisältää vielä lähteettömiä ja epämääräisiä väitteitä ("Yleisesti Lordi sai myönteisen vastaanoton, mutta myös jotkut ulkomaiset tahot syyttivät Lordia saatananpalvonnasta, muun muassa Kreikan ortodoksinen kirkko."), joihin voisi kiinnittää huomiota.
  • Yhtyeen merkittävyydestä omassa gendressään ja muiden suomalaisten artistien joukossa voisi kertoa erillisessä kappaleessa.
  • Musiikin erityispiirteistä olisi myös hyvä kertoa enemmän.
Onnea matkaan! --Nikita 11. tammikuuta 2007 kello 22.50 (UTC)
Eihän tuossa ole muuta kuin vähän yleistä, ei erityisen laadukasta, juttua euroviisuvoitosta ja luetteloita luomassa näennäispituutta. Toisaalta voiko aiheesta kovin paljon kertoakaan? Suositeltustatus on kuitenkin harvinaisen kaukana. --ML 12. tammikuuta 2007 kello 11.07 (UTC)
Lordi-oheistuotteista (sarjakuva, ravintola, karkki, elokuva, vauvanruoka jne.) ja Lordi-tavaramerkistä muutenkin voisi kirjoittaa oman kappaleensa. --Jniemenmaa 12. tammikuuta 2007 kello 11.30 (UTC)

Lähteissä ei ole Lordi-kirjoja. Niistä varmasti löytyisi lisää tietoa ja historiaa. --Zxc 13. tammikuuta 2007 kello 11.13 (UTC)

Maistuukos nuo Lordilimsat erille, kuin entiset Olvin kolat? {{81.197.166.21 23. helmikuuta 2007 kello 15.04 (UTC)}}

Ihan samalta maistui. --88.114.67.22 4. syyskuuta 2007 kello 15.04 (UTC)

Arkistoitu vertaisarviointi 2[muokkaa wikitekstiä]

Sivu ei ollut riittävän tasokas Suositelluksi sivuksi viime kerralla, joten eiköhän paranneta sitä. Eli mikäs sivussa on korjattava? --W-- 21. huhtikuuta 2007 kello 08.12 (UTC)

Kaikkia edellisessä äänestyksessä esitettyjä parannusehdotuksia ei ole vieläkään korjattu. --Green Bonsai 21. huhtikuuta 2007 kello 08.15 (UTC)

No ne parannusehdotuksethan voi pistää tänne, jossa ne löydetään helposti. ----W-- 21. huhtikuuta 2007 kello 08.34 (UTC)

Artikkelia pitäisi siis parantaa mm. seuraavasti: luettelomaisuutta pois ja lisää tekstiä, parempi kuvitus ja yhtyettä kohtaan esitetystä kritiikistä oma kappale. --Green Bonsai 21. huhtikuuta 2007 kello 08.39 (UTC)
Voisi mainita "Seiska-kohusta" jotakin. En pikaisesti huomannut kuin kohusta, joka aiheutui ennen euroviisuja. --QWerk 21. huhtikuuta 2007 kello 10.46 (UTC)
Mikä lie tuommoinen Seiska-kohu. Luulisi sellaisen ainakin vain pikemmin heikentävän artikkelia. --Höyhens 1. toukokuuta 2007 kello 02.07 (UTC)
Musiikista, pukeutumisesta ja lawashow'sta pitäisi ehdottomasti saada oma kappale. --Olimar [□] 21. huhtikuuta 2007 kello 10.55 (UTC)

Jäsenet on lueteltu ranskalaisilla viivoilla, eikä heidän vetämistään hahmoistaan ole mainittu mitään. Ainakin sarjakuvassa on niitä käsitelty. Lähteet ovat epämääräiset. Jäsenten soittovuodet bändissä eroavat esim. lordi.fi:n vuosiluvuista.[1] Nykyisten lähteeksi on ilmoitettu yksi kirja kokonaisuudessaan. Kaikki levyt ja muut on linkattu ja niitä on artikkelit, mutta sisältö on köykäistä. Mistä esim. se elokuva kertoo. Mikä oli levyjen vastaanotto ja miten ne myivät. Euroviisuja ja niiden jälkipuintia lukuunottamatta tekstiä on tyngän verran. --Mikko Paananen 30. huhtikuuta 2007 kello 16.49 (UTC)

Lordi on myös heavy metallia[muokkaa wikitekstiä]

Artikkelissa on ilmennyt muokkaussotia, joissa yhtyemallineesta on poistettu heavy metal-tyylilaji. Lordi kuitenkin määritellään hard rockin lisäksi myös metalliyhtyeeksi. Lordi toki soittaa suurelta osin hard rockia, mutta Lordi on raskaampaa kuin perinteinen hard rock (esim. KISS, Queen yms.). Jos verrataan Lordin musiikkia esim. Iron Maideniin tai Metallicaan, musiikillisesti monia yhtäläisyyksiä löytyy. Eli keskimäärin Lordi on hard rockin ja heavy metallin "risteytys", yhtyeen musiikki on kumpaakin. --Mr. Showman 23. elokuuta 2007 kello 12.08 (UTC)

Osittainen suojaus?[muokkaa wikitekstiä]

Voisiko artikkelin suojata anonyymeiltä käyttäjiltä, sillä viime aikoina artikkelia on useita kertoja tärvelty. --Mr. Showman 2. syyskuuta 2007 kello 14.21 (UTC)

Artikkeli on viime aikoina joutunut useiden anonyymien käyttäjien sotkemisen kohteeksi ja "palautussotia" on jouduttu tekemään paljon. Ehdottaisin, että artikkeli suojattaisiin osittain vähäksi aikaa, sillä käyttäjätunnuksettomien käyttäjien muokkauksista ei viime aikoina ole ollut muuta kuin harmia. --Mr. Showman 4. syyskuuta 2007 kello 14.32 (UTC)

Pitäisi tämä kyllä pian suojata anonyymeiltä. Nytkin eräs anonyymi koko ajan palauttaa omaan versioonsa. --Johney 4. syyskuuta 2007 kello 15.00 (UTC)
Juu, tuota tyylilajia vaihdellaan jatkuvasti. Olen ihan samaa mieltä, olisi hyvä suojata artikkeli anonyymeiltä taistelijoilta. --Kimmo Laine 4. syyskuuta 2007 kello 15.02 (UTC)
Sotureita ei liene kovin useita, kokeillaan muokkausestoa ensin heille, menee asia kohdennetummin perille. --Harriv 4. syyskuuta 2007 kello 17.54 (UTC)
Eli suojataanko tämä anonyymeiltä sitten, jos he vielä eston jälkeen jatkavat tämän artikkelin vandalisointia? --Johney 4. syyskuuta 2007 kello 17.57 (UTC)

Arkistoitu vertaisarviointi 3[muokkaa wikitekstiä]

Artikkeli valittiin hiljattain hyväksi artikkeliksi, mutta suositellun tasoon artikkeli ei vielä pääse. Mitä parannuksia artikkeli vielä tarvitsee, jotta se on suositellun tasoinen? --Mr. Showman 25. elokuuta 2007 kello 16.19 (UTC)

Mä pidän sitä edelleenkin liian euroviisu-painotteisena. Loppuosassa on liikaa luetteloita ja lyhyitä kappaleita. Lisäksi mietityttää oheistuote-osio, että voisiko sen tiivistää ja yhdistää muualle artikkeliin. Vertaile vaikka jo suositeltuihin Boyzone- ja Guns N'Roses -artikkeleihin, että minkä tyyppisiä asioita niissä on kerrottu. --Velma 26. elokuuta 2007 kello 06.24 (UTC)
Yritän laajentaa historia-osiota enemmän (eli lisää tietoa alkuvaiheista yms.) ja parantelen artikkelia muillakin tavoin. --Mr. Showman 26. elokuuta 2007 kello 08.17 (UTC)

Olen parannellut artikkelia eri osilta. Historia-osiota aion laajentaa lähiaikoina lisää. Uusia ehdotuksia otan mielelläni vastaan. --Mr. Showman 26. elokuuta 2007 kello 10.36 (UTC)

Diskografia-osio on kovin ahtaan oloinen. Mielestäni siinä voisi mainita vain albumit, singlet ja ehkä elokuvat, sillä loput löytyvät diskografia-pääartikkelista. --JannE 26. elokuuta 2007 kello 10.42 (UTC)

Albumien nimet kursivoidaan ja kappaleiden nimet laitetaan ”lainausmerkkeihin”. Yhtyemallineessa kuva-kohtaan tulisi laittaa bändikuva eikä ”kakkoslogoa” (vai mikä lie). Viitteet kannattaisi merkitä mallineilla. Aiheesta muualla -linkkilistaa pitää karsia reippaasti. --Elena 26. elokuuta 2007 kello 19.13 (UTC)

Kiitos parannusehdotuksista, jotka pyrin täyttämään. Bändikuvissa on se ongelma, että on vaikea löytää hyvälaatuista kuvaa koko bändistä vapaalla lisenssillä. Musiikkivideosta tosin kannattanee kuva napata, jos muu ei auta. --Mr. Showman 27. elokuuta 2007 kello 16.12 (UTC)
Löytyisköhän tän vuoden Euroviisuista? Sieltä on ainakin monesta osallistujasta laadukkaita kuvia. --Elena 28. elokuuta 2007 kello 10.28 (UTC)
Lähiaikoina yhdistän artikkelissa olevat kaksi logoa ("symbol-logo" ja "nimilogo") samaan kuvaan. Kuvan yhtyeestä etsin myös lähiaikoina. --Mr. Showman 27. elokuuta 2007 kello 17.53 (UTC)

Artikkeliin lisätty kuva koko yhtyeestä, kieliasua parannettu (kiitokset Majesticille) yms. Historia-osuutta pyrin laajentamaan lisää. --Mr. Showman 30. elokuuta 2007 kello 16.52 (UTC)

Seuraava lause on häiritsevän irrallisena ja yksinäisenä erään kappaleen lopussa:"Lordin musiikki ei ole saanut varauksettoman myönteistä vastaanottoa kriitikoilta Suomessakaan". Voisiko sitä sijoittaa paremmin. --Spirit 31. elokuuta 2007 kello 14.16 (UTC)

Sijoitin lauseen toisaalle artikkeliin ja laajensin hieman artikkelia. --Mr. Showman 31. elokuuta 2007 kello 18.34 (UTC)'

Voisiko yhtyeeseen ja sen musiikkiin kohdistuvasta kritiikistä saada oman kappaleen. --Spirit 1. syyskuuta 2007 kello 11.04 (UTC)

Artikkelissa suurin osa on euroviisu-juttuja. Ainakin pitäisi kertoa muustakin kuin pelkistä euroviisuista. --Johney 2. syyskuuta 2007 kello 10.25 (UTC)
Historia-osiota on tarkoitus laajentaa muilta osilta. Äskettäin tein artikkeliin kritiikki-osion ja kirjoitin musiikkivideoille omaa kappaletta. --Mr. Showman 2. syyskuuta 2007 kello 10.46 (UTC)

Onko Hard Rock Hallelujah Eurovision Edition yhä kallein Suomessa koskaan tehty musiikkivideo. Jos on, niin se pitäisi mainita. Jos ei, niin voisi mainita sen videon, joka rikkoi Lordin ennätyksen. --Spirit 2. syyskuuta 2007 kello 11.07 (UTC)

On ja maininta siitä löytyy Musiikkivideot-kappaleesta. --Mr. Showman 2. syyskuuta 2007 kello 11.08 (UTC)

Olen laajennellut artikkelin historia-osiota etenkin alkuvaiheista. Jatkossa pyrin laajentamaan lisää. --Mr. Showman 2. syyskuuta 2007 kello 17.13 (UTC)

Artikkelia on laajenneltu eri osilta. Onko lisää parannusehdotuksia? --Mr. Showman 8. syyskuuta 2007 kello 13.44 (UTC)

Voisi kertoa jotain Lordin tunnuksista (nimilogo ja se mikä lie hirviömaskin kuva onkaan). Kuka tunnukset on suunnitellut? Ovatko ne muuttuneet ajan saatossa? Kuinka kauan ne ovat olleet käytössä? Mitä ne kuvaavat? jne. Teet muuten tosi hienoa työtä tämän sivun kanssa. Olen vaikuttunut. --Spirit 8. syyskuuta 2007 kello 15.31 (UTC)
Löytyisikö vielä jotain kuvaa yhtyeen alkuvaiheista kertovaan artikkelin osaan. Vaikka joku kuva, josta selviäisi, miltä yhtye ja maskit näyttivät ihan alussa. --Spirit 9. syyskuuta 2007 kello 12.51 (UTC)
Onko olemassa lähteitä noille musiikkivideoiden tarinoille? Yksi kappale on lähteetön, ja tulee mieleen, josko noille voisi olla muitakin tulkintoja. Täytyy minunkin todeta, että todella hyvää työtä olet tehnyt artikkelin parissa. --Nikita 8. syyskuuta 2007 kello 20.13 (UTC)

Nettilähteet olisi hyvä merkitä verkkoviite-mallineen avulla ja kirjalähteet kirjaviite-mallineen avulla. Lisäksi varsinkin tuohon "Mie oon Lordi" -kirjaan (ja muihin kirjoihin) viitatessa tarvitsisi olla mukana myös sivunumerot. --JannE 9. syyskuuta 2007 kello 07.43 (UTC)

Artikkelissa sanotaa että Hard Rock Hallelujah Eurovision Edition -musiikkivideon teko maksoi satoja tuhansia euroja. Löytyisikö yhtään tarkempaa hintaa. "Satoja tuhansia" kuulostaa aika epämääräiseltä. --Spirit 9. syyskuuta 2007 kello 12.57 (UTC)

Vielä olisi sen verran huomauttamista, että koska Lordi on saanut huomattavan paljon kielteistä kritisointia eri tahoilta, olisi kohtuullista, jos nykyistä kritiikkiosiota vielä hieman laajennettaisiin. --Spirit 9. syyskuuta 2007 kello 12.57 (UTC)

Löysin artikkelista tällaisen jutun: Who's Your Daddy? (2006) sijoittuu high schoolin juhliin, jonne Lordi ilmestyy. Onko tässä virhe? Muistaakseni musiikkivideossa juhlasali on tyhjä, kun mies ja nainen saapuvat sinne. Sitten Lordi ilmestyy ja mies sidotaan kiinni jne. Jotain tällaista muistelisin joskus TV:ssä nähneeni. --Spirit 9. syyskuuta 2007 kello 13.17 (UTC)

Koitin täyttää toiveita. Tosin Hard Rock Hallelujah Eurovision Editionin tarkkaa hintaa en mistään ole löytänyt. Tarkin tieto on, että ohjaaja on todennut videon maksaneen muutamia satoja tuhansia euroja. --Mr. Showman 9. syyskuuta 2007 kello 16.31 (UTC)

Olen parannellut lisää artikkelia ja täyttänyt toiveita. Kuvaa yhtyeestä en voi lisätä, sillä itse en yhtyettä livenä (vielä) ole nähnyt, eikä ilmeisesti kuvankaappaus-kuva ole hyväksyttyvä. Mutta onko muuta paranneltavaa? --Mr. Showman 13. syyskuuta 2007 kello 12.11 (UTC)

Kuten edellä olen todennut, verkkoviitteet olisi hyvä merkitä verkkoviite-mallineella ja kirjaviitteet kirjaviite-mallineella. Lisäksi "Mie oon Lordi" -kirjaan (ja muihin kirjoihin) viitatessa tulisi mainita sivunumerot joka kohdassa erikseen. --JannE 13. syyskuuta 2007 kello 17.43 (UTC)
Pyrin täyttämään toiveet lähiaikoina. Mie oon Lordi ja Lordi – Hirviön tarina-kirjat omistan, joten sivunumeroiden lisääminen ei ole ongelma. --Mr. Showman 14. syyskuuta 2007 kello 04.21 (UTC)
Artikkeli kertoo edelleenkin liian paljon euroviisu-jutuista. Muista asioista ei paljon kerrota --Johney 14. syyskuuta 2007 kello 14.39 (UTC)
Miten niin? Mielestäni artikkelissa käsitellään kohtalaisesti myös muutakin kuin euroviisuja, eivätkä euroviisut artikkelissa ole mitenkään "hallitsevassa asemassa": --Mr. Showman 14. syyskuuta 2007 kello 15.17 (UTC)

Merkitsin kaikki verkkoviitteet {{Verkkoviite}}-mallineella. Kirjaviitteisiin lisään sivunumerot lähiaikoina. Kritiikki-osiota on myös laajennettu. --Mr. Showman 15. syyskuuta 2007 kello 09.09 (UTC)

Nyt myös kirjaviitteisiin lisätty sivunumerot. --Mr. Showman 15. syyskuuta 2007 kello 14.02 (UTC)

Älä poista Lordin jäsenten nimiä artikkelista tai saatat joutua estetyksi?[muokkaa wikitekstiä]

Minua jäi vaan ihmetyttämään miksi tuo luki artikkelin muokkausosassa? → Piccadilly Circus ← 20. syyskuuta 2007 kello 17.11 (UTC)

Artikkelin suojaaminen muutoksilta vain tuon asian takia voisi olla liioittelua, joten on tyydytty varoittamaan muokkaamasta jäsenten nimiä kommentissa joka ei näy artikkelin lukijalle. --Kimmo Laine 20. syyskuuta 2007 kello 17.27 (UTC)

Artikkeli suojaukseen[muokkaa wikitekstiä]

Ehdotan, että artikkeli suojataan anonyymeiltä käyttäjiltä. Artikkeli on taas joutunut eräänlaisen vandalismin kohteeksi, sillä kappaleiden nimet ovat tyylisuunnan vastaisesti taas muutettu kursivoiduiksi. Sama ongelma on ilmennyt monta kertaa, eikä sille näy loppua. Toisinaan anonyymit muuttavat tyylilajeja ilman mitään syytä. --Mr. Showman 26. syyskuuta 2007 kello 16.54 (UTC)

Kyllä tämän nyt voisi suojata anonyymeiltä, jatkuvaa vandalismia. --Johney 26. syyskuuta 2007 kello 16.57 (UTC)

olisikos tarpeen laittaa jonkunlaisen maininnan Lordin fani clubista johonkin väliin. Kommentin jätti Lordisami (keskustelu – muokkaukset).

Ei, ellei sen toiminta ole ollut mediassa esillä tai ole muuten merkittävä. Monilla yhtyeillä omat fani clubinsa, eikä tämä liene muita merkittävämpi. --qWerk 25. joulukuuta 2007 kello 10.14 (UTC)

Onko maski kirjakieltä? Kyllähän Lordi-bändi sanaa käyttää, mutta en ole törmännyt sanaan juuri muualla. Pitäisikö sanat korvata esim. sanalla naamari? --85.23.23.23 27. helmikuuta 2008 kello 18.03 (UTC)

Maski on synonyymi sanalle naamari ja mielestäni ihan yhtä hyvä käytettäväksi. Mielestäni on hyvä käyttää tätä sanaa, jota bändistä puhuessa yleensä käytetään. --Setti-Matti 17. maaliskuuta 2008 kello 14.06 (UTC)
Mielestäni naamari ja naamio ovat synonyymeja, ja lähtöisin verbistä naamioida. Tätä sanaa on mielestäni käytetty suomenkielessä kymmeniä vuosia. Maski taas tulee verbistä maskeerata, joka on synonyymi lähinnä sanalle meikata. Näin ollen esittäisin ensimmäisen vaihtoehdon käyttöönottoa. --Juha.EBT 17. maaliskuuta 2008 kello 22.52 (UTC)
”Maski”-sana vie kyllä omat ajatukset joko kuvankäsittelyn tai fotolitografian suuntaan. --Louhikärmes 17. maaliskuuta 2008 kello 23.09 (UTC)
Mielestäni "maski" on (ainakin naamaria tarkoitettaessa) anglismia, jota ei tulisi tietosanakirjassa harjoittaa. -82.128.203.226 21. maaliskuuta 2008 kello 14.03 (UTC)
Olet varmaan viettänyt enemmän aikaa kuvankäsittelyn ja litografian parissa kuin maskeerauksen? :) --Harriv 24. maaliskuuta 2008 kello 09.21 (UTC)
Saattaa olla. (^_^) Mutta mielestäni kyllä maski ei synonyymi naamiolle ole, toisaalta en ole varma sanoisinko Lordin maskeerauksia naamioiksi välttämättä. --Louhikärmes 24. maaliskuuta 2008 kello 13.11 (UTC)

Lordin tapauksessa käytetään usein "maski"-sanaa. Sanaa käytetään myös muissa yhteyksissä. Esim. KISSin naamioistahan käytetään usein "maski"-termiä. Vrt. maski-KISS, maskiton KISS yms. Maski-termi on yleinen ja mielestäni se on Lordi-artikkelissa sopivin sanavalinta. Mikäli "maski" ei ole sopiva, toinen sanavaihtoehto on "naamio". --Mr. Showman 21. maaliskuuta 2008 kello 15.52 (UTC)

"Naamari" tai "naamio" kuulostaa tyhmältä. -82.128.206.152 22. maaliskuuta 2008 kello 13.27 (UTC)

”Naamari” on puhekieltä minusta, naamiossa ei pitäisi olla vikaa. --Louhikärmes 24. maaliskuuta 2008 kello 00.39 (UTC)
Ei "naamari" ole puhekieltä tarkoitettaessa naamaria. Se on puhekieltä silloin, kun sillä tarkoitetaan kasvoja. "Maski" on paljon enemmän puhekieltä kuin "naamari". "Naamiosta" tulee minulle mieleen lähinnä kuolinnaamio. Mielestäni (jos mielipiteelläni nyt on väliä) artikkelin maskit pitäisi korvata naamareilla. -85.23.4.89 14. huhtikuuta 2008 kello 08.01 (UTC)
Kyllä tuo "maski"-sana on vakiintunut Lordin suhteen. Lähes aina mediassa ja muissa yhteyksissä puhutaan Lordin käyttämistä hirviömaskeista. Sama pätee KISSin kanssa, heidän kasvonaamioistaan käytetään usein nimitystä "maskit". --Mr. Showman 17. huhtikuuta 2008 kello 04.23 (UTC)
Mielestäni asia pitää tehdä niin, että artikkelissa puhutaan naamarista, mutta kerrotaan, että Lordista puhuttaessa vakiintunut nimitys on maski. Maski on mielestäni lähellä tuota naamiota, että on kauneusnaamio. Kauneusnaamio on maskeerattu. Koska kyseessä on kuitenkin irtonainen osa eikä mitään maalattua/maskeerattua, kannatan naamarin käyttöönottoa. --Juha.EBT 17. huhtikuuta 2008 kello 21.16 (UTC)

Tästä vois laittaa äänestyksen. -82.128.207.171 29. huhtikuuta 2008 kello 14.20 (UTC)

Laitoin aiheesta kommenttipyynnön. -82.128.207.171 29. huhtikuuta 2008 kello 14.38 (UTC)

Laitoin artikkeliin tiedon, että Lordin maskit on tehty lateksista. miksiköhän muokkaus kumottiin?--Idrol 13. joulukuuta 2009 kello 19.43 (EET)[vastaa]

Naamarilla tarkoitetaan esim. muovista lärpäkettä joka tempaistaan naamalle kumilenkillä. Naamio voi olla vaikka liina joka peittää silmät, eli ainoa tarkoitus on saada itsensä tunnistamattomaksi. Maski on maskeerauksen, eli meikkien, ja vaikka lateksipalojen avulla saatu tuotos. Eli Lordin tapauksessa kyse on maskeista. Englannissa "mask"-sana on toki moniulotteisempi kuin suomenkielessä, sillä "naamio" on englanniksi myös "mask". -Monsterknight (keskustelu) 7. huhtikuuta 2014 kello 17.16 (EEST)[vastaa]

Kommenttipyyntö[muokkaa wikitekstiä]

Mainittu kommenttipyyntö seurauksineen on tällainen:

  • Lordi - Kommentteja sanan "maski" käytöstä. Tulisiko sana maski korvata esim. sanalla naamari? Maski on anglismi, mutta laajalti käytössä mediassa. -82.128.207.171 29. huhtikuuta 2008 kello 14.36 (UTC)
Ei välttämättä. Maski ja maskeeraus ovat kauan olleet käyttösuomea varsinkin esiintyvän taiteen alalla. --Höyhens 13. toukokuuta 2008 kello 13.50 (UTC)
Tämä on väärä paikka käsitellä yksittäistä sanaa. Kahvihuoneessa on parempi paikka keskustella aiheesta. Olen siellä kommentoinut sitä. Varsinaisesti oikea paikka olisi Kahvihuone:Kielenhuolto, mutta kun asia on jo Käytännöissä esillä, jatketaan siellä. --Ulrika 14. toukokuuta 2008 kello 15.10 (UTC)

Kommenttipyyntö on arkistoitu itse asiassa huonosti kommenttipyynnöksi kuuluvana. --Höyhens 23. toukokuuta 2008 kello 19.50 (UTC)


Osittainen suojaus?[muokkaa wikitekstiä]

Lordi-artikkeli on taas joutunut vandalismin kohteeksi ja viimeaikainen muokkaushistoria on täynnä palautussotia. Tyylilajeja on muuteltu ja kursiivia/lainausmerkkejä käytetty muokkauskäytäntöjen vastaisesti. Ehdottaisin, että artikkeli suojattaisiin anonyymeiltä käyttäjiltä toistaiseksi. --Mr. Showman 11. kesäkuuta 2008 kello 12.33 (UTC)

Samaa mieltä --Javatyk 13. lokakuuta 2008 kello 16.54 (EEST)[vastaa]

Videon ohjaaja[muokkaa wikitekstiä]

Käyttäjät ovat palautelleet ip:iden korjaamaa tietoa (Teemu->Mika). Palautus on virheellinen, sillä ohjaajan nimi on todellakin Mika. Tämän voi varmentaa yksinkertaisella googlauksella. --TBone 12. lokakuuta 2008 kello 22.57 (EEST)[vastaa]


Lokakuun Soundissa Putaansuu kertoi, että yhtyeen uudet lavasteet on suunniteltu Weta Workshop verstaalla Japanissa. Samalla verstaalla on suunnteltu lavasteita Taru Sormusten Herrasta elokuviin, King Kongiin sekä kauhu elokuvaan 30 days of night. Voisiko tästä jutusta mainita artikkelissa?--Lordisami 16. marraskuuta 2008 kello 15.08 (EET)[vastaa]

Tarkoitin, että uudet lavasteet ovat yksityiskohtaisempia, ja ammatimaisemmin suuniteltuja. Tarkoituksenani ei ollut kertoa omaa mielipidettä.--Lordisami 30. marraskuuta 2008 kello 12.23 (EET)[vastaa]

"Nykyiset lavatornit on rakentanut Teemu Koivistoinen, joka on tehnyt myös esimerkiksi Apulannalle lavasteita. Lordin lavashow'ssa oli kesällä 2006 vähintään 179 pyrotekniikalla varustettua lavaesinettä.

Pyrotekniikka on aiheuttanut yhtyeelle myös ongelmia. Vuonna 2003 yhtyeen esiintyessä Helsingin rock-klubi Nosturissa ja Emma-gaalassa lavasteet syttyivät tuleen. Tulipaloihin ei aluksi kiinnitetty huomiota, sillä henkilökunta arveli sen olevan osa yhtyeen lavaesiintymistä. Palot saatiin kuitenkin sammutettua tarpeeksi nopeasti, eikä vakavia vahinkoja päässyt tapahtumaan. Tämän jälkeen Lordin pyrotekniikkaa uudistettiin, jotta samanlaista tilannetta ei pääsisi tapahtumaan.

Lordin nykyiset lavasteet on suunniteltu Weta Workshop-verstaalla Uudessa Seelannissa. Samalla verstaalla on suunniteltu lavasteita Taru Sormusten Herrasta.elokuviin, King Kongiin sekä kauhuelokuvaan 30 päivää kaamosta." Nuo 2006 käytetyt, Teemu Koivistoisen rakentamat lavasteet eivät ole enää nykyisiä lavasteita. Voisiko tuon lauseen muuttaa jotenkin? --Lordisami 5. maaliskuuta 2009 kello 21.20 (EET)[vastaa]

Artikkelissa on käytetty lähteenä mm. Lordin fanisivua ja keskustelupalstaa. Ovatko ne hyväksyttyjä lähteitä? -85.23.112.32 23. marraskuuta 2008 kello 11.28 (EET)[vastaa]

Lordi ei ole satanistinen[muokkaa wikitekstiä]

Hemmetti tajutkaa Lordi ei ole satanistinen eikä pakana. Hän on kuulemma uskonnollisesta perheestä ja Hard Rock Hallelujahin tai Devil is a loserin sanatkin viittaa siihen. Perhanan juntit jotka ei sitä tajuu mä voisin vaikka kurittaa niitä omin käsin...!!!

Liittyykö tämä nyt artikkeliin jotenkin? --Harriv 17. tammikuuta 2009 kello 14.47 (EET)[vastaa]
Liittyy siten että tuo tulisi LISÄTÄ artikkeliin. Ainakin minun mielestäni. Voin etsiä tuolle väitteelleni vielä lähteenkin... --82.181.26.144 22. tammikuuta 2009 kello 23.00 (EET)[vastaa]

Lordin kotipaikkakunta[muokkaa wikitekstiä]

Eikös Lordi yhtyeen kotipaikkakunta ole Helsinki, eikä Rovaniemi?--Lordisami 12. kesäkuuta 2009 kello 14.41 (EEST)[vastaa]

http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/avoinarkisto/index.jsp?xid=2071800&date=2006/10/03 Voisiko joku lisätä tuon lähdeluetteloon, kun itse en osaa?--Lordisami 14. heinäkuuta 2009 kello 21.41 (EEST)[vastaa]

Lordi menestyneimpiä suomalaisia yhtyeitä.[muokkaa wikitekstiä]

"Lordi on yksi menestyneimmistä suomalaisista yhtyeistä."

Onko tuo levymyyntiin perustuva tieto? Miten yhtyeiden menestystä voi vertailla? Kommentin jätti 80.222.48.228 (keskustelu – muokkaukset)

Ei aavistustakaan, otin pois. Meriitit on kai aika hyvin artikkelin alussa kerrottu. --Harriv 14. syyskuuta 2011 kello 20.50 (EEST)[vastaa]

Lordin jäsenten henkilöartikkelit[muokkaa wikitekstiä]

Kun artikkelin kokonaisuudesta on ehdotettu keskustelua, niin nostan esiin sen mielestäni omituisen yksityiskohdan, että Lordin jäsenten henkilöartikkeleihin on tungettu heidän Lordi-hahmojensa mytologiaa oikein mallineiden kanssa. Eihän näillä mytologioilla mallineineen ole mitään tekemistä kyseisten muusikkojen henkilöiden (poislukien mytologian luoja Tomi Putaansuu) kanssa vaan ne ovat osa lordin mytologiaa, joka tulisi kai joko esitellä pääartikkelissa tai omana artikkelinaan. Tomi Putaansuuhan nämä mytologiat on keksinyt, joskin varmaan mittatilaustyönä, mutta eivät ne tosiaan kuulu henkilöartikkeleihin lainkaan. Sitä voi sitten miettiä mihin nämä tiedott kuuluisivat, mutta ei ainakaan jäsenten henkilöartikkeleihin.--Urjanhai 14. syyskuuta 2011 kello 12.48 (EEST)[vastaa]

Jep, samaa mieltä. Pääartikkeliin ennemmin, joskin voisi olla järkevämpää tehdä mytologialle oma artikkelinsa. Iivarius 14. syyskuuta 2011 kello 13.15 (EEST)[vastaa]
Lyhytaikaisempien jäsenten lyhyissä artikkeleissa se ei niin häiritse, mutta erityisesti keskeisimpien jäsenten artikelit mytologiamallineineen ovat nykymuodossaan pahasti epätasapainoisia em. syistä. Oma artikkeli (jolloin pääartikkelissa voisi olla pääartikkeli-malline) voisi tosiaan olla harkinnan arvoinen.--Urjanhai 14. syyskuuta 2011 kello 13.21 (EEST)[vastaa]
Tämä on vähän sama kuin kertoisi näyttelijän artikkelissa pitkällisesti yhdestä hänen roolihahmostaan. Mielestäni Lordi-hahmokuvaukset voisi siirtää tällä hetkellä kyseenalaistettuna olevaan luetteloon Lordin jäsenistä ja kokoonpanoista, niin saisi siihenkin jotain kunnollista sisältöä. –Kooma (keskustelu) 14. syyskuuta 2011 kello 14.32 (EEST)[vastaa]

Arkistoitu vertaisarviointi 4[muokkaa wikitekstiä]

Tämä osio on arkisto. Älä muokkaa tätä osiota.

Artikkeli on aivan kamalassa kunnossa ja sisältää täysin turhaa tietoa. Myös mainostamista on havaittavissa. On kyllä kumma miten näin huonosti tehty artikkeli on päässyt suositelluksi. Ehdotan, että status poistetaan. --195.148.39.59 22. elokuuta 2011 kello 13.27 (EEST)[vastaa]

Ainakin on vähän ongelmallista, että Lordin muusikkojen henkilöartikkeleissa selostetaan ummet ja lammet oikein mallineen kanssa heidän Lordi-hahmojensa mytologiasta. Niillähän ei ole mitään tekemistä itse muusikkojen henkilöiden vaan Lordi-yhtyeen kanssa. Mutta tulisiko nämä tiedot sitten sijoittaa artikkeliin Lordi (yhtye) vai omaksi artikkelikseen? Vai sittenkin säilyttää henkilöartikkeleissa? Ehkä oma artikkelinsa olisi paras. (Mutta silloinkin tiivistelmä pääartikkelissa.) --Urjanhai 27. elokuuta 2011 kello 13.16 (EEST)[vastaa]
Yhtyen ensimmäiseen. Nyt ei viilaaminen riitä! Karseassa kunnossa koko artikkeli. Ei tällainen voi olla suositeltuna. –ElmA (KeskusteluMuokkaukset) 9. syyskuuta 2011 kello 19.09 (EEST)[vastaa]

Pari lähdepyyntöä, viitteettömiä kappaleita... Noilla eväillä ei pääsisi läpi eded hyvä-äänestyksestä. Eikös tämän kuuluisi olla statuksenpoistoäänestyksessä? Pitke 17. syyskuuta 2011 kello 14.05 (EEST)[vastaa]

Ei kai, poistoäänestys vaikuttaisi nykyilmapiirissä järkevämmältä. Iivarius 17. syyskuuta 2011 kello 15.54 (EEST)[vastaa]
Artikkelin nykytila ei ope poistoperuste. Jos ei kuitenkaan pointtailtaisi. Artikkeli on ihan ok, se on vain SA-tähden saatuaan saanut turhan paljon huomiota vähemmän kokeneilta muokkaajilta. Pitke 17. syyskuuta 2011 kello 16.44 (EEST)[vastaa]
Vuoden 2007 SS-vaatimukset olivat myös erilaiset kuin vuoden 2011 SA-vaatimukset. Iivarius 19. syyskuuta 2011 kello 10.50 (EEST)[vastaa]

Artikkeli on todella karseassa tilassa. Poistoäänestys vaikuttaisi järkevimmältä vaihtoehdolta. --195.148.39.59 19. syyskuuta 2011 kello 10.39 (EEST)[vastaa]

Paitsi että artikkelin tila ei ole peruste poistoäänestykselle. --MiPe (wikinät) 19. syyskuuta 2011 kello 10.56 (EEST)[vastaa]
Sen voisi sanoa noille poistoa äänesteleville. "Ei tarvita omaa artikkelia kun sisältöä on niin vähän" sanovat tuolla Lordin oheistuoteartikkelin äänestyksessä. "Ei tarvitse omaa artikkelia, tämähän on pelkkä kuvagalleria" sanovat tuolla kokoonpanoartikkelin äänestyksessä. Iivarius 19. syyskuuta 2011 kello 11.13 (EEST)[vastaa]

Artikkelissa on myös kaksi kuvaa, joiden käyttöä ei voi perustella mitenkään sitaattioikeudella. --PtG 19. syyskuuta 2011 kello 10.57 (EEST)[vastaa]

Tehdään artikkeli Lordin voitto Euroviisuissa 2006 ja suomalaisten kohonnut itsetunto, niin siinä voi käyttää tuota toista. Iivarius 19. syyskuuta 2011 kello 11.11 (EEST)[vastaa]

Tuota "Dark Floors (2008)" kohtaa pitää kyllä karsia isolla kädellä. Elokuvasta kerrotaan tarkemmin sen omassa artikkelissa. Ei näin. Ei todellakaan näin.--195.148.39.59 19. syyskuuta 2011 kello 11.22 (EEST)[vastaa]

No niin, nyt odotellaan sitä, että poistuneen artikkelin tietosisältö tulee pääartikkeliin. Iivarius 20. syyskuuta 2011 kello 23.20 (EEST)[vastaa]

Lähdeluettelo keskellä artikkelia sekä lopussa[muokkaa wikitekstiä]

Miksi tässä artikkelissa on lähdeluettelo kahdessa eri kohtaa?--Paintmies (keskustelu) 16. marraskuuta 2012 kello 12.45 (EET)[vastaa]

Ilmeisesti edellisen muokkauksen mukana tullut, kuten olivat luokatkin, poistin ne. --Stryn (keskustelu) 16. marraskuuta 2012 kello 12.49 (EET)[vastaa]

Olen jo pari vuotta katsellut huolissani tuota alati kasvavaa, massiivista ja infotäyteistä laatikkohirvitystä Lordin kiertueista. Uusia kiertueita tulee lisää vuosittain, ja näin ollen tuo sekava laatikko tulisi täyttämään pian turhan ison osan yhtyeen artikkelista. Huomasin, että suurimmalle osalle kiertueista olikin jo tehty omat artikkelit, mutta ne on joskus euroviisuhuumassa äänestetty pois, ohjaamaan bändin sivulle. Ehdotan ja lämpimästi suosittelen että seuraamme Kiss-kiertueiden esimerkkiä, ja otamme kiertueiden omat artikkelit takaisin, ja pidämme itse yhtyeen artikkelissa vain luettelon kiertueiden nimistä. Otin oikeuden jo aloitella projektia, ja muutin laatikkorykelmän nätiksi luetteloksi. Monsterknight (keskustelu) 19. toukokuuta 2014 kello 17.06 (EEST)[vastaa]


Arkistoitu vertaisarviointi 5[muokkaa wikitekstiä]

Tämä osio on arkisto. Älä muokkaa tätä osiota.

Artikkeli on sisällöltään faniartikkelin oloinen ja käsittelee yhtyettä paljolti yhtyeen omasta näkökulmasta. Nähdäkseni se ei siksi ole riittävän neutraali suositelluksi artikkeliksi. Lähteinä käytetään paljolti yhtyeen fanisivustoja, yhtyeen "virallista" kirjaa ja haastatteluja. Euroviisujen aikaan julkaistua "epävirallista" Lordi-kirjaa ei artikkelissa edes mainita (vaikka siitä on Wikipedia-artikkelikin). Neutraalius näkyy erityisesti yhtyeen kokemissa vastoinkäymisissä, esimerkiksi Monsterimies-dokumentin kerrotaan levittävän yhtyeen mukaan vääristeltyä totuutta ja valheellista kuvaa, mutta dokumentin tekijöiden näkemyksiä asiasta ei ilmaista. Euroviisujen aikaan yhtyeestä esitettiin aika paljon erilaisia näkemyksiä, mutta artikkelissa keskitytään lähinnä voittoa seuranneisiin yhtyeen saamiin tunnustuksiin. Linnan juhliin liittyen voisi kertoa myös miten asiaa lehdistössä käsiteltiin eikä ainoastaan sitä, mitä Mr. Lordi vuosia myöhemmin saksalaishaastattelussa kertoo. Toivoisin siis, että artikkelia muokattaisiin neutraalimpaan suuntaan jotta suositeltu artikkeli -status olisi perusteltu. --176.93.88.13 2. toukokuuta 2016 kello 16.55 (EEST)[vastaa]

Olen samaa mieltä. Artikkelissa ei esimerkiksi mainita sanallakaan yhtyeen suosion merkittävää laskua Suomessa, eikä toisaalta myöskään suosion säilymistä suurena ulkomailla. Linnan juhlat taisivat tosiasiassa mennä niin, että playback-keikkaan ei ollut riittävästi tilaa, ja että naamarit päällä ei vieraaksi ollut asiaa. Tämä kuva ainakin itselleni aikanaan jäi uutisoinnista. Pituudestaan huolimatta artikkeli on varsin tyhjänpäiväinen, pääasiassa siinä on luetteloitu uutiskynnyksen ylittäneitä sattumuksia vuosien varrelta. Selkeää kokonaisukuvaa ei synny, eikä esimerkiksi Lordin musiikista sanota juuri mitään. --Miihkali (artikuloi) 7. kesäkuuta 2016 kello 16.37 (EEST)[vastaa]
Olen lueskellut tuon läpi useita kertoja ja kerran jo muokkasin siihen maininnat elokuvista yms, jäi tosin tallentamatta kun en pitänyt lopputuloksesta. Konsensus tässä vaiheessa sanoo että tarttis tehdä jotain mutta kukaan ei vaivaudu. Keskustelukin aika hiljaista kuuden viikon ajalta. Laitan tän statuksenpoistoäänestykseen tässä lähipäivinä kun keksin miten se tapahtuu. --Seeggesup? 13. kesäkuuta 2016 kello 17.24 (EEST)=== ][vastaa]

Rovaniemi yhtyeen kotipaikka vai ei?[muokkaa wikitekstiä]

Meillä on paikka, jossa on Lordi-aukio. Lähteen vaateella moisen poistaminen on minusta sääntöjen palvomista. Iivarius (keskustelu) 8. joulukuuta 2016 kello 19.53 (EET)[vastaa]

Tarkoittaako tää kotipaikka siis sitä, mistä bändi on alkujaan kotoisin, vai sitä, missä se treenaa nykyään? Siis onhan se Mr. Lordi kotoisin Rollosta ja sillä on siellä komee talo, mutta kyllä tän bändin aktiivinen toiminta keskittyy ihan PK-seudulle. --178.55.227.91 20. tammikuuta 2017 kello 21.02 (EET)[vastaa]
Mikään ei musiikkiyhtyeiden kohdalla ole enempää veteen piirretty viiva kuin yhtyeen kotipaikka. Kyllähän isompia yhtyeitä on yhdistetty juuri siihen kaupunkiin, jossa kyseinen yhtye on perustettu vaikka jäsenet työskentelevät ja elävät täysiaikaisesti muualla maailmassa. Lordin kohdalla yhtye on perustettu Rovaniemellä ja sillä on siihen hyvin sidottu yhteys, eikä tällaista de facto hyväksyntää tulisi poistaa vaikka siihen kyllä lähteetkin löytyy. --80.221.249.162 20. tammikuuta 2017 kello 21.09 (EET)[vastaa]

Artikkelissa väitetään Himin esiintyneen OzzFestissä 2005.[muokkaa wikitekstiä]

https://www.ozzfest.com/history.html

Artikkelissa väitetään Himin esiintyneen OzzFestissä vuonna 2005. Joku on pyytänyt siihen lähdettä. Ozzfestin sivuilla on lueteltuna eri vuosien esiintyjät. Siellä ei ole listattuna Himiä vuoden 2005 kohdalla. Kun laitoin youtubeen hakusanaksi "Him Ozzfest 2005", niin löytyi video otsikolla "HIM - Soul On Fire (Live @ Ozzfest, Download, England, 11/06/2005) [HQ]". Googlettamalla sain selville, että Download festivaaleilla oli vuonna 2005 Ozzfestille omistettu päivä. Tuolloin oli HIM esiintymässä.--SamiKullström (keskustelu) 14. heinäkuuta 2019 kello 16.54 (EEST)[vastaa]

”Mr. Lordi laulaa puhtaasti.”[muokkaa wikitekstiä]

Artikkelin mukaan ”The Devil Hides Behind Her Smile-kappale on Lordin ensimmäinen, jossa Mr. Lordi laulaa puhtaasti.” Puhtaasti laulaminenhan tarkoittaa siis teknisesti virheetöntä suoritusta, jossa laulaja pysyy sävelessä. Rohkenen epäillä Lordilta löytyvän yhtään kappaletta, joka täyttäisi tämän määritelmän. Lause tahtonee sanoa, että Putaansuu ei mainitussa kappalessa örise. Mikähän olisi mielekäs muotoilu tälle? --Miihkali (keskustelu) 21. tammikuuta 2020 kello 09.51 (EET)[vastaa]