Keskustelu:Lilius (suku)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Merkittävyys?[muokkaa wikitekstiä]

Lähteisiin ja wikipediaan omaan tietoon pohjautuen tämä artikkeli on selvästi perusteltu. Kommentin jätti Soutuvene (keskustelu – muokkaukset).

Lilius-suvusta on sukuartikkeli kansallisbiografiassa: [1]. Tämä yksin riittää osoittamaan merkittävyyden. Merkittävyyttä ei siis tarvitse ryhtyä perustelemaan muilla lähteillä. Poistan {{Merkittävyys kyseenalaistettu}} - mallineen. -- Petri Krohn 24. helmikuuta 2008 kello 23.38 (UTC)

Linkkejä ja siivousta[muokkaa wikitekstiä]

Tein pientä siivousta Käyttäjä:Antero Mikkolan jäljiltä. (Käyttäjä on ilmesesti sama henkilö kuin Käyttäjä:Soutuvene ja Käyttäjä:Historiikki ja kirjoittaa nyt omalla nimellään, hyvä!)

Jätin pois kaksi linkiä:

En pidä kumpaakaan sivua erityisen luotettavana lähteenä. Artikkelissa ei edes ole yhtään faktaa, joka tarvitsisi näitä lähteekseen. Ne eivät myöskään luonteensa puolesta kelpaa Aiheesta muualla -osioon.

Tuo pätkä "Johan Henrikinpoika Liliuksen liljakasveja koskevasta väitöskirjasta" tuolla Olin Johan Evertin sukutaulussa on itse asiassa ilmeisesti suoraan leikattu Arno Forsiusen sukuartikkelista, joka on jo lähteenä.

-- Petri Krohn 28. helmikuuta 2008 kello 02.18 (UTC)

Runar Lilius?[muokkaa wikitekstiä]

Onko Tuo Runar Lilius nyt sitä perhekuntaa, joka ei kuulu tähän sukuun?--Urjanhai 1. joulukuuta 2008 kello 22.47 (EET)[vastaa]

Arno Forsiuksen artikkelista (http://www.saunalahti.fi/arnoldus/lilius.html) ja geneanet.org tietokannasta voisi päätellä että Runar Lilius on samaan sukuun kuuluva. Kyseinen sukuhaara näyttää olevan vähemmän tutkittu.
  • Carl Fredrik Lilius 1773-1846
  • August Lilius 1820—1876
  • Kristian Oskar Lilius 1848-1913
  • Runar Oscar Lilius 1892-1975
--Tekstikenttä 22. heinäkuuta 2019 kello 17.32 (EEST)

Merkittävyys - henkilöluettelo[muokkaa wikitekstiä]

Kuten aiemmin on todettu - "suvun jäsenyys ei ole riittävä syy" lisätä Wikipedia artikkelin henkilöluetteloon (wikipedia:merkittävyys). Wikipeida ei ole sukututkimuksellinen arkisto, eli kyseessä ei tulisi olla sukuluettelo. Varhaisempien vuosisatojen koulutetutuilla suvunjäsenillä on merkitystä koska vastaavaa koulutusta omaavia oli vain vähän. --Tekstikenttä 22. heinäkuuta 2019 kello 17.32 (EEST)

Miten merkittävyys pitäisi määritellä henkilöluettelossa? Olen pitänyt merkittävänä henkilöitä, joista on artikkeli wikissä. Tällä hetkellä punalinkkejä ei ole, mutta mustia on kovasti, noin puolet. Käyttäjä Tekstikenttä poisti pari mustaa. Loputkin joutavat pois? Terv. --Huhdanjo (keskustelu) 26. heinäkuuta 2019 kello 21.19 (EEST)[vastaa]
Muissa suku käsittelevissä Wikipedia artikkeleissa vanhimmat sukupolvet ovat merkiitäviä koska koulutuksen omaavia oli vähänn. Nykyään, 1900-2000 luvulla, jokainen pienen ja keskikokoisen yrityksen toimitusjohtaja tai suvun maisteri ei ole merkittävä tai maininnan arvoinen. Tämä asian tajuaa jokainen jolla on hieman historian koulutusta.-- DragonerII (keskustelu) 30. syyskuuta 2019 kello 23.09 (EEST)[vastaa]
Eihän näitäkään ole lisätty samasta syystä: File:Henrik-Lilius-1963.jpg tai sitten https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Radio_announcer_Ebba_Jakobson-Lilius_in_a_continuity_unit,_1930s..jpg, https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Toivo_Niskanen_and_Margit_Lilius.jpg tai jopa File:Lilius - LROC - WAC.JPG ....Jotain rajaa tulisi olla. Näitä asoita tulisi kommentoida asiaan perehtyneet, esimerkiksi Käyttäjä:Petri Krohn tai muu vastaava sukuartikkeli kirjoittaja. --DragonerII (keskustelu) 30. syyskuuta 2019 kello 23.26 (EEST)[vastaa]