Keskustelu:Liikennevalo-ohjaus

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Eikö Liikennevalo-ohjausta parempi otsikko olisi yksinkertaisesti Liikennevalo? --Tsemii 7. heinäkuuta 2005 kello 19:03:10 (UTC)

Voisiko joku kertoa tarkemmin liikennevalojen ohjauksesta. Ilmeisesti valot ohjautuvat osittain senkin mukaan miltä suunnalta autoja on tulossa (etenkin hiljaisina aikoina)? Millaista tekniikkaa tähän käytetään (jonkilaiset sensorit tiehen upotettuna)?

Mietin vain, että alettaisiinko tästä viilata suositeltua sivua. Onko lähteettömyys ainoa ongelma? --Velma 30. syyskuuta 2006 kello 15.47 (UTC)

Arkistoitu vertaisarviointi[muokkaa wikitekstiä]

Replacement filing cabinet.svg Tämä osio on arkisto. Älä muokkaa tätä osiota.

Suositeltua sivua tai ainakin hyvää tästä meinaisin. Artikkeli on lähteetön, mutta sen tilanteen aion korjata mm. aiheesta muualla -osion linkkien avulla. Toivoisin artikkeliin lisättävän lähdepyyntöjä lähteistyksen helpottamiseksi. Entäs miten kieli, ei kai siellä ole pahemmin liian ammattitermein selitettyjä juttuja? Niin ja onko vielä jotain asioita, mistä kaivattaisiin lisätietoa? --Velma 24. heinäkuuta 2007 kello 11.31 (UTC)

Mielenkiintoista tietoa maallikolle. Pikaisesti lukaisten havaitsin, että artikkeli on kielellisesti asiallista, mutta siinä aika paljon toistoa, siis tarkoitan saman sanan toistoa, jota voisi paikoin korvata pronomineilla. Joku asiakin oli esitetty kahteen kertaan, mutta en löydä enää. Ratioliikenteen ja ehkä bussiliikenteenkin ohjauksessa on Helsingissä joku systeemi, joka suosii niitä. Siitä voisit kertoa. Muutama typo pisti silmään. --Ulrika 24. heinäkuuta 2007 kello 11.54 (UTC)
Artikkelin tietopuolta voisi täydentää kertomalla lisää ympäri maailmaa toimivista liikennevaloista. Muistaakseni Yhdysvalloissa voi kääntyä punaisilla valoilla risteyksessä oikealle ja jalankulkijoille luonnollisesti "walk" / "do not walk". Lisäksi voisi käydä räpsimässä Suomessa muutaman lisävalokuvan esim. junien ja raitiovaunujen ohjausvaloista. --Peltimikko 24. heinäkuuta 2007 kello 12.54 (UTC)

Joukkoliikenne-etuuksista saan kyllä aikaiseksi lähteistettyä tekstiä, maailmalla toimivista valoista täytyy vähän selvitellä lisää. Valokuvat saavat jäädä jonkun muun hoidettavaksi. --Velma 24. heinäkuuta 2007 kello 13.34 (UTC)

"Liikennevalojen vaihtumisjärjestys on seuraava: punainen – punainen ja keltainen – vihreä – keltainen – punainen." Suomessa on näin, mutta esimerkiksi "punainen-ja-keltainen"-yhdistelmä ei kaikissa maissa ole käytössä (ts. punainen vaihtuu suoraan vihreäksi). Muutenkin kannattaa erotella, milloin puhutaan Suomesta ja milloin muista maista. --Hehkuviini 24. heinäkuuta 2007 kello 18.55 (UTC)

Kuuluisivatko päin punaista ajamiseen liittyvät kysymykset artikkelin aihealueeseen? –Ejs-80 26. heinäkuuta 2007 kello 09.52 (UTC)

Ihan miten vaan, mutta en kyllä itse ollut niitä pahemmin ajatellut artikkelissa käsitellä. Tutustun kuitenkin linkkiin joskus myöhemmin paremman ajan kanssa. --Velma 28. heinäkuuta 2007 kello 09.24 (UTC)
En-wikissä asiaa on näköjään käsitelty Yhdysvallat-keskeisesti otsikon In the law alla. Ylen tiedeuutisista löytyi puolestaan tällainen tieto: ”Punaista päin ajavia valvova kamera liikennevaloissa vähentää kolareita ja kolarivammoja jopa 30%:lla, osoittaa kymmenen aiheesta tehdyn tutkimuksen yhteenveto.” –Ejs-80 28. heinäkuuta 2007 kello 18.01 (UTC)

Olen ahkeroinut artikkelin kanssa sen verran paljon, että se alkaa olla omasta puolestani loppusäätöä vaille valmis. Artikkeli on tosin aika Suomi-painotteinen, kun lähteitä en meinannut löytää - suurin osa ulkomaisista jutuista on otettu muista wikeistä. Edelleen otan vastaan kommentteja artikkelin ymmärrettävyydestä ja sisällöstä. Jos joku vertailukohteita kaipaa, niin osittain artikkeli on laajempi kuin en-wikin vastaava ja mielestäni kattavampi kuin de-wikin hyväksi valittu. --Velma 1. elokuuta 2007 kello 16.09 (UTC)

Artikkeli kaipaisi alkuun jonkun kuvan, sillä alku näyttää aika tyhjältä, koska sisällysluettelo vie niin paljon tilaa. --JannE 2. elokuuta 2007 kello 13.54 (UTC)

Kuvitusta lisätty. --Velma 3. elokuuta 2007 kello 11.25 (UTC)
Oliko jollain vielä jotain sanottavaa tai korjattavaa? Minimiaika vertaisarvioinnissa on kohta mennyt ja ajattelin laittaa tämän heti äänestykseen. --Velma 6. elokuuta 2007 kello 16.42 (UTC)

Punaisia/keltaisia vasten ajosta[muokkaa wikitekstiä]

Mitenkäs se on, tieliikennelain mukaan Suomessa on kiellettyä ajaa keltaisia vasten, paitsi jos ei pysty turvallisesti pysähtymään ennen opastinta. Vai muistanko väärin? Jos sattuu olemaan niin että moinen asia on oikein syöpynyt muistiini, niin senkin voisi artikkeliin lisätä. --Tve4 7. tammikuuta 2008 kello 17.09 (UTC)

Tieliikenneasetus (ei siis -laki) sanoo juuri noin. Lisään asian artikkeliin. --Velma 7. tammikuuta 2008 kello 17.20 (UTC)

Korjasin asiavirheen: alkuperäisen tekstin mukaan "joissain yhdysvaltojen osavaltioissa" ei olisi saanut risteykseen mennä edes keltaisen valon palaessa. Tämä ei pidä paikkaansa, sillä kaikissa yhdysvaltojen osavaltioissa (New Your Cityä lukuunottamatta) on käytössä ns. "right turn on red" oikeus, eli risteykseen saa ajaa jopa punaisia päin, jos on kääntymässä oikealle. --88.112.99.206 4. elokuuta 2012 kello 19.57 (EEST)

Kevyen liikenteen induktiiviset ilmaisimet[muokkaa wikitekstiä]

Pyöräilijät havaitaan kevyen liikenteen väylän induktiosilmukalla (tietysti vain jos sellainen on asennettu), näin ainakin oman kokemukseni mukaan. En ole vielä löytänyt kirjoitettua faktaa aiheesta. Säännöllisesti käyttämässäni risteyksessä on ilta- ja yöaikaan punaiset valot kevyelle liikentelle, vaikka samaan kulkusuuntaan syttyisi vihreä valo ajoneuvoliikenteelle. Kevyen liikenteen valo voi vaihtua vihreäksi ajoneuvoliikenteen 'vihreän' aikana, jos polkupyrällä ajaa tiessä olevan ilmaisimen yli. Silmukka on noin 30-40 metrin päässä risteyksestä. Pyöräilijän ei tarvitse pysähtyä odottamaan vihreää, koska valo ehtii vaihtua vihreäksi reilusti ennen risteykseen saapumista. Toisaalta, jos kevyen liikenteen 'vihreälle' ei olisikaan enää aikaa (valo ei vaihdu vihreäksi risteystä lähestyttäessä), pyöräilijä ehtii pysähtyä. Risteyksessä on myös painonappi. Some-E 16. maaliskuuta 2010 kello 14.58 (EET)

Mun käsittääkseni silmukoita käytetään aika vähän pyörien havaitsemisessa ja joskus olen nähnyt käytettävän tutkia. Yleensä käytössä on kuitenkin vaan se painonappi. --Velma (keskustelu) 21. marraskuuta 2013 kello 10.47 (EET)

Suositeltu sivu[muokkaa wikitekstiä]

Miten tämä voi olla suositeltu sivu, kun Joukkoliikenne-etuus -osiossa on vain yksi lähde? Liikennevalojen ääniopasteista on kerrottu melko vähän, minusta siitä saisi olla enemmän tietoa ja omassa osiossa. --Pek 24. lokakuuta 2010 kello 21.47 (EEST)

Nyt siellä on useampi lähde. Statuksen poistoa saa ehottaa, jos tuntuu, ettei artikkelin laatu riitä enää. Ääniopasteet on yksi niistä asioista, joista ei pahemmin ole lähdemateriaalia eli paha alkaa keksimään mitään lisää itse. --Velma 3. joulukuuta 2011 kello 14.54 (EET)

Yhteiskuntaprojekti[muokkaa wikitekstiä]

Mallineen laitoin --Jylöstalo (keskustelu) 21. syyskuuta 2017 kello 20.42 (EEST)