Keskustelu:Liikennevalo-ohjaus

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Eikö Liikennevalo-ohjausta parempi otsikko olisi yksinkertaisesti Liikennevalo? --Tsemii 7. heinäkuuta 2005 kello 19:03:10 (UTC)

Voisiko joku kertoa tarkemmin liikennevalojen ohjauksesta. Ilmeisesti valot ohjautuvat osittain senkin mukaan miltä suunnalta autoja on tulossa (etenkin hiljaisina aikoina)? Millaista tekniikkaa tähän käytetään (jonkilaiset sensorit tiehen upotettuna)?

Mietin vain, että alettaisiinko tästä viilata suositeltua sivua. Onko lähteettömyys ainoa ongelma? --Velma 30. syyskuuta 2006 kello 15.47 (UTC)

Arkistoitu vertaisarviointi[muokkaa wikitekstiä]

Punaisia/keltaisia vasten ajosta[muokkaa wikitekstiä]

Mitenkäs se on, tieliikennelain mukaan Suomessa on kiellettyä ajaa keltaisia vasten, paitsi jos ei pysty turvallisesti pysähtymään ennen opastinta. Vai muistanko väärin? Jos sattuu olemaan niin että moinen asia on oikein syöpynyt muistiini, niin senkin voisi artikkeliin lisätä. --Tve4 7. tammikuuta 2008 kello 17.09 (UTC)

Tieliikenneasetus (ei siis -laki) sanoo juuri noin. Lisään asian artikkeliin. --Velma 7. tammikuuta 2008 kello 17.20 (UTC)

Korjasin asiavirheen: alkuperäisen tekstin mukaan "joissain yhdysvaltojen osavaltioissa" ei olisi saanut risteykseen mennä edes keltaisen valon palaessa. Tämä ei pidä paikkaansa, sillä kaikissa yhdysvaltojen osavaltioissa (New Your Cityä lukuunottamatta) on käytössä ns. "right turn on red" oikeus, eli risteykseen saa ajaa jopa punaisia päin, jos on kääntymässä oikealle. --88.112.99.206 4. elokuuta 2012 kello 19.57 (EEST)

Kevyen liikenteen induktiiviset ilmaisimet[muokkaa wikitekstiä]

Pyöräilijät havaitaan kevyen liikenteen väylän induktiosilmukalla (tietysti vain jos sellainen on asennettu), näin ainakin oman kokemukseni mukaan. En ole vielä löytänyt kirjoitettua faktaa aiheesta. Säännöllisesti käyttämässäni risteyksessä on ilta- ja yöaikaan punaiset valot kevyelle liikentelle, vaikka samaan kulkusuuntaan syttyisi vihreä valo ajoneuvoliikenteelle. Kevyen liikenteen valo voi vaihtua vihreäksi ajoneuvoliikenteen 'vihreän' aikana, jos polkupyrällä ajaa tiessä olevan ilmaisimen yli. Silmukka on noin 30-40 metrin päässä risteyksestä. Pyöräilijän ei tarvitse pysähtyä odottamaan vihreää, koska valo ehtii vaihtua vihreäksi reilusti ennen risteykseen saapumista. Toisaalta, jos kevyen liikenteen 'vihreälle' ei olisikaan enää aikaa (valo ei vaihdu vihreäksi risteystä lähestyttäessä), pyöräilijä ehtii pysähtyä. Risteyksessä on myös painonappi. Some-E 16. maaliskuuta 2010 kello 14.58 (EET)

Mun käsittääkseni silmukoita käytetään aika vähän pyörien havaitsemisessa ja joskus olen nähnyt käytettävän tutkia. Yleensä käytössä on kuitenkin vaan se painonappi. --Velma (keskustelu) 21. marraskuuta 2013 kello 10.47 (EET)

Suositeltu sivu[muokkaa wikitekstiä]

Miten tämä voi olla suositeltu sivu, kun Joukkoliikenne-etuus -osiossa on vain yksi lähde? Liikennevalojen ääniopasteista on kerrottu melko vähän, minusta siitä saisi olla enemmän tietoa ja omassa osiossa. --Pek 24. lokakuuta 2010 kello 21.47 (EEST)

Nyt siellä on useampi lähde. Statuksen poistoa saa ehottaa, jos tuntuu, ettei artikkelin laatu riitä enää. Ääniopasteet on yksi niistä asioista, joista ei pahemmin ole lähdemateriaalia eli paha alkaa keksimään mitään lisää itse. --Velma 3. joulukuuta 2011 kello 14.54 (EET)