Keskustelu:Lemu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kunnan nimen tarkoitus[muokkaa wikitekstiä]

(Entisenä) Lemulaisena en ole ikinä kuullutkaan kunnan nimen tarkoittavan ruovikkoa. Mistäköhän kyseinen tieto on peräisin? Käsitykseni mukaan nimen alkuperälle/merkitykselle ei ole annettu pitävää selitystä, paha hajukaan se ei siis todennäköisesti ole... albval 31. elokuuta 2006 kello 12.37 (UTC)

Poistin lauseen, kun sille ei vieläkään ole ilmestynyt lähdettä. --albval 11. huhtikuuta 2007 kello 06.50 (UTC)
Tuo artikkelissa mainittu lemu / lemo sanana ei kielitieteilijän mukaan ole ollut käytössä 1300 luvulla, jolloin Lemu/Lemo paikannimenä mainitaan jo asiakirjalähteissä. Se että erisnimi Lemu/Lemo perustuisi hajuun jota Lemulahti nimisellä merenlahdella, jonka sijainnistakaan ei ole tietoa, on mahdollisesti ollut jokin ominaishaju, ei ole kuin täysin avoin teoria, jonka tueksi ei ole mitään. Minusta on haitallista tällainen nollatieto siksi, että se vakiintuessaan saattaa haitata mahdollisen oikean tiedon löytymistä asiassa.
25.10.2009 Minä.Kommentin jätti 88.148.211.115 (keskustelu – muokkaukset)
Tuolle hajuselitykselle nyt joka tapauksessa löytyy painetut lähteet, joten kokonaan sitä ei parane poistaa. Eikä sitä artikkelissa edes minun mielestäni kerrota absoluuttisena totuutena. Jos sinulla on lähteet yllä olevalle kielitieteilijän sanomiselle, niin lisää se ihmeessä artikkeliin. --albval (keskustelu) 26. lokakuuta 2009 kello 18.41 (EET)[vastaa]