Keskustelu:Leikkipuisto Tuhkimo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Helsingin sosiaalivirasto ei näemmä ole itsensä kanssa samaa mieltä puiston ruotsinkielisestä nimestä, sillä täällä nimeksi on ilmoitettu Lekparken Askungen. -- Piisamson 3. elokuuta 2008 kello 14.23 (UTC)

Sehän on jo muutettu muotoon Lekparken Askungen. --ArttuS (Qaqpllk) 3. elokuuta 2008 kello 14.26 (UTC)

Viittasin tähän Kuohatin muutokseen. -- Piisamson 3. elokuuta 2008 kello 14.28 (UTC)
Aijjaa. --ArttuS (Qaqpllk) 3. elokuuta 2008 kello 14.32 (UTC)

Myös tässä rakennusvirasto viittaa puiston ruotsinkielisellä nimellä Askungen. Taitaa olla lapsus tuo Kuohatin mainitsema sivu. -- Piisamson 3. elokuuta 2008 kello 14.35 (UTC)

En huomannut katsoa vertaisarviointisivulle. Saattaa tietenkin olla, että puistosta käytetään ruotsiksi kahta nimitystä, mutta pidetään vain tuo Askungen "ruotsalaisempana". Ehkä mainitsemani sivun tekijä ei ollut vain jaksanut kääntää erisnimiä. – Kuohatti 3. elokuuta 2008 kello 14.47 (UTC)

Alueella jääkauden jäljet näkyvät poikkeuksellisen selvästi Suomenkin mittapuun mukaan. Joten palautin Kuohatin poiston ja vähän täsmensin. Laitan kuvia kallioista kun pääsen paikalle kuvaammaan.--O-V Mikkelä 7. elokuuta 2008 kello 18.52 (EEST)[vastaa]

Tässä joitain kuvia, mitä olin jo ottanut alueelta, jos näitä voidaan hyödyntää. Olkaapa hyvät, ketkä tiedätte näistä kallion muovautumisista.

--Aadesig 9. elokuuta 2008 kello 16.26 (EEST)[vastaa]

Tämä osio on arkisto. Älä muokkaa tätä osiota.

Arkistoitu vertaisarviointi[muokkaa wikitekstiä]

Tästä leikkipuistoa kertovasta artikkelista olisi tarkoitus saada suositeltu. Artikkelin kielelliseen tarkkuuteen, puiston historiaan ja sen nykypäivän käyttöön tahdon vielä laajemmin askartaa myös itse. --Aadesig 2. elokuuta 2008 kello 18.49 (UTC)

Artikkeli on jo valmiiksi hieno ollakseen näin paikallinen, joitakin kappaleita voitaisiin yhdistää, jotta niistä tulisi pitempiä. Alkumallineen arkkitehdit alueella-kohtaan voisi tarkistaa, ovatko kaikki arkkitehdit wikimerkittäviä, jotta siitä saadaan punaisia linkkejä pois. Suositelluksi tarvitsisi lisää viitteistystä, mutta se on jo nyt suht hyvällä tasolla. --Juusomoro 2. elokuuta 2008 kello 18.55 (UTC)
Tekstissä olevat ulkoiset linkit pitäisi viitteistää. Lab-oratory 2. elokuuta 2008 kello 18.56 (UTC)
Ohoh, tuota en huomannutkaan. Nuokin kun lisätään viitteisiin, viitteistys alkaa olla hyvä, tosin vielä kehitettävä. --Juusomoro 2. elokuuta 2008 kello 18.59 (UTC)

Aika resentistinen kokonaisuus. Historiasta on muutama rivi ja loppu käsittelee nykypäivää ja ajankohtaista tietoa. Johdannon pitäisi olla lyhennelmä artikkelista, mutta se kertoo vain sijainnin. --Jisis (keskustelu) 2. elokuuta 2008 kello 19.00 (UTC)

Siirsin tuon taistelun puiston tulevaisuudesta historiaan ja lisäsin vähän johdantoonkin tuolta myöhemmästä muotoon: Puisto on kaikille avoin ja maksuton. Se on ollut erityisesti lapsiperheiden suosima vapaa-ajanviettopaikka. Muutaman otsikon poistatin myös. --Aadesig 2. elokuuta 2008 kello 19.26 (UTC)
Ei se resentismiä poistanut. Puisto on perustettu 60-luvulla, ja nyt puolet Historia-otsakkeesta kertoo vuodesta 2005. --Jisis (keskustelu) 2. elokuuta 2008 kello 19.30 (UTC)
Totta, mutta on 2005 myös historiaa siinä missä esim. 1965. Pyrin lisäämään tietoa sitä mukaan, kun löydän. Kiitos. --Aadesig 2. elokuuta 2008 kello 19.37 (UTC)
Pointti on varmaankin, että tietoa olisi hyvä olla sopivassa suhteessa kultakin vuosikymmeneltä. Vanhojen tietojen kaivelu on toki työlästä, ja on mahdollista että joinakin vuosikymmeneniä ei ole tapahtunut erityisen paljon kertomisen arvoista. Oletettavasti puiston alkutaipaleesta on mahdollista löytää tietoa jostakin. -- Piisamson 2. elokuuta 2008 kello 19.40 (UTC)
Olet Piisamson oikeassa tuon käytännön kanssa, mikä Wikipediassa on historian suhteen, huomasin sen vasta, kun äsken tarkisin - kiitos. --Aadesig 2. elokuuta 2008 kello 19.48 (UTC)

Wikipediassa on yleensä suhtauduttu aika nihkeästi aikatauluihin, bussilinjaopasteisiin ja hintojen kertomiseen. Ne kun muuttuvat eivätkä ole kovin tietosanakirjamaista ainesta, mainokseksikin moiset voisi laskea. Uima-altaan sääntöjen ja puiston kieltojen kertominen vaikuttaa myös hieman kyseenalaiselta, etenkin kun ne eivät koske erityisesti tätä puistoa. – Kuohatti 2. elokuuta 2008 kello 19.53 (UTC)

Siis puistossa on uima-allas, ja siinä oli jopa eilen vettäkin. Kritiikkiä juuri puisto on saanut siitä, kun alkoholin vaikutuksen alaisena vieralleet ovat hajottaneet paikkoja ja sotkeneetkin, juuri sitä kiellot koskevat. Totta on ettei ns. toimintaohje-muoto ole sitä parasta artikkelia minunkaan mielestäni. --Aadesig 2. elokuuta 2008 kello 20.15 (UTC)
Myös tuo tapahtumia 2008-osio on resentistinen. --Juusomoro 2. elokuuta 2008 kello 20.43 (UTC)

"Helsingin kaupungin mukaan Roihuvuoressa asuu nykyisellään lähes 8 000 puiston lähikäyttäjää, joka on lähes sama määrä kuin roihuvuoressa asuvien määrä." Ehkäpä Helsingin kaupunki määritteleekin lähikäyttäjän niin, että se =Roihuvuoressa vakituisesti asuva henkilö? Vai mitä "lähikäyttäjä" tarkoittaa? Mitä nuo "Arkkitehdit alueella" ovat? Puiston suunnittelijatko? – Kuohatti 2. elokuuta 2008 kello 20.46 (UTC)

Käsitin sen niin, että nämä suunnittelevat aktivitettia puistoon. Mikäli näin ei ole, voitaisiin laittaa selitys, keitä he ovat. --Juusomoro 2. elokuuta 2008 kello 20.49 (UTC)
Arkkitehdit, ml. yleiskaavan suunnittelija, laitettu nelistään lastenkaitsijoiksi leikkipuistoon, jonka henkilökunnan määrä on kolme? Tuskinpa ainakaan tuota tarkoittaa. Semminkin kun Meurman kuoli 14 vuotta sitten. – Kuohatti 2. elokuuta 2008 kello 20.52 (UTC)
Tätä voidaan kysyä Aadesigiltä, joka tosin taisi jo mennä nukkumaan, kun ei ole kommentteja näkynyt. En tarkoittanut lastenkaitsijoita, vaan sitä, että he suunnittelisivat, mitä alueelle laitetaan, esim. tuo allas. --Juusomoro 2. elokuuta 2008 kello 20.58 (UTC)
Nyt alkaa selvetä. Vielä kun saataisiin Meurmanin ja Tallqvistin rooleihin selkeyttä. – Kuohatti 2. elokuuta 2008 kello 21.17 (UTC)
Alueen arkkitehdit tarkoittivatkin ilmeisesti alueella vaikuttaneita arkkitehteja? Otin pois Tallqvistin ja Korhosen. Heidän kohdallaan olleet lähdeviitteet eivät toimineet eikä ollut selvää, olivatko he lainkaan osallistuneet nimenomaan tämän leikkipuiston suunnitteluun. Mikä on Meurmanin osuus puiston suunnittelussa? – Kuohatti 3. elokuuta 2008 kello 17.38 (UTC)

Minun on lausuttava vastalauseeni historiaosion laajennukselle. Uudenmaan rannikon merovingiaikainen esihistoria, Helsingin varhainen historia ja Roihuvuoren historia ovat kaikki mielenkiintoisia aiheita, mutta eivät kuulu tälle sivulle. Tällä sivulla tulisi käsitellä vain tätä leikkipuistoa ja sen historiaa. – Kuohatti 2. elokuuta 2008 kello 21.04 (UTC)

Aivan, mutta osuutta saa laajentaa, vaikka se tietenkin käsittelee leikkipuiston historiaa. --Juusomoro 2. elokuuta 2008 kello 21.12 (UTC)
Katsopa uudestaan. Tällä hetkellä se käsittelee aika paljon muutakin kuin leikkipuiston historiaa. Jos sen sijaan tarkoitit, että periaatteessa osiota saa laajentaa, kunhan vain käsittelee leikkipuiston historiaa, niin viittasin "laajennuksella" tietenkin viimeisimpään laajennukseen. – Kuohatti 2. elokuuta 2008 kello 21.17 (UTC)
En vielä ollut nähnyt tuota lisäystä, kun kirjoitin kommenttiani. Kyllä, kaikki ei-puistosta kertova turhuus pois. --Juusomoro 2. elokuuta 2008 kello 21.24 (UTC)
Poistin Roihuvuoren asutushistoriaan liittyvän tarinoinnin. Faktatiedoille voisi löytyä paikka Roihuvuoro-artikkelissa. Puiston tarkempi perustamisvuosi kyllä kiinnostaisi. Samalla vaihdoin puiston ruotsinkieliseksi nimeksi Askungen. Tieto on peräisin kaupungin sivuilta (mm. Läntisen viheryksikön leikkipuistoluettelo, mutta en merkinnyt lähdeviitettä asian itsestäänselvyyden takia, vrt. Askungens väg. --Paappa 3. elokuuta 2008 kello 13.53 (UTC)

Laitoin lähdepyynnön sille, että altaassa pelataan usein salibandya. --Juusomoro 2. elokuuta 2008 kello 21.14 (UTC)

Artikkelissa on paljon muutakin tietoja, jotka pitäisi poistaa koska ne eivät ole tarkistettavissa. – Kuohatti 2. elokuuta 2008 kello 21.23 (UTC)
Miten mä sen lähteen lisään, jos oon ite nähnyt sen, että siellä pelataan. No ainakin yksi noista taphtumista liittyy siihen myös, että siellä pelataan/pelattiin. Yritin minimoida tuon esihistorian nyt. Aika vaikee oli työlästä oli tuotakin löytää. Kun jotain löytää, niin se ei ole puistosta vaan siitä vierestä :) se puiston rakennus on valmistunut 1974, mutta en muista enään, että mistä sen luin viimeksi. ehkä meen nukkumaan välillä, öitä. --Aadesig 2. elokuuta 2008 kello 21.28 (UTC)
Suosittelen lukemaan linkittämäni tarkistettavuuskäytännön, on näet Wikipedian tärkeimpiä käytäntöjä. Sivulla todetaan mm.: "Artikkelit saavat sisältää vain tietoja, jotka on julkaistu luotettavassa lähteessä." Tämä tarkoittaa, että kaikki sählypaikat eivät vain kuulu tietosanakirjaan, ja jos luotettavaa, kirjallista lähdettä ei ole, asiaa ei voi artikkelissa kertoa. – Kuohatti 2. elokuuta 2008 kello 21.36 (UTC)
Totta, mutta kyllä eri pelit, leikit ja ohjelmat muodostavat yhdessä itse leikkipuiston. Muistaakseni siellä oli pelimaalitkin altaassa, mutta poistan nyt tuon, koska se ei oikeen ollut asiaan kuuluvassa muodossa ilmaistu. --Aadesig 3. elokuuta 2008 kello 06.15 (UTC)
Nyt herättyäni sain ajatuksen, miten tämän voisi laittaa artikkeliin. Voit ottaa kuvan lapsista pelaamassa salibandya altaassa, mielellään näihin pelimaaleihin, ja laittaa sen kappaleen viereen. --Juusomoro 3. elokuuta 2008 kello 07.02 (UTC)
Muitakin kuvia voisi levittää galleriasta artikkelin sekaan. --Juusomoro 3. elokuuta 2008 kello 07.03 (UTC)

Pientä kielenhuoltoa tehdessäni pysähdyin byrokraattiseen virkkeeseen: Aamupäivätoiminta painottuu perheiden, vanhempien ja lasten, yhdessäoloon ja leikkitoimintaan. Tarkoittaako tämä, että aamupäivisin käy pääasiassa alle kouluikäisiä lapsia vanhempineen? Näin sen korjaan, täydentäkää te viisaammat. Virkamieskielen siteeraaminen pidentää tekstiä, mutta ei useinkaan lisää tekstiin tietosanakirjamaista faktaa. --Paappa 3. elokuuta 2008 kello 14.10 (UTC)

Vettä siinä altaassa oli nyt eilen. --Aadesig 3. elokuuta 2008 kello 15.23 (UTC)
Altaasta voisi ottaa kyllä myös kuvan lähempää, ja laittaa sen allas-kappaleeseen. --Juusomoro 3. elokuuta 2008 kello 15.25 (UTC)

Poistin katso myös-osion, sillä kaikki artikkelit olivat linkitettyinä heti johdannossa. --Juusomoro 3. elokuuta 2008 kello 15.29 (UTC)

Puiston ympäristön luonnehdinta puuttuu. Siis se millainen kallioperä, korkeuserot, kasvillisuus (lehtomainen?) jne. Kaupunginmuseon kuva-arkistosta voisi löytyä kuvia siitä millainen puisto oli ennen. Olen nähnyt kuvan jostain 60-70 luvulta jolloin allas oli ympäröity liuskekivillä ja puisto muutoinkin erillainen.--217.30.177.64 4. elokuuta 2008 kello 09.47 (UTC)

Tämä oli hyvä huomio. Ainakin tuolta koordinaateista löytää Google mapsin maastokartan ja Live searchin bird's eye-kartan, joita voi hyödyntää. Näitä vanhempia kuvia saattaa olla hankala löytää, mutta sekin voi olla hyvä asia äänestyksen kannalta. --Juusomoro 4. elokuuta 2008 kello 10.20 (UTC)

Muutamia huomioita. Aadesig on tehnyt kauniin kartan Hammareenin puistosta. Samanlainen olisi hyvä olla tästäkin puistosta jos lähdetään parantamaan tätä suositelluksi. Samoiten viereisestä japanilaistyylisestä puutarhasta vastaava kartta olisi hyvä vaikkei liitykkään suoranaisesti tähän artikkeliin. Vanhoja kuvia voisi yrittää pyytää myös Roihuvuoren aluueen keskustelusivuilla http://www.roihuvuori.com/ . Artikkelin kuvituksessa voisi olla myös kuvia joissa näkyisi ihmisiä. Kuvattavilta pitäisi kait mahdollisesti pyytää lupa? En tiedä. Itse olen tällä hetkellä kiireinen enkä ehdi nyt paneutua artikkeliin tämän enmpää--O-V Mikkelä 4. elokuuta 2008 kello 12.01 (UTC)

Tuo kartta voisi olla hyvä, varsinkin tulevassa kohdassa ympäristöstä. --Juusomoro 4. elokuuta 2008 kello 20.50 (UTC)
Kiitos, katsotaan mitä vielä saan irti tässä. Meidän talossa asuu yksi ihminen, joka on pitkään tietääkseni asunut tässä. Seuraavan kerran, kun näen hänet, niin kysyn häneltä tarkemmin, jos hän tietäisi alueen historiasta lisää. Mielestäni kartta on vähän hankala piirtää, jos apuna on vain nuo netin tarjoamat sateliittikuvat (ylhäältä päin puut peittävät kaikkia oleellisia rajalinjoja aika kiitettävästi). Aamulla kävelin altaan ohi ja se oli taas tyhjä sekä siinä oli yksi pelimaali. Harvemmin tulen siinä "puistoaikaan", eli klo 12 paikalle arkisin - kuvien kannalta. --Aadesig 8. elokuuta 2008 kello 18.35 (EEST)[vastaa]

En tiedä onko tästä hyötyä tulevaisuudessa, mutta ostin sääaseman. Olen näitä lukemia nyt alkanut kirjata ylös, mitä tässä puiston vierestä saan: http://roihuvuori.awardspace.com/ --Aadesig 8. elokuuta 2008 kello 19.29 (EEST)[vastaa]

Mihin muuten hävisivät ne ruokailua koskevat kellonajat artikkelista? --Aadesig 8. elokuuta 2008 kello 23.54 (EEST)[vastaa]
Mikä artikellissa vielä tekee siitä sellaisen, että se luetaan kuuluvan Epäselvät artikkelit ja Puutteelliset lähdemerkinnät -luokkiin? --Aadesig 8. elokuuta 2008 kello 23.57 (EEST)[vastaa]
Kelpaisiko tämä kartasta: Kuva:Leikkipuisto-Tuhkimo-kartta.jpg ? --Aadesig 9. elokuuta 2008 kello 01.28 (EEST)[vastaa]
Tein tuossa vielä enkuks yhden version ja sitten suomenkielisen artikkelin keskustelusivulle lisäsin tänään ottamiani kuvia alueen kallioista, jos joku osaa niistä jotain enemmän kirjottaa tai tietäisi. --Aadesig 9. elokuuta 2008 kello 22.46 (EEST)[vastaa]

Vähän kyllä epäilyttää, että saako aiheesta suositellun artikkelin.... Pysäkkiaikataulut pitäisi ainakin poistaaa, koska jokainen voi tarvittaessa hankkia ne itsekin ytv:n sivuilta, kun wikipedia on tietosanakirja eikä reittiopas. --Velma 16. elokuuta 2008 kello 15.39 (EEST)[vastaa]

Poistetaan. Aluksi ajatukseni oli mukailla muita artikkeleita tässä asiassa, kuten Roihuvuori-artikkelissa on linjat ilmaistu. Myös alueen historiaan vahvasti liittyvät linja-autot, Roihupellossa on myös linja-autovarikko, joten bussiliikennettä on muutenkin merkittävästi alueella, vaikkei linjoja laskettaisikaan. --Aadesig 17. elokuuta 2008 kello 10.28 (EEST)[vastaa]

Alussa, joku oli laittamassa tätä ehdokkaaksi hyviin artikkeleihin, ja olen samaa mieltä, että sen voisi sinne lisätä ja katsoa miten käy. Suositelluksi tämä on mielestäni hieman liian lyhyt, vaikkakin aiheeseen nähden mielestäni erittäin kattava kun muita puistoaiheisia artikkeleja seuraa. --Aadesig 17. elokuuta 2008 kello 10.54 (EEST)[vastaa]

Tämä osio on arkisto. Älä muokkaa tätä osiota.

Ehdotus lupaavaksi artikkeliksi[muokkaa wikitekstiä]

Kannatan lupaavaksi. --Compance 23. syyskuuta 2010 kello 14.33 (EEST)[vastaa]

Niin minäkin. --Lakritsa 26. syyskuuta 2010 kello 11.24 (EEST)[vastaa]
Vaatisi kyllä päivitystä, jo tietolaatikossa oli vanhaa tietoa. -Ochs 26. syyskuuta 2010 kello 11.50 (EEST)[vastaa]
Niin minäkin.  Kannatan. --Pentti Repo 27. syyskuuta 2010 kello 15.00 (EEST)[vastaa]
Kannatusääni. --Ville Siliämaa 28. syyskuuta 2010 kello 20.28 (EEST)[vastaa]
Merkitsen lupaavaksi ja arkistoin keskustelun.--Tanár 1. lokakuuta 2010 kello 15.23 (EEST)[vastaa]