Keskustelu:Las Palabras de Amor

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Periaatteessa OK artikkeli (viitaten ensimmäineen versioon), tosin minusta tilpehööri poistettuna tässä on edelleen sen verran vähän tekstiä, että parempaa jälkeä tulisi, jos yhdistäisi Hot Space -albumin artikkeliin (jota tosin ei ole). Lisäksi en-wikin artikkelikin on yhtä lyhyt, joten tämä ei välttämättä tästä juuri tule pidentymään. Voidaan siis kysyä: tällaisiakö haluamme kunnon artikkelien pituisten albumiartikkelien sijaan? Voidaan myös kysyä, onko tämä (eka ja toka versio) tynkä? Melkein laittaisin tynkä merkin. --Cyborg Orangutan model-123 21. kesäkuuta 2006 kello 07.38 (UTC)

Albumiartikkelin tämän hetkinen pituus ei ole oikein hyvä perustelu. Miettisin mieluummin albumiartikkelin potentiaalista pituutta. Olen kyllä samaa mieltä, että MC Vittumeitsin jokaisesta singlestä ei kannata tehdä artikkelia. Tynkä tämä tuskin on siinä mielessä, että tässä on kaikki perustiedot tästä singlestä. --TBone 21. kesäkuuta 2006 kello 07.43 (UTC)
En puhunutkaan vain tämän hetkisestä pituudesta, vaan pelkäsin myös tulevaisuuden puolesta. Mitä tarkoitat albumiartikkelin potentiaalisella pituudella? Ainakaan ei ole mitään pelkoa, että niistä tulisi liian pitkiä. Myöskin nuo nippelitiedot (eri singlejen listasijoitukset yms.) saadaan kyllä albumiartikkeliin ilman että se muuttuu tilastojen sekamelskaksi. Kysymys on edelleen, että haluammeko wikipediasta tietokannan, jossa on tämän tyyppisiä lyhyitä ja suhteellisen tarpeettomia (flopanneen albumin ei-kovin-menestynyt biisi) artikkeleja kuin tämä nykymuodossaan (vaikka tähän joku löytäisikin tekstiä, niin näitä biisitynkiä tulisi jatkossa kuitenkin olemaan, jotka on vielä tätäkin paljon lyhyempiä). Minusta pidemmät artikkelit olisivat parempia. --Cyborg Orangutan model-123 21. kesäkuuta 2006 kello 07.46 (UTC)
Rinnastaisin tämän samaan kuin sen, että kiellettäisiin vaikkapa tekemästä jalkapallon ykkösdivarin joukkueista omia artikkeleita, koska ne mahtuvat hyvin samaan artikkeliin. --TBone 21. kesäkuuta 2006 kello 07.48 (UTC)
Niin, no tässä voi laajemmin puhua siitä, että minkä kokoisia artikkeleita toivotaan. Mun mielestä wikipediasta on turha tehdä tietokantamaista juttua (vrt. aku ankan taskarit). Parempi olisi ottaa nimenomaan vähän laajemmat artikkelit tavoitteeksi. Jos tuo jalkapallo analogia on artikkeleiden pituuden puolesta samanlainen kysymys kuin tämä, niin näkisin, että on tosiaan parempi esitellä joukkueet divarin artikkelissa, tosin oletan, että fudisjengeistä nyt saisi vähän pidempiä artikkeleita kuin suhteellisen vähämerkityksisistä biiseistä. --Cyborg Orangutan model-123 21. kesäkuuta 2006 kello 07.52 (UTC)
"Ainakaan ei ole mitään pelkoa, että niistä tulisi liian pitkiä." No mitä mieltä artikkelista The Wall? Muutenkin rasittavaa tämä ennaltaehkäisevä sota niitä aihealueita vastaan, mistä muokkaaja ei itse nyt vain satu välittämään. Tai vaihtoehtoisesti, koska muokkaaja heittää ilmoille tämäntyyppisiä profetioita artikkelin koosta tulevaisuudessa. --Neofelis Nebulosa (моє обговорення) 21. kesäkuuta 2006 kello 10.08 (UTC)
Totta kai sitten voi ruveta jakamaan artikkelia, kun siitä tulee liian pitkä, mutta sellainen tilanne on tietysti vain toivottava verrattuna nykyiseen tynkätehtailuun. Tarkoitin, että ei ole pelkoa tässä vaiheessa liian pitkistä artikkeleista, kun ongelmana ovat kerran tyngät. Oma kantani tässä on, että biisiartikkelit yhdistettäisiin albumi tai bändiartikkeleihin ehkä siihen asti kunnes ne ovat kasvaneet, en ole siis mitenkään biisiartikkeleita vastaan, mutta minusta on tyhmää, että monet rupeavat tehtailemaan esimerkiksi tynkäartikkeleita kun itse bändin artikkelikin on vielä täysin alullaan. Tähän ei liity mitenkään suhteeni aiheeseen, kuuntelin itse queenia ala-asteiässä. --Cyborg Orangutan model-123 21. kesäkuuta 2006 kello 10.17 (UTC)
"Oma kantani tässä on, että biisiartikkelit yhdistettäisiin albumi tai bändiartikkeleihin ehkä siihen asti kunnes ne ovat kasvaneet, en ole siis mitenkään biisiartikkeleita vastaan" niinpä, mutta äänestämällä Killer Queenin palautusta vastaan estät periaatteessa samalla sen, että siitä koskaan voitaisiin kirjoittaa itsenäistä artikkelia. Kuitenkin saman albumin muista singleistä voisi kirjoittaa itsenäisen artikkelin vaikka heti. Hassua vai mitä. Sen verran täsmennettäkööt "tynkä"-keskusteluun, että Las Palabras de Amor -artikkelin potentiaalisesta pituudesta en osaa sanoa mitään - kuulin koko kappaleesta (ja samalla kappaleenkin) vasta 5 minuuttia ennen artikkelin kirjoittamista :) Sen verran piti sentään tehdä pohjatyötä, että huomasi en.wikissä olleen virheen ... :) --TBone 21. kesäkuuta 2006 kello 10.36 (UTC)
No se nyt on tekninen kysymys erikseen, että mitä tässä pitäisi äänestää, ei yksi ääni vaikuta yleensä. Mutta olen selittänyt kantani: biisit albumi/bändi-artikkeleihin, paitsi jos kasvavat pitkäksi. Voisin vielä kysyä, että häiritseekö sinua, jos joku yhdistäisi tämän (mahdollisesti tulevaan) artikkeliin "hot space"? --Cyborg Orangutan model-123 21. kesäkuuta 2006 kello 10.46 (UTC)
Useassa tapauksessa se vain teettää turhaa työtä. Voi heittää vastakysymyksen että häiritseekö sinua muutama jaloissa pyörivä tynkäbiisiartikkeli niin paljon? Monesti en-wiki on tässä prosessissa sen verran edellä, että sieltä voi suoraan katsoa osviittaa - eikä alkaa änkeämään kaikkea albumiartikkeliin vain sen takia että jotkut eivät jostain syystä kestä (väliaikaisesti) alamittaisia artikkeleita. Ja tottakai kukin voi käyttää maalaisjärkeään tässä - on niitäkin sinkkuja joista ei vain löydy juttua tarpeeksi (mutta tässä siis kyse kuitenkin Fredi Elohopean yhtyeestä). Onneksi et muuten Oranki ole svenska-wikissä jos tyngät aiheuttavat näppylöitä, heh.. --Neofelis Nebulosa (моє обговорення) 21. kesäkuuta 2006 kello 11.44 (UTC)
Yhtä hyvin voi sanoa, että itse tynkäartikkelin teko oli turhaa työtä. Puhut väliaikaisesti alamittaisista artikkeleista, mutta kyllä nuo biisiartikkelit jäävät varmaan monissa tapauksissa vuosiksi tai ikuiseksi ajaksi rivin tai muutaman rivin pituisiksi, joten olisi parempi tehdä niiden pohjalta yksi hyvä albumiartikkeli. Tuo maalaisjärki ei oikein aina pysty selvittämään, että mistä biiseistä saa tietoa lopulta ja mistä ei. Erinomainen esimerkki on tämä artikkeli. Tämä epäselvyys puhuu puolustamani näkemyksen puolesta, jossa biisiartikkelien pitää kasvaa ensin albumi/bändi-artikkeleissa. --Cyborg Orangutan model-123 21. kesäkuuta 2006 kello 11.48 (UTC)
Olkaamme siis samaa mieltä siitä että olemme eri mieltä. --Neofelis Nebulosa (моє обговорення) 21. kesäkuuta 2006 kello 11.54 (UTC)