Keskustelu:Lapuan päivä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Odotellaan hetki aikaa ennen poistamista, josko tekijällä mahd. olisi oikeus tekstiin.--Teveten 6. maaliskuuta 2006 kello 10.06 (UTC)

Olen jo pari kertaa yrittänyt kertoa, että olen itse kirjoittanut kyseisen artikkelin osoitteessa http://kotisivu.mtv3.fi/lapuaseura/lapuanpaiva.pdf, ja siksi siirsin sen sellaisenaan Wikiin... Kommentin jätti 192.98.86.113 (keskustelu – muokkaukset).

Lapuan päivä vai Lapuan Päivä?[muokkaa wikitekstiä]

Oman kielitajuni mukaan Lapuan päivä on oikeampi kirjoitusmuoto, mutta ainakin yksi gradu (joka on oletettavasti läpäissyt kielentarkastuksen) käyttää muotoa Lapuan Päivä. Googlettamalla löytää molempia muotoja [1]. Kumpaa pitäisi käyttää? --Lendu 6. maaliskuuta 2006 kello 11.33 (UTC)

Käsittääkseni "Lapuan päivä" voisi olla oikeampi muoto nimeämiskäytännön kannalta. En tietenkään gradun kieliopin tarkastajia halua vähätellä. --TeVe 6. maaliskuuta 2006 kello 11.35 (UTC)
Uskoakseni Lapualaiset tietävät parhaiten. Uskon artikkelin laatijan tietävän parhaiten, koska ilmeisimmin hän on ko. tapahtumassa aktiivinen. Oikeakielisyydellä ei ole merkitystä 200 vuotta juhlitun tapahtuman nimessä, se on se mikä se on.--Teveten 6. maaliskuuta 2006 kello 11.38 (UTC)

Mainitun gradun tekijä taidan olla minä... Kyseinen artikkeli perustuu juuri graduuni. Juhlan nimi on tosiaan makuasia, oikeakielisyys vaatisi tietysti muotoa Lapuan päivä, mutta toisaalta tilaisuus oli Suomen sodan veteraanien ym. kielessä Päivä isolla P:llä. Kommentin jätti 192.98.86.113 (keskustelu – muokkaukset).