Keskustelu:Kvanttimystiikka

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Vaikka en minkään kvanttimystiikan kannalla olekaan, voiko tietosanakirjassa joku anonyymi kirjoittaja sanoa "Vaikka kvanttimystiikka on täysin epätieteellistä ja sen luojat ovat osoittaneet heikkoa ymmärtämystään kvanttitieteestä"? Kenen mielestä näin on? Onko jutun kirjoittajalla jotenkin korkeampi ymmärrys kvanttitieteestä? En siis peräänkuuluta arvostusta kvanttimystiikalle (joskin niiden fyysikoiden joukko, jotka ajattelevat tietoisuuden ja vapaan tahdon jotenkin liittyvän aivojen kvanttimekaanisiin ominaisuuksiin, ei ole ihan pieni), vaan kyseenalaistan lähteettömien mielipiteiden laukomisen tietosanakirjassa.

Kirjoittajan tietoja kuvaa hänen toteamuksensa, että Bose-Einstein -kondensaatio on mahdollista vain lähellä absoluuttista nollapistettä. Pitää paikkansa, mutta eikö peruskysymys ole kuinka lähellä? Minkä metriikan suhteen huoneenlämpötila on kaukana nollasta? --Teroh 24. elokuuta 2007 kello 19.33 (UTC)

Artikkelin näkemys on hyvin yksipuolinen ja siinä keskitytään mollaamaan aihetta. Tietosanakirjan tulisi olla neutraali. --Vitalis 2. lokakuuta 2010 kello 19.16 (EEST)[vastaa]