Keskustelu:Kullervo (Kiven näytelmä)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Lupaava artikkeli -ehdotus[muokkaa wikitekstiä]

Replacement filing cabinet.svg Tämä osio on arkisto. Älä muokkaa tätä osiota.

Ehdotan lupaavaksi. Gopase+f (keskustelu) 1. helmikuuta 2016 kello 12.47 (EET)

Aika hyvää. Muutamia hajahuomioita. 1) Joidenkin mielestä lähteiden pitäis olla mallineissa. 2) Sitte "roolia ensimmäisenä lupaavana suomenkielisenä kirjailijana, suomalaisen puolueen äänitorvena" on lähteessä vähän kinkkisesti sanottuna, enkä osaa sanoa onko sillä tarkoitettu sitä mitä tekstissä on eli vain tämä jälkimmäinen osa - liekö siinä yksi vai kaksi asiaa - ja kuka on tätä roolia on Kivelle varannut ei selkeästi ilmene. 3) Runomuotoinen palkittu laitos on ilmeisesti hävinnyt vuosien 1860-1865 välillä, vai? Liekö Kivi sen itse hävittänyt? 4) No sit on vielä tämä "nykyrahaksi" muuntaminen arveluttavaa, vaikka sekin on lähteessä. Mutta ei tämä kaukana ole, faktuaalinen tarkkuus tässä vaiheessa ei olisi pahitteeksi. Toi neljäs kohta kannattais ainakin mielestäni joko poistaa tai sitten kertoa kenen arvio se on ja minkä vuoden nykyrahassa. --Höyhens (keskustelu) 2. helmikuuta 2016 kello 14.36 (EET)
Nykyrahasta sama ajatus, siihen pitäisi laittaa joku ankkuri. --PtG (keskustelu) 7. helmikuuta 2016 kello 13.34 (EET)
Hämäävästi sanottu että on ensimmäinen Kiven näytelmä, kyllä se on kaikkinensa esikoinen. Cygnaeuksen kohdalla on vedetty vähän mutkia suoraksi, samoin fennomaniassa. Cygnaeuksen "olennainen" vaikutus ei ilmene lähteestä. Yksi lähde ei toimi. Lupaavuuden ehdottajankin pitäisi kantaa vastuu siitä että artikkeli on kunnossa. Nyt tämä on raakile, jolle jonkun pitäisi tehdä jotain. Ei lupaava. --Abc10 (keskustelu) 7. helmikuuta 2016 kello 14.18 (EET)
Liikaa puutteita, kuten yllä todettu. Lisäksi artikkelin nimi hämää, omasta mielestäni parempi olisi ”Kullervo (Aleksis Kiven näytelmä)” yms. – Najboljši 11. helmikuuta 2016 kello 11.07 (EET)
Siirsin nimelle Kullervo (Kiven näytelmä). Gopase+f (keskustelu) 12. helmikuuta 2016 kello 17.01 (EET)

Ei ilmeisesti konsensusta. Arkistoin. J.K Nakkila (keskustelu) 15. helmikuuta 2016 kello 16.50 (EET)