Keskustelu:Konservatismi

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Artikkeli on nykyisellään ruma. Pitäisi yhdistellä noita irtonaisia rivejä --128.214.69.151 30. marraskuuta 2005 kello 15:09:02 (UTC)

Kielenhuolto[muokkaa wikitekstiä]

  • Konservatismi - Jokainen lause omana kappaleenaan. --ML 26. tammikuuta 2006 kello 16.16 (UTC)
Jep. Aika sähkesanomakieltä. Yritin saada artikkelia helpommin luettavaan muotoon, mutta huomasin, että myös rakenteessa on niin suuria epäloogisuuksia, etten ollut enää varma, mihin ajatukseen mikäkin lause liittyy. Niinpä heitin pyyhkeen kehään, jotta en aivan sekoita koko artikkelia. Ehkä joku historiallisesti valveutuneempi henkilö saa siitä vielä luettavan. -- JeeJee 3. maaliskuuta 2006 kello 16.40 (UTC)

Artikkelissa on myös ristiriitaisuus. Toisessa osassa sanotaan että konservatismit tukevat valtion puuttumista asioihin ja taas toisessa että he tukevat yksityis yrittäjyyttä. Mielestäni konservatiivit ovat enimmäkseen jälkimmäisiä, siis oikeistolaisia (jos tämä termi sallitaan) kuin sosialisteja eli vasemistolaisia. Tietysti se riippuu kunkin maan historiasta, eli entisen neuvostoliiton alueella nyt ovat konservatiiveja kommunistit. Ja muutosta eli valtion kontrollia vähentäviä ovat oikeistolaisia. --Koso 29. syyskuuta 2006 kello 13.14 (UTC)


Lisäksi tuolla on tuo lainaus kirkkoherran päivästä. Se taas ei liity mitenkään aiheeseen ellei sitä perustele sen enempää. Irrallinen lainaus ilman mitään pointtia. --Cruiserweight 29. syyskuuta 2006 kello 13.14 (UTC)

lainaus on asiallinen ja liittyy aiheeseen, kumosin muokkauksesi.--kalamies 6. elokuuta 2008 kello 09.56 (EEST)
Onhan se asiallinen lainaus, mutta se liittyy aiheeseen mutkan kautta. Paistia mussuttaneen kirkkoherran mielestä Ranskan kunkun mestaus oli törkeä temppu. Kiva juttu, mutta se ei ole mikään syvällinen luonnehdinta konservatismista. Lause on irrallinen ja luo lähinnä tällä hetkellä sellaisen käsityksen, että konservatismin pohja on ylensyövässä kirkkoherrassa, joka manaa vallankumousta ja kunkun. Vai onko tämä tarkoituskin? Ei se oikein tähän artikkeliin, ainakaan nykyisen rakenteen pohjalta, sovi yhtään. --Smörre 19. joulukuuta 2008 kello 01.25 (EET)

Tekstin alkuperä[muokkaa wikitekstiä]

Teksti on peräisin sivulta http://www.dlc.fi/~etkirja/ mutta siellä sanotaan, että kyse on vapaasta tekstistä: "Oppikirjaa tehdään "ilmaisen lähdekoodin" periaatteella. - - Materiaalin tekoon osallistuu koko ajan suuri määrä ihmisiä kuten "avoimen lähdekoodin" aineistoissa on tapana." --Ulrika 5. joulukuuta 2006 kello 20.23 (UTC)