Keskustelu:Koira

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun


(Ensimmäinen keskustelu)[muokkaa wikitekstiä]

Mites tuon koira-kuvatuksen saisi pienemmäksi?! Ainakin IE5.5-sarjan selaimella ikkunan ollessa pieni kuva sotkee tekstin tykkänään. En onnistunut yhdistämään viittausta alkuperäispaikkaan (en-wiki) ja leveyskäskyjä niin että olis pelittänyt... Aulis Eskola 15:50 kesä 28, 2004 (UTC)

No muokkaappa, selaintasi, tai käytä Mozilla Firefoxia.

Koiran kotimaa?[muokkaa wikitekstiä]

Eli mikä on koiran kotimaa?

Se on Harmaa norjanhirvikoira... Kävin katsomassa Kennelliiton sivulta.Pystykorvien ryhmä on 5 eli FCI 5. Rakasiines 23. lokakuuta 2006 kello 18.01 (UTC)

Kuva norjan harmaansta hirvikoirasta vai harma norjan hirvikoirasta[muokkaa wikitekstiä]

Noi 15 vuotta sitten omistin Norjan harmaan hirvikoiran mutta nyt kuvassa näkyy nimenä harmaa norjan hirvikoira. Onko tämä nyt sitten virallinen rotumääritelmä ?

Rodun virallinen nimi on harmaa norjanhirvikoira. Viralliset nimet on Kennelliiton sivuilla. Tosin sieltä on vaikea löytää, kun pitää tietää mihin ryhmään kuuluu. Outoa etteivät osaa tehdä yksinkertaista hakusysteemiä. http://www.kennelliitto.fi/FI/Rotumaaritelmat/ --Ulrika 5. lokakuuta 2006 kello 18.58 (UTC)


Koiran sairaudet[muokkaa wikitekstiä]

Onko koiran sairauksista esittävä osio tarpeellinen wikipediassa vai ei? Mitä mieltä muut ovat? Mielestäni vähintään jonkinlainen esittely olisi hyvästä. --Lassi05 22. joulukuuta 2006 kello 20.07 (UTC)

Jotain niitä voi esitellä, mutta tietosanakirjaan ei kuulu ohjeet hoidosta tai lääkäriin viemisestä. – linnea 22. joulukuuta 2006 kello 20.18 (UTC)
Lisätty listaa yleisimmistä sairauksista. Pitäisikö siirtää omaksi sivukseen? Til 16. toukokuuta 2007 kello 16.26 (UTC)

Kuva ja sen kuvateksti ovat hieman hämääviä[muokkaa wikitekstiä]

Eli kuvatekstinä Harmaanorjanhirvikoira ja kuvassa ei sitten todellakaan ole kyseisen rodun edustaja. Pitäis varmaan muokata?

Kaisu

Kuuluisat koirat[muokkaa wikitekstiä]

Onko noita pakko olla ihan noin paljon artikkelissa? Niille voisi vaikka tehdä oman luettelon. –Aslak 4. huhtikuuta 2007 kello 19.32 (UTC)

Koiran kesyttäminen[muokkaa wikitekstiä]

"Alun perin koira kesytettiin, koska se oli hyvä vahti ja suuri apu metsästyksessä."

Pisti vähän silmään tällainen absoluuttinen toteamus kymmeniä tuhansia vuosia vanhoista tapahtumista. Tai lähinnä se, että kyseinen lause tuntuu jättävän kokonaan huomiotta näkemyksen siitä että koiraa ei alunperin kesytetty, vaan se itsekesyyntyi, ts. jotkut sudet tulivat omaehtoisesti ihmisten läheisyyteen ja kyseistä tapaa voitaisiin kesyttämisen sijaan kutsua pikemminkin molemminpuoliseksi mutuaaliseksi suhteeksi, josta kesyttämiseen olennaisesti kuuluva ylivalta on ollut huomattavasti vähäisempää tai puuttunut kokonaan.

On muutenkin selvää, etteivät kivikauden ihmiset mitenkään tietoisesti kesyttäneet susia. Kesyn eläinlajin aikaansaaminen tietoisesti vaatii varmaan paljon modernia tietotaitoa perinnöllisyydestä yms. Tosin samaa "kesytettiin"-kielenkäyttöä käytetään muiden vanhojen kotieläinten yhteydessä, mutta se ei silti liene kovin suositeltavaa. --ML 15. kesäkuuta 2007 kello 15.24 (UTC)

Koirien syönti[muokkaa wikitekstiä]

Miksi vitussa tässä artikellissa pitää olla tekstiä aiheesta koira ihmisravintona? Aivan sama jos vauvoja käsittelevässä artikelissa kerrottaisiin kuinka vauvoja voi valmistaa ruoaksi! Kommentin jätti 91.155.139.92 (keskustelu – muokkaukset)

Jos vauvoja valmistettaisiin päivälliseksi, niin siitä varmasti olisi pätkä artikkelissa. Wikipedia ei ole mukava satukirja, vaan täällä asiat kerrotaan mahdollisimman todellisesti :)-Hene_133- WTF? 18. marraskuuta 2009 kello 15.27 (EET)
Pitääkö myös artikkelista maksa poistaa sinne lisäämäni osio maksan käytöstä ruoassa? --Quadriplegia 18. marraskuuta 2009 kello 15.32 (EET)
Se on täysin tietosanakirjamaista tietoa, jonka jatkuva poistelu on tulkittava vandalismiksi. Vauvoja ei tiettävästi käytetä yleisesti ihmisravintona oikein missään puolella maailmaa. --Quadriplegia 3. tammikuuta 2010 kello 23.39 (EET)
Koirien syöminen on fakta. Myös kannibalismi on fakta, josta löytyy myös artikkelinsa. Loppu on vilkasta mielikuvitusta. Kommentin jätti 84.250.212.66 (keskustelu – muokkaukset)

Aistit[muokkaa wikitekstiä]

Koiran aisteista on hyvin vähän tässä artikkelissa. 85.217.23.199 20. helmikuuta 2011 kello 22.50 (EET)

Koiran ikä[muokkaa wikitekstiä]

Miksi artikkelissa ei mainita sitä jota useat etsii, eli kuinka vanhaksi koirat elää

rodut/alalajit?[muokkaa wikitekstiä]

Mitenkäs nuo rotujen tieteelliset nimet, onko sellaisia? Kun monilla eläimillä pienehkökin ero riittää alalajiksi erottamiseen, niin koiran tapauksessa kaikki mahdolliset erilaiset ja samanlaiset rodut kuuluvat vain yhteen suden alalajiin joka ikinen? Ja näköjään dingokoira on nykyään määritelty myös suden alalajiksi. 85.76.40.143 14. heinäkuuta 2017 kello 05.59 (EEST)