Keskustelu:Kirkko

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tekstissä lukee: "Reformoidun opin mukaan on erotettava tosiuskovaiset eli valitut ja muut kastetut eli kutsutut." Panin siihen lähdepyynnön. Mutta muutenkin ihmettelen onko olemassa yhtä yhteistä reformoitua oppia. --Ulrika 12. tammikuuta 2007 kello 09.01 (UTC)

Tarkistettava?[muokkaa wikitekstiä]

[1] Kun merkin lätkäisee, olisi ihan kiva saada tänne keskustelusivullekin perusteluita. Mitkä kohdat ovat epäilyttäviä? Mistä puuttuu lähteet? (No, niitä ei juuri ole, mutta lähteen pyytämiseen meillä on malline: {{Lähde}}) -tKahkonen 26. heinäkuuta 2007 kello 19.23 (UTC)

Esimerkiksi "Nullus Salvus Extra Ecclesiam" ajatuksen käsittely on amatöörimäistä, esimerkiksi keskeistä ajatusta kirkon hierarkisten ja karismaattisten rajojen mahdollisesta eroavuudesta ei mainita mitään. Aihetta käsittelivät jo varhaiset kirkkoisät harhaoppien yhteydessä, joten materiaalia pitäisi olla. Tämän lisäksi ortodoksinen kirkkokäsitys on sekava ja ilmeisen virheellinen. Itse en ehdi valitettavasti tähän artikkeliin perehtyä. --Joonasl (kerro) 26. heinäkuuta 2007 kello 19.34 (UTC)
Kiitos. -tKahkonen 27. heinäkuuta 2007 kello 09.41 (UTC)