Keskustelu:Karjalan kielen seura

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Saattaa olla, että siirtoni pienikirjaimiselle nimelle meni sittenkin väärin. Tässä Kotusin jutussa on isot kirjaimet. Jostain syystä kaikki mediajutut, joihin törmäsin, käyttivät pienikirjaimista muotoa. Saapi siirtää takaisin, jos on varmaa tietoa. -Ochs (keskustelu) 4. toukokuuta 2021 kello 16.10 (EEST)

Meni joo väärin, mutta suoraan sanottuna en usko, että on kovasti väliä sillä, kummin se täällä on; hiljaahan tämä vähitellen haudataan. Iivarius (keskustelu) 4. toukokuuta 2021 kello 17.23 (EEST)
Se meni ihan oikein. Yhdistyksen nimi on Karjalan kielen seura ry. Yhdistysten nimet löytyvät PRH:n yhdistysrekisteristä. Se on rekisteri, jossa on tietoa yhdistyksistä. Kotus ehkä haluaisi, että sen nimi olisi jokin muu, mutta tässä ei ole kysymys siitä, miten Kotus haluaisi tämän yhdistyksen kirjoittavan nimensä. --Takavuosina yhdistykset tekivät rekisteri-ilmoituksensa paperilomakkeella, jonka toimittivat yhdistysrekisteriin. Moni yhdistys kirjoitti yhdistyksen nimen siihen lomakkeeseen kokonaan suuraakkosin, ja se olikin sitten virallinen yhdistyksen nimi, joka tuli rekisteriin. Tuttavani asuu asunto-osakeyhtiössä, jonka perustajat ovat päättäneet, että sana "asunto-osakeyhtiö" lyhennetään yhtiön nimessä eri tavalla kuin Kotus nykyään suosittelee. Se on kuitenkin sen yhtiön virallinen nimi, ainoa ja oikea. Jos Karjalan kielen seura ry:n perustajat olisivat halunneet, että yhdistyksen nimi olisi kirjoitettu Karjalan Kielen Seura ry, niin heidän olisi pitänyt rekisteröidä yhdistys sillä nimellä tai muuttaa nimi myöhemmin virallisesti.-- Tämä vääntö kuuluu samaan sarjaan kuin Keskustelu:Tieto-Evry#TietoEVRY vs. Tieto-Evry. --Htm (keskustelu) 4. toukokuuta 2021 kello 18.31 (EEST)
Tarkoitatko, että artikkelin nimi pitää aina olla täsmälleen sama kuin yhdistysrekisterissä? Se on ristiriidassa tyylioppaamme kanssa. Ja miksi ihmeessä Kotus "haluaisi" kirjoittaa nimen isoilla alkukirjaimilla, kun se tällaisissa tapauksissa johdonmukaisesti suosittaa pienikirjaimista muotoa? Artikkelin muokkaushistoriasta näkee, että joku käyttäjä, joka on muokannut vain seuraan liittyviä sivuja, on siirtänyt nimeä pariinkiin kertaan isoille alkukirjaimille. Siitä voi, jos haluaa, esittää arveluja seuran itsensä käyttämästä kirjoitustavasta. Arvelujen sijaan voi tietysti etsiä arkistoidun kotisivun viime vuodelta. Jos nimi on aikoinaan rekisteröity (vahingossa?) "väärin", hirttäytyykö wikipediakin siihen loppuiäkseen? Sinänsä minulle on ihan sama, ajanhukkaahan tästä on keskustella. Mennään mieluummin keskustelemaan tärkeämmistä asioista. -Ochs (keskustelu) 4. toukokuuta 2021 kello 19.00 (EEST)
Minusta yritysten ja yhdistysten nimi voisi olla oikeassa muodossa. Oikea muoto on mielestäni yhdistyksen ja yrityksen virallinen nimi. Mikä muu se voisi olla? Yhdistyksen itsensä haluama kirjoitustapa on luonnollisesti se, jonka he ovat viralliseksi nimekseen halunneet, nich wahr? --Htm (keskustelu) 4. toukokuuta 2021 kello 19.31 (EEST)
Ei, koska muun muassa konversiot. PRH:nkin tietokanta lienee konvertoitu useamman kerran. Iivarius (keskustelu) 4. toukokuuta 2021 kello 21.34 (EEST)
Ei kai konversiossa ole ainakaan tarkoitus muuttaa tietoa toiseksi? On väestörekisterikin varmaan konvertoitu, mutta toivottavasti ne eivät muuta ihmisten nimiä suositusten mukaisiksi.--Htm (keskustelu) 4. toukokuuta 2021 kello 21.47 (EEST)
En minä tiedä, mitä konversioissa on tarkoitus muuttaa, mutta ainakin meidän kirjastojärjestelmäkonversiossa edellisen kirjastojärjestelmän maksutietueet muuttuivat kokonaan caps lockille. Iivarius (keskustelu) 4. toukokuuta 2021 kello 22.20 (EEST)
Öh... ok.--Htm (keskustelu) 4. toukokuuta 2021 kello 22.34 (EEST)
Numerot ovat hieno keksintö. Ne ovat mitä ovat eivätkä heittele noin kirjainten tavoin. --Lax (keskustelu) 4. toukokuuta 2021 kello 23.00 (EEST)