Keskustelu:Kari Aronpuro

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Artikkelin alkuperäisenä lähteenä oleva linkki ei enää toimi, mutta se löytynee poistettuja sivuja varastoivan sivuston kautta. --Ulrika 17. marraskuuta 2006 kello 06.30 (UTC)

Sama IP näyttää toistuvasti poistavan tietoa. Olisiko hyvä kenties lukita artikkeli vai laittaa IP- estoon? --Ulrika 21. marraskuuta 2006 kello 07.02 (UTC)
Artikkeli ei ihan vielä täytä aktiivisen vandalisoinnin kohteena olevan artikkelin tunnusmerkkejä, joten jätän vielä suojauksen laittamatta. Otan sivun kuitenkin tarkkailuun ja mikäli vandalismia alkaa esiintymään enemmän, rajoitan artikkelin muokkaamista osittain. --Agony (403) 21. marraskuuta 2006 kello 07.08 (UTC)
Tosiaan, mitä tulee IP-osoitteeseen, voi IP:lle seuraavaksi länttiä T7 – Varoitus vakavasta vandalismista, toiminta kyseisellä IP:llä on selkeän vandaalimaista. --Agony (403) 21. marraskuuta 2006 kello 07.14 (UTC)
Artikkeleita ei ole tapana lukita jos vandalismia tulee yhdestä IP:stä kuten tässä tapauksessa. IP-osoite on nyt estetty. Mikäli vandalismi tästä huolimatta jatkuu voi artikkelin suojaamista harkita uudelleen. --Joonasl (kerro) 21. marraskuuta 2006 kello 07.17 (UTC)
Minulle tuli sähköpostia ilmeisesti kyseisen IP:n omistajalta, joka sanoo olevansa itse Kari Aronpuro ja poistaneensa artikkelista virheellistä tietoa. --Silvonen 21. marraskuuta 2006 kello 07.29 (UTC)
IP:t ei voi lähettää sähköpostia mediawikin kautta, oletko ilmoittanut sähköpostiosoitteesi jossain julkisesti? Jos viesti tuli mediawikin läpi, lähettäjän nimenä pitäisi olla käyttäjätunnus. Niin tai näin, Kari Aronpuro voisi tulla tänne (tai edes vastata keskustelusivullaan) kertomaan mikä on väärin ja miksi se pitäisi poistaa, ei uppiniskaisesti vääntää vandalisminomaisesti asiaa pois artikkelista. --Agony (403) 21. marraskuuta 2006 kello 07.32 (UTC)
Joo, sähköpostiosoitteeni on julkinen. Viesti ei tullut Mediawikin kautta. --Silvonen 21. marraskuuta 2006 kello 07.35 (UTC)
Hmm.. olisi kannattanut vastata kun kysyttiin :) Laitetaan tonne sitten tarkistettava ja lähteetön lätkät kuitenkin. --Joonasl (kerro) 21. marraskuuta 2006 kello 07.32 (UTC)
Minun ei varmaankaan pitäisi sanoa mitään, mutta en voi hillitä itseäni. Alkuperäistä artikkelia kirjoittaessani lähde oli netissä. Sen on ilmeisesti Kari Aronpuro itse sieltä poistanut/ poistattanut. Lähde oli tämä:
http://mansetori.uta.fi/pispala/runolauteet/runotalvi/aronpuro.php. Se että lähde on poistettu, ei mielestäni edellytä että sen sisältämät tiedotkin poistetaan. Muutenhan Wikipediasta pitäisi poistaa summattomat määrät tekstiä. Sivustoja kun poistuu jatkuvasti. Aronpuro tulkoon tosiaan itse avoimesti kertomaan, mikä siinä on virheellistä. Jos siinä on sellaista tietoa, minkä hän ei halua siinä olevan, se ei mielestäni ole peruste poistolle, koska siinä ei ole mitään loukkaavaa. - Mikä oli sen nettisivuja arkistoivan sivuston osoite, niin kaivan tuon lähteen esille? --Ulrika 21. marraskuuta 2006 kello 08.08 (UTC)
Ilmeisesti tarkoitit tätä. --Joonasl (kerro) 21. marraskuuta 2006 kello 08.11 (UTC)
Välimuisti näköjään välillä muistaa, välillä ei. --Ulrika 21. marraskuuta 2006 kello 08.20 (UTC)
Sivua on muutettu juuri noiden perhetaustojen suhteen, mikä antaisi olettaa, että niissä olikin jotain virheitä. Parempi ehkä käyttää lähteenä sivujen nykyistä versiota ([1]). --ML 21. marraskuuta 2006 kello 08.15 (UTC)
Kysyin Aronpurolta, saanko kopioida hänen viestinsä tänne, jos hän ei itse osallistu keskusteluun. Saamani viestin mukaan ainakin tuo "vuokraviljelijän poika" -tieto olisi virheellinen. --Silvonen 21. marraskuuta 2006 kello 08.27 (UTC)
Saunanlauteilta oli poistettu näköjään juuri nämä sukuhistoriatiedot. Aronpuro olisi voinut tehdä vain asialliset korjaukset ja perustella ne, niin ei olisi tullut näin suurta numeroo. On sieltä lauteilta kyllä poistettu vähän muutakin. Mutta olkoon, ehkä nyt ei ole vielä kovin perusteellisten tietojen aika. Elämäkerta tulee noin vuonna 2022. Menestystä vaan loistavalle runoilijalle, toivottavasti et kovin pahastunut. --Ulrika 21. marraskuuta 2006 kello 08.48 (UTC)

Palautetta Kari Aronpurolta[muokkaa wikitekstiä]

Sain tänä aamuna Kari Aronpurolta kaksi viestiä ja luvan välittää palautteen tänne:

»Työskentelin 42 vuotta tietopalvelijana ja kirjoitin liki kymmenen vuotta tietueita ARTO -artikkelitietokantaa.

Matrikkeleihin ei sovi kirjottaa mitä tahansa lauseita.

Esittelyni alkaa nyt lauseella. Tamperelainen Aronpuro on työskennellyt yli 42 vuotta kirjastossa. Missä ihmeen kirjastossa? Tampereen yliopiston kirjastossa? Rääkkylän kunnankirjastossa? Kemin kaupunginkirjastossa?

po. Aronpuro on työskennelyt yli 42 vuotta kirjastoalalla.

En päässyt (armosta) ylioppilaaksi, KIRJOITIN ylioppilaaksi.

Ei: hän oli vaan... Hän toimi viimeksi kirjastonjohtajana Tampereen Lamminpään kirjastossa. Jatko antaa väärän työnkuvan Pidin toki myös satutunteja ja aina alle kouluikäisille MUTTA kirjastonjohtaja vastaa ennen kaikkea kirjastonsa kokoelmatyöstä ja tietopalvelusta. Kirjastotyö ei ole pelkää romaanien lainailua ja satuilua!!!!!!!

Aperitiff - avoin kaupunki ei ole KOKOELMA vaan KOLLAASIROMAANI! ja sitten seuraa asiantuntematon ja mielivaltainen luettelo palkituista teoksista...

Hyvää päivänjatkoa

toivottaa

Kari Aronpuro»

»Kun nyt näyttää siltä että siinä sivullani pitää lukea jotain muutakin kuin Nimeni ja syntymäaikani ja paikkani pyydän että päivittäisit sivun seuraavalla tekstillä:

Tamperelainen Aronpuro on työskennellyt kirjastonhoitajana yli 42 vuotta. Hän kirjoitti ylioppilaaksi 1961 ja suoritti kirjastotutkinnon 1964. Hän on toiminun kirjastojohtajana viimeksi Tampereen Lamminpään kirjastossa 22 vuotta vuoteen 2004 saakka. Aronpuro tuli julkisuuteen kokoelmallaan Peltiset enkelit vuonna 1964. Seuraavana vuonna ilmestynyt kollaasiromaani Aperitiff - avoin kaupunki sai runsaasti huomiota ja sytytti pienen kirjasodankin Kemissä. Aronpuron teokset ovat saaneet useita kirjallisuuspalkintoja: Peltiset enkelit (J.H.Erkon esikoisteospallkinto), Galleria (Lapin läänin taidepalkinto) Vähäfysikka (valtionpalkinto),Kirjaimet tulevat (ensimmäinen Runeberg -palkinto), Tasanko 967 (Finlanfia-ehdokas, valtionpalkinto, Hämeen läänin taidepalkinto).

Suuri KIITOS! jos saat päivityksen hoidettua.

Kari Aronpuro»

--Silvonen 22. marraskuuta 2006 kello 06.18 (UTC)

Aika mainiota. Minun on nyt artikkelin aloittajana varmaankin kannettava jonkinlainen vastuu. Ajattelin tekeväni hyvän työn, kun pistän Googlesta löytyvien lähteiden perusteella artikkelin alkuun. Muut sitten muokkaavat lisää. Lähteiden tietojen painoarvoa määrittelevät ihmiset eri tavoin; kohteella on usein eri näkemys niistä. Nyt asiasta nousi turhan suuri häly. Sen olisi voinut välttää sillä, että Aronpuro olisi itse korjannut tietoja eikä poistanut niitä useaan kertaan. Ymmärrän kyllä että siinä tilanteessa ei välttämättä osaa harkita mikä on oikea ratkaisu, vaan tulee primitiivireaktioita. Sanamuodot ovat aina makuasioita, esimerkiksi aivan yleisesti on kautta aikoijen käytetty ilmaisua "päästä ylioppilaaksi". Olen edelleen sitä mieltä, että Aronpuro on hieno runoilija:) Onneksi en itse koskaan (koputan puuta) tule artikkelin muodossa wikipediaan. --Ulrika 22. marraskuuta 2006 kello 07.09 (UTC)