Keskustelu:Kansalais- ja työväenopistot

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kai samansorttista toimintaa on muuallakin maailmassa? Tämä artikkeli on kokonaan keskittynyt Suomeen. Toisaalta varmaan tarvittaisiin yleismaailmallinen artikkeli, ja toisaalta tässä Suomi-keskeisessä artikkelissa (joka sinänsä puolustaa paikkaansa) olisi hyvä olla kontekstia ja taustaa. – Haltiamieli 13. helmikuuta 2016 kello 13.53 (EET)

Itse sasiassa on kiinnostava kysymys, onko tällaista toimintaa miten laajalti muualla kuin ehkä vaikka pohjoismaissa. Yleinen artikkeli on siitä hyvä, että jos eri wikeissä on artikkeleita, niin ne saavat interwikejä. Jos taas toisissa wikeissä on yleisiä ja toisissa erityisiä artikkeleita, niin interwikejä ei muodostu. --Urjanhai (keskustelu) 13. helmikuuta 2016 kello 14.00 (EET)
Löytyy en:Category:Popular education ja sv:Kategori:Folkbildning. Jos vastaava sisältö ei ole luokiteltuna muualle, ja jos interwikejä ei puutu, niin aivan vastaavaa ei näyttäisi löytyvän kuin Ruotsista , mutta ehkä pitäisi vielä katsoa aikuiskoulutusta laajemmin.--Urjanhai (keskustelu) 13. helmikuuta 2016 kello 14.09 (EET)
Sitä kautta löytyy enemmän, mutta vaatisi perehtymistä, että näkisi onko toiminta kussakin maassa missä määrin eri tyyppistä tai saman tyyppistä kuin suomessa. Vaikutelma pikaisesti oli että täsmälleen samannimisiä instituutioita olisi lähinnä ruotsissa. Tuo olisi varsin mielenkiintoinen aihe, koska esim. sv-wikissä myös Wikipedia on luokiteltu luokkaan sv:Kategori:Folkbildning, ja silloin siis olisi mielenkiintoista tarkastella, minkälaiseen asetelmaan Wikipedia osuu eri maissa.--Urjanhai (keskustelu) 13. helmikuuta 2016 kello 14.18 (EET)
Luokka:Aikuiskoulutus Suomessa voisi muuten olla hyödyllinen.--Urjanhai (keskustelu) 13. helmikuuta 2016 kello 14.28 (EET)